A törvény a jövőbeni magyar-amerikai kapcsolatok alá is helyezett ketyegő bomba.

A törvény a jövőbeni magyar-amerikai kapcsolatok alá is helyezett ketyegő bomba.

ZEROHEDGE

A független amerikai hírportál így kezdi a sajtószabadságot példátlanul korlátozó és az amerikai alkotmány nyilvánvaló megsértésével hozott törvény elnöki aláírásáról készített beszámolóját:

„Péntek este, miközben az amerikaiak az ünnepnapokra készültek és nem figyeltek arra, hogy milyen hírek jönnek a kormánytól, Obama halkan aláírta a 2017-es Nemzeti Védelmi Törvényt (NDAA), amely 611 milliárd dollárt biztosít a katonaságnak".

Később ez olvasható: „Míg az NDAA törvénnyé tétele – és az amerikai hadsereg pénzügyi ellátása – messze nem volt meglepetés, a legnagyobb hír az, amit a törvény rendelkezéseibe messze mélyen eltemettek".

A portál emlékeztet arra, hogy már június elején beszámoltak egy olyan törvénytervezetről, amelyet a kongresszus elfogadott és az valójában egy Igazság Minisztériumot teremtett. Ennek a neve a 2016-os „Külföldi Propaganda és Dezinformáció Elleni" törvény, amelynek másik neve az „Információ Háború Elleni Törvény". Ezt Rob Portman szenátor terjesztette be és a célja az, hogy állami szinten ellensúlyozzák a „Kreml propagandát", mert az Amerika Hangja édeskevés annak ellensúlyozására. Ennek keretében az amerikai külügyminisztériumot és a Pentagont megbízták, egymással együttműködve hozzanak létre egy „Információ Elemzési és Válaszadó Központot", amely azonosítja a dezinformációs forrást, elemzi az adatokat és „tényalapú narratívákat" dolgoz ki a „propaganda" hatástalanítására.

Az Obama által most aláírt törvény totális kormányzati stratégiát hoz létre és felállítja – megfelelő pénzügyi támogatás kiutalásával – a Globális Beavatkozási Központot", amely feladata olyan állami szereplők elleni küzdelem folytatása, mint Oroszország és Kína, valamint nem állami szereplők. A központot a külügyminisztérium irányítja, de abban aktívan vesz részt a Pengaton, az USAID  (USA Segély), a Műsorszórók Tanácsa, a hírszerzés és más ügynökségek. Ezeknek kell küzdelmet folytatniuk a propagandával és álhírekkel szemben.

A törvény lehetővé teszi, hogy az amerikai kormány törvényesen csapjon le minden olyan médiumra, amelyet a kormány „külföldi propaganda" forrásnak tekint.

A törvény előírja „a független, tárgyilagos újságírás létrehozására olyan helyeken, mint Kelet-Európa".

Minderről eddig (kedd reggel 5 óra) csak három amerikai és egy német nyelvű független dán hírportál számolt be.

Azoknak, akik ilyenkor azonnal kételkednek a hír igazában, íme a hivatalos forrás – az egyetlen kivétel -, amely a prágai székhelyű Szabad Európa/Szabadság Rádió jelentése:

http://www.rferl.org/a/obama-signs-law-restructuring-us-international-media-voa-rferl-board-governors/28194511.html?ltflags=mailer

Azaz: Obama új törvényt ír alá, amely megváltoztatja az amerikai nemzetközi médiumok szerkezetét.

(A SZER/SZR-t azon Műsorszórók Tanácsa felügyelete alatt működik, amely e törvény része.)

De Portland szenátor is dicsekszik, hogy törvénytervezetét Obama elnök aláírta: http://www.portman.senate.gov/public/index.cfm/press-releases?ID=F973E46B-AA8C-4F3E-91B4-8EC0FC7F2F3E

 

Most pedig jóslat: amennyiben az új amerikai elnök nem akadályozza meg a törvény megvalósítását, illetve nem hatálytalanítja, amerikai pénzek Magyarországra is áramlanak a „propaganda elleni harcra" és ezek nyilván elsősorban a Krekó Péter-féle Political Capitalhez fognak folyni.

Amelyet sürgősen és az eddigieknél jóval alaposabban ki kellene vizsgálni, mint egy olyan „független" agytrösztöt, amely hatalmas összegeket kapott a Gyurcsány-rezsim irányítása alatt működő titkosszolgálatától.

Lovas István

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük