2022.augusztus.15. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Nyereményjáték a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítésére

3 perc olvasás

fkf-.jpgAz FKF Nonprofit Zrt. (FKF) széleskörű nyereményjátékot indít 2018 nyarán a szelektív hulladékgyűjtés fővárosi népszerűsítésére. A nyereményjáték egyrészt a budapesti lakosság felvilágosítását célozza meg, míg a szelektív hulladékgyűjtésben élen járó lakóközösségeket több millió forintos összeggel jutalmazza meg.

 

Az FKF Nonprofit Zrt. 2015-re Budapest teljes területén bevezette a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést. A Fővárosi Önkormányzat és az FKF Nonprofit Zrt. célja egy olyan integrált hulladékgazdálkodási rendszer kiépítése Budapesten, amely hozzájárul a fenntartható hulladékgazdálkodás megvalósításához.

 

A tapasztalatok szerint a fővárosi lakosság számára szükséges a részletes és gyakori tájékoztatás a szelektív hulladékgyűjtésről, hiszen még mutatkoznak hiányosságok, problémák, félreértések a rendszer használatát és fontosságát illetően. Ennek megoldására az FKF felvilágosítással egybekötött nyereményjátékot indít, amely a lakosokat és a társasházak közös képviselőit szólítja meg.

 

A budapesti lakosoknak szóló nyereményjátékban a résztvevőknek a www.kornyezettudatosvagyok.hu oldalon egy edukációs kérdőívet kell helyesen kitölteniük, valamint regisztrálniuk kell, ezzel részt vesznek a sorsoláson. A lakosok a kérdőívvel tesztelhetik a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos tudásukat, de a kérdések megválaszolósához minden szükséges információt megtalálhatnak az FKF weboldalán (www.fkf.hu). Az FKF több mint 100 értékes nyereményt oszt szét a kisorsolt szerencsések között.

 

A közös képviselőknek szóló nyereményjáték célja, hogy aktívan ösztönözze a panel- és társasházakat a hulladék szelektív gyűjtésére. Ebben a játékban részt vehet minden budapesti panelház vagy társasház, amelynek közös képviselője 2018. június 22. és 2018. július 31. között regisztrál a www.kornyezettudatosvagyok.hu oldalon. A nyeremények azok között a regisztrált panelházak és társasházak, valamint ezek közös képviselői között kerülnek kisorsolásra, amelyek 2018. augusztus 1. és 2018. október 5. között a legtisztábban gyűjtik a szelektív hulladékot. A legjobban teljesítő társasházak között 3.000.000 Ft-ot, míg a panelházak között 2.000.000 Ft-ot sorsolnak ki. Ezeknek a lakóközösségeknek a közös képviselői pedig külön sorsolásban vesznek részt, amely során értékes tárgyi ajándékokat nyerhetnek.

 

A budapesti lakosoknak szóló nyereményjáték 2018. június 8-án kezdődik, míg a panel- és társasházak, valamint közös képviselőiknek szóló 2018. június 22-én indul és mindkét nyereményjáték 2018. október 5-én zárul le.

 

Az FKF célja a nyereményjátékkal:

  • megszerezze a lakosság széles körének támogatását,
  • minimalizálja a rendszerrel szembeni fenntartásokat,
  • aktivizálja a lakosság széles tömegeit annak érdekében, hogy a szelektív gyűjtés

  lehetőségeivel ténylegesen éljenek,

  • és a szelektív kukákba ne kerüljön kommunális hulladék.

 

www.kornyezettudatosvagyok.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.