Nyári utazások a Lufthansával

A nyári szünet egyben az utazások ideje is: csak a tavalyi évben mintegy 750 ezer gyerek és fiatal utazott a Lufthansa járatain. Az interkontinentális járatokon utazó fiatalok legnépszerűbb célállomásai New York, Miami és Dubai voltak, a rövid- és középtávú útvonalak közül Barcelonába, Londonba és Isztambulba utaztak a legtöbben. Ebben az évben július és augusztus hónapokban a Lufthansa becslései szerint 230 ezer fiatal utazik majd a légitársaság járatain. (Az infografika Powerpointban letölthető a cikk végén lévő linkről nagy felbontásban)

 

A nyári szünet egyben az utazások ideje is: csak a tavalyi évben mintegy 750 ezer gyerek és fiatal utazott a Lufthansa járatain. Az interkontinentális járatokon utazó fiatalok legnépszerűbb célállomásai New York, Miami és Dubai voltak, a rövid- és középtávú útvonalak közül Barcelonába, Londonba és Isztambulba utaztak a legtöbben. Ebben az évben július és augusztus hónapokban a Lufthansa becslései szerint 230 ezer fiatal utazik majd a légitársaság járatain. (Az infografika Powerpointban letölthető a cikk végén lévő linkről nagy felbontásban)

 

A Lufthansa kiemelt figyelmet fordít fiatal utazó vendégei kívánságainak és igényeinek kielégítésére is, ezért különleges szolgáltatásokat kínál gyerekek és családok számára a repülőjegy lefoglalásától kezdve a célállomáson történő leszállásig. A gyerekekkel utazók hasznos ellenőrző listákat és információkat találnak az LH.com/Family oldalon, amelyek segítik a felkészülést az utazásra.

 

Otthon: online segítség az utazás előkészületeihez

Az utasok otthon, kényelmesen kinyomtathatják beszállókártyájukat 23 órával az indulás előtt az LH.com oldalról, vagy letölthetik azt mobil eszközükre. Érvényes beszállókártya birtokában a repülőtéren igénybe vehetik az egyszerűen kezelhető automata poggyászfeladási szolgáltatást is, amellyel néhány lépésben, könnyedén feladhatják csomagjukat.

 

A reptéren: felszállás előtt pihenhet és szórakozhat az egész család

A frankfurti és müncheni repülőtéren gyerekbarát check-in várókat alakítottak ki, ahol a 12 évnél fiatalabb gyerekkel utazó családok feladhatják poggyászukat, illetve megkaphatják beszállókártyájukat járatukra. Itt nagy árkádsorral és a Lufthansa két kabalafigurájával, Lu-val és Cosmo-val várják a családokat, a gyerekek ölben hordott kis kedvencei is kapnak beszállókártyát, a szülők pedig egy, az utazási előkészületeket megkönnyítő, hasznos tippeket tartalmazó útmutatót vehetnek át.

A családok, illetve a felnőtt kísérettel egyedül utazó gyerekek különböző fiataloknak kialakított szobákból és játszószobákból választhatnak a frankfurti és müncheni reptéren.

A gyerekeket a várókban nyári kalapot és a repülőútra összeállított játékokat tartalmazó csomag várja. Igazi különlegesség a frankfurti reptér B48-as kapujánál, az üzleti váróban a gyerekek számára kialakított nagy helyiség, ahol festőtáblákat, mozit, Nintendo PlayStation-t és egyéb játékokat helyeztek el a kis utazók szórakoztatására. 

A gyerekekkel utazó szülők elsőbbségi beszállást élvezhetnek a többi utas előtt. A babakocsik egészen a repülőgép ajtajáig eltolhatók, emellett csomagszállító kocsik is ingyenesen igénybe vehetők. A Lufthansa minden repülőtéren gyerekfelügyeleti szolgáltatást is biztosít az egyedül utazó 5 éven felüli gyerekek és fiatalok számára. Évente körülbelül 80 ezer gyerek és fiatal utazik egyedül a Lufthansa járatain, közülük 30 ezren a nyári hónapokban – ez azt jelenti, hogy csak a nyári főszezonban naponta 800 gyereket bíznak a Lufthansa gyermekkísérőire. A 11 éves átlagéletkorú gyerekekre a repülőtéren és a fedélzeten is gondos és lelkiismeretes személyzet vigyáz, ügyelve arra, hogy a célállomáson biztonságban átadják őket hozzátartozóiknak.

 

A fedélzeten: az utazás ideje gyorsan elszáll kicsiknek és nagyoknak egyaránt

A Lufthansa, rengeteg játékkal kedveskedik a gyerekeknek, hogy legfiatalabb utasaik biztosan ne unatkozzanak a repülőút alatt: mintegy 1,44 millió játékot osztanak ki a légitársaság járatainak fedélzetén ezen a nyáron. Akad közöttük izgalmas mintákkal teli kifestőkönyv, „Lu és Cosmo" kirakó- és kártyajáték, de olvasnivaló is, például magazinok és keresztrejtvényfüzetek.

A fedélzeti szórakoztató programok, a zenei anyag, hangoskönyvek és játékok, valamint a kifejezetten gyerekeknek szóló filmek, dokumentumfilmek számos lehetőséget biztosítanak a szabadidő eltöltésére. A szórakoztató eszközök köre nemrég bővült a kiterjesztett valóságú Pixi-könyvekkel a Carlsentől. Ezek a történetek Lu és Cosmo repülőtéri kalandjairól szólnak és az izgalmas, interaktív funkcióinak köszönhetően játékosan hatnak a legkisebbek érzékeire.

A Lufthansa „szemet gyönyörködtető látványt nyújtó" gyerekmenüi ingyenesen foglalhatók a felszállás előtt 24 órával telefonon vagy a Lufthansa honlapján. A légitársaság minden hosszú távú és egyes európai útvonalán Sybille Schönberger sztárséf kényezteti színpompás, ínycsiklandó ételeivel a kicsiket. Csak a tavalyi évben mintegy 24 ezer ilyen gyermekmenüt szolgáltak fel a Lufthansa gépeinek fedélzetén.

Az egészen kicsi babákra is gondolt a légitársaság: a hosszú távú járatokon kényelmes babahordozók, babajátékok és a minden járaton kialakított pelenkázó asztal biztosítják a babák és szüleik kellemes utazását, sőt, még babaétel, tea és cumisüveg is megtalálható a gépeken.

 

Új Lufthansa applikáció gyerekeknek, 7 éves kortól

A gyerekek imádják a repülést, így nem csoda, hogy a Lufthansa „Indulás! – Vidám rajzfilm az utazásról kicsiknek" című első applikációja ugyancsak népszerű. Ebben a hat éven aluli gyerekek még az utazás előtt játékos formában ismerik meg a repülés élményét. Az új, augusztustól bemutatásra kerülő utazós barátokról szóló „Super JetFriends" applikáció a 7-11 éves korú gyerekeket szórakoztatja, elrepítve őket egy repülőtéri túrára a Lufthansa kabalafiguráival, Luval és Cosmóval. A játék során a gyerekeknek fontos feladatokat kell teljesíteniük Luval és Cosmóval, például megépítik saját szuper repülőgépüket, segítenek a kapitánynak a repülőgép vezetésében, üzemanyaggal töltik fel a gépeket, próbára teszik tudásukat és számos egyéb izgalmas kihívás vár rájuk. További információ az applikációról elérhető a Lufthansa gyerekek és fiatalok számára létrehozott törzsutasprogramjának honlapján, a JetFriends.com-on.

 

Törzsutasprogram a sokat utazóknak – 2015 nyár

A sokat utazó ügyfelek ismét vásárolhatnak belépőt az üzleti várókba az egész család számára. Az ajánlat a Lufthansa minden üzleti várójára érvényes Németországban és az Egyesült Államokban, valamint a párizsi Charles de Gaulle reptéren 2015. szeptember 6-ig. A jegy egyszeri alkalomra 40 euróba, illetve 50 dollárba kerül és megvásárolható az indulási repülőtéren a Lufthansa jegypénztáraiban, vagy Frankfurtban, Münchenben és Düsseldorfban közvetlenül a váró recepciójánál. A jegyet megváltó sokat utazó felnőttön kívül használhatja a várót házastársa, partnere és gyermekei 19 éves korig, amennyiben együtt utaznak a kedvezményezett utassal a Lufthansa járatán.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük