2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Novemberben nyitott a Taste Loffice, Budapest első közösségi bisztrója és rendezvénytere

4 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/96551"><img class="image image-preview" src="/files/images/unnamed_38.jpg" border="0" width="472" height="314" /></a></span>November 6-án már a nagyközönség is megismerhette a <a href="http://budapest.lofficecoworking.com/">Loffice</a> legújabb kezdeményezését. A Paulay Ede utca 55. szám alatti Loffice bázis Budapest első közösségi bisztrójával bővült. A magasan a város felett nyíló <a href="http://www.tasteloffice.com/">Taste Loffice</a> nemcsak a pesti gasztroéletet frissíti fel, hanem egyedi design- és művészeti koncepcióval bíró penthouse rendezvénytérként is funkcionál majd.</p> <p> 

November 6-án már a nagyközönség is megismerhette a Loffice legújabb kezdeményezését. A Paulay Ede utca 55. szám alatti Loffice bázis Budapest első közösségi bisztrójával bővült. A magasan a város felett nyíló Taste Loffice nemcsak a pesti gasztroéletet frissíti fel, hanem egyedi design- és művészeti koncepcióval bíró penthouse rendezvénytérként is funkcionál majd.

 

November 6-án már a nagyközönség is megismerhette a Loffice legújabb kezdeményezését. A Paulay Ede utca 55. szám alatti Loffice bázis Budapest első közösségi bisztrójával bővült. A magasan a város felett nyíló Taste Loffice nemcsak a pesti gasztroéletet frissíti fel, hanem egyedi design- és művészeti koncepcióval bíró penthouse rendezvénytérként is funkcionál majd.

 

A 2015-ben Bécsben megrendezett Central European Startup Awards-on „Közép-Európa Legjobb Coworking Irodája" díját is elnyerő Loffice négy budapesti és egy bécsi közösségi irodát működtet. 2009-ben első hazai helyszínét a VI. kerületi Paulay Ede utcában, a Zeneakadémia régi kottanyomdájában alakította ki. Az eredeti állapotában helyreállított, megújuló energiaforrásokkal működő hatszintes gyárépület legfelső emeletén nyílik most a Taste Loffice, ahol az ínyenc gasztrorajongók mellett az egyedi rendezvénytérre vágyók is megtalálhatják kedvenc helyüket.

 

A Klementz testvérek, Panni és Kata által üzemeltetett coworking iroda Taste Loffice csapatához a sok éves vendéglátói tapasztalattal rendelkező Páli Orsolya csatlakozott. "A célunk az volt, hogy létrejöjjön egy olyan nyitott tér, ahol a coworkerek mellett bárki lazíthat, találkozhat, élményeket cserélhet munka után vagy akár közben. Emellett ez Budapest első közösségi bisztrója és penthouse rendezvénytere, a ‘penthouse' fogalmának tökéletesen eleget téve: nagy teraszos, két irányban panorámás tér a loft épület legfelső szintjén, ahol a lift is közvetlenül a vendégtérbe nyílik." – meséli Klementz Kata, a Loffice társalapítója és a Taste Loffice egyik megálmodója.

 

A közösségi bisztró és rendezvénytér kialakításáról a Loffice belső tereit is megvalósító kreatív csapat gondoskodott. Az enteriőr ezúttal is a Szupernova Design, a grafikai megjelenítés pedig Willem van de Ven holland grafikus munkáját dicséri.

 

Hétvégi brunch és "TASTE Modern"

 

A Taste Loffice hetente megújuló reggeli és ebédmenüt, előre meghirdetett tematikus vacsorákat és afterwork összejöveteleket kínál. Várható még hétvégi bruncholás, közösségi főzés is. A bisztró csapata a friss, természetes, szezonális, tápanyagokban gazdag, könnyű ételeket, a helyi és nemzetközi konyha egyszerű és kreatív kombinációját részesíti előnyben, emellett nagy hangsúlyt helyezve az alapanyagok eredetére, származási helyére és az ésszerű árazásra.

 

A Loffice alapításától fogva kitűnt számtalan művészeti kezdeményezésével és ez a közösségi bisztróban is helyet kap egy úgynevezett 4-es művészeti koncepcióval. A térben a „TASTE Modern" elnevezésű galériafelületre kerülnek majd ki havonta az újabb és újabb művek a szintén coworker Artmagazin válogatásában.

 

A bisztró kiemelt falán fiatal alkotók videómunkáit élvezhetik a betérők, míg a lépcsőházba vezető folyosón gyerekkorunk kifestő könyve kel életre. Ez az organikus színezőkönyv korhatár nélkül várja azokat, akik a „jót enni, jót tenni" szellemében a Loffice jótékonysági akciójának alkotó résztvevőivé kívánnak válni. A művészeti koncepció negyedik elemét pedig az ON THE TOP képes beszélgetéssorozata adja, melyben Winkler Nóra szakmájuk csúcsán lévő vendégeivel beszélget, akik magasan, a belváros tetején mesélnek képek kapcsán magukról, történetekről, munkáról, ízekről és életről.

Fotó: MITTE, Sight Industries 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.