A Dremel szerszámokat adományozott a Magyar Képzőművészeti Egyetem részére.A Dremel támogatása az eddig legnagyobb értékű szerszámadomány, amelyet a Magyar Képzőművészeti Egyetem Grafikai Tanszéke kapott!

A Dremel szerszámokat adományozott a Magyar Képzőművészeti Egyetem részére.A Dremel támogatása az eddig legnagyobb értékű szerszámadomány, amelyet a Magyar Képzőművészeti Egyetem Grafikai Tanszéke kapott!

A „Nyomhagyás" a Dremellel című kreatív pályázat ünnepélyes díjátadóját 2011. május elején tartották a Magyar Képzőművészeti Egyetem Kondor Béla Galériájában.  Az exkluzív rendezvény egyben annak az együttműködésnek is méltó megünneplése, amelynek keretében a Bosch kéziszerszám üzletágának Dremel divíziója közel nyolcszázezer forint értékben szerszámokat adományozott az egyetem Grafika Tanszékének. A Dremel számára azért különösen fontos a Magyar Képzőművészeti Egyetem támogatása, mert olyan kiváló minőségű precíziós szerszámokat alkot, amelyek bővítik a hagyományos grafikai eszközök által nyújtott megmunkálási lehetőséget. A képzőművészeti egyetemisták számára azért nagy horderejű a támogatás, mert az új Dremel gépek a korábban felmerült grafikai-technikai problémákra is megoldást nyújtanak, ezáltal nagyobb teret engednek kreativitásuknak és alkotói szabadságunk gyakorlásának.

 

„A Tanszékünk eddig csak egy öreg, több mint tíz éves akkus Dremel multigéppel rendelkezett, amelyet gravírozóként használtunk különböző grafikai nyomódúcok megmunkálására és alakítására" – mondta el dr. Somorjai Kiss Tibor, egyetemi tanár. – „A színvonalas munka és oktatás egyik alapfeltétele a megfelelő eszközpark, ezért is örülünk különösen a támogatásnak. A Dremel új eszközei több megmunkálási lehetőséget biztosítanak számunkra, gazdagítják a hagyományos grafikai eszközök által nyújtott formanyelvet, és megoldást kínálnak a korábban felmerült technikai kihívásokra is. A Dremel gépeket a hallgatók a műhelyvezetőktől naponta elkérhetik, és használhatják. A Képgrafika Szakirány korábban nem kapott ilyen nagy értékű szerszám-adományt, amit ezúton is nagyon köszönünk!"

 

A Dremel gépek sokoldalú felhasználásának bemutatására „Nyomhagyás" a Dremellel címmel pályázat hirdetett az egyetem Grafikai Tanszéke. A pályázatra, amelyre a hallgatóik önálló munkák elkészítésével és beadásával vehettek részt, olyan alkotásokat vártak a szervezők, amelyek jellemzően a Tanszéknek adományozott Dremel eszközökkel készültek.

 

A 2011 februárjában közzétett felhívásra mintegy 23 színvonalas munka érkezett. A beadott alkotásokat szakmai zsűri bírálta el. A Grafika Tanszék oktatói, illetve Reimann Dóra, a Dremel márkamenedzsere közösen választotta ki azt a három pályamunkát, amelyek készítőit a Dremel további értékes szerszámokkal jutalmazta.

A Dremelt 1932-ben A.J. Dremel alapította, aki a világ első multifunkciós szerszámát mutatta be. A vállalat napjainkban sokoldalús szerszám rendszerek tervezésén és gyártásán dolgozik. A legkiválóbb minőségre törekszik olyan vevők kedvében járva, akik sokféle kéziszerszámot, barkács- és hobbieszközt vesznek kezükbe házuk belső és külső karbantartásához, vagy akár olyan feladatokhoz, mint a járműszerelés, famegmunkálás, modellezés vagy egyéb kreatív ötletek megvalósítása, az ötvösmunkától a gravírozásig. A Dremel fő termékvonalát olyan kompakt, precíz sokoldalú termékek alkotják, mint például a multifunkciós szerszámok, spirálvágó rendszerek, ragasztópisztolyok és számos egyéb eszköz. Minden termék tartozékokkal és kiegészítőkkel kapható, így a bonyolult feladatok is könnyedén elvégezhetők.

1993 óta a Dremel a Bosch csoport tagja, amely képviseletei csaknem 50 országban találhatók meg. A Dremelt megtalálni a Youtube-on is:

http://www.youtube.com/user/DremelEurope

 

A „Nyomhagyás" a Dremellel című pályázat alkotásiból 2011. május elején ünnepélyes díjátadással egybekötött kiállítás-megnyitót szervezett a Grafika Tanszék Képgrafika Szakiránya.

 

 I. díjI. díj

 II. DíjII. Díj

 III. DíjIII. Díj

 KülöndíjKülöndíj

 A pályázat eredményhirdetése:

I. díjazott: Molnár Zsolt

II. díjazott: Matyus Dóra

III. díjazott: Ádám Zsófia Teréz

Különdíj: Horváth Gergő

 A megajándékozottakA megajándékozottak

 

A zsűri tagjai voltak, a Grafika Tanszék Képgrafika Szakirány tanári kara:

Somorjai Kiss Tibor tanszékvezető egyetemi tanár

König Róbert egyetemi docens

Eszik Alajos egyetemi docens

Lengyel András egyetemi adjunktus

Szurcsik József egyetemi adjunktus

Berentz Péter egyetemi adjunktus

Madácsy István egyetemi tanársegéd

és Reimann Dóra, a Robert Bosch Kft. Dremel Márkamenedzsere

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük