A DRB bankcsoport fiókjaiban a megszokott ügymenetnek megfelelően folyamatos az ügyfelek kiszolgálása, s a betétesek kifizetése.

A DRB bankcsoport fiókjaiban a megszokott ügymenetnek megfelelően folyamatos az ügyfelek kiszolgálása, s a betétesek kifizetése.

A tegnapi bankszünnapot követően ma kinyitottak a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ideiglenes intézkedéseivel érintett DRB bankcsoport fiókjai. Minden bankfiók rendelkezik a betétesek kifizetéséhez elegendő készpénzállománnyal, a jegybank által a mai napon ügyfelenként megszabott 60 ezer forintos maximális limit erejéig. Így bízni lehet benne, hogy a délelőtti órákban helyenként tapasztalt átmeneti erős ügyfélérdeklődés intenzitása a továbbiakban csökken. A fióknyitás technikai okokból csak két egységnél maradt el, amelyekből az adott csoporttag legközelebbi fiókjába irányították át az érdeklődőket.

A DRB bankcsoport ügye kapcsán földrajzilag egymástól elszigetelt kis bankokról van szó, amelyek hatása kicsi a pénzügyi rendszer egészére.

Ha a bankcsoport tagjainak fizetőképessége nem áll helyre néhány napon belül, a jegybank visszavonja az intézmények tevékenységi engedélyét, sor kerülhet felszámolásukra, s rövid időn belül megkezdődik az ügyfelek kártalanítása. Ez esetben az Országos Betétbiztosítási Alap legfeljebb 20 munkanapon belül több mint 30 millió forintig kártalanítja az ügyfeleket. Az emberek így rövid időn belül a pénzükhöz juthatnak.

A jegybank felügyeleti eljárásának eredményéről és esetleges további intézkedéseiről folyamatosan tájékoztatni fogja a nyilvánosságot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük