2023.június.09. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Óbudai Családi- és Gyermeknap a Krisna-hívőkkel

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/80378"><img class="image image-preview" src="/files/images/krsna.jpg" border="0" width="202" height="153" /></a></span>2014. május 24-én, az Óbudai Családi- és Gyermeknap alkalmából a Krisna-hívők gyermekfoglalkozásokkal, kézműves és kreatív programokkal várják a családokat a Flórián téren, a „Faluház" előtt, 11-15 óráig.</p> <p> 

krsna2014. május 24-én, az Óbudai Családi- és Gyermeknap alkalmából a Krisna-hívők gyermekfoglalkozásokkal, kézműves és kreatív programokkal várják a családokat a Flórián téren, a „Faluház" előtt, 11-15 óráig.

 

krsna2014. május 24-én, az Óbudai Családi- és Gyermeknap alkalmából a Krisna-hívők gyermekfoglalkozásokkal, kézműves és kreatív programokkal várják a családokat a Flórián téren, a „Faluház" előtt, 11-15 óráig.

 

A cukormentes finomságok és az indiai édességek mellett többek között arcfestés, lufihajtogatás, bűvészbemutató, állatsimogató, kézműves alkotókuckó, tűzoltó autózás, és vattacukor-készítés vár a kicsikre. A rendezvényen a gyermekek olyan fontos témákról is hallhatnak, mint a felelős állattartás, a túlzott cukorfogyasztás elkerülésének lehetőségei, vagyis az okos táplálkozás és a megfelelő vitaminbevitel. Egyúttal megismerkedhetnek azokkal a kortársaikkal is, akik példamutatóan maguk is részt vesznek a legújabb kiemelt ételosztás lebonyolításában.

 

A családi nap kiemelt gyermeknapi ételosztással egészül ki. Az Ételt az Életért Szegényélelmezési Misszió a rendezvényen mintegy 800 rászoruló kerületi lakost lát vendégül meleg ebédre, valamint egy friss és tartós élelmiszerekből álló különleges segélycsomaggal is megajándékozzák őket.

A csomagban az alapvető élelmiszerek mellett joghurt, többféle gyümölcs, zöldség, müzliszelet, minőségi csokoládé, ropogtatnivaló, valamint gyerekvitamin is lesz. Az ellátás az óbudai családsegítő által kiértesített, leginkább rászoruló kerületi családok számára elérhető, a gyermeknapi rendezvény azonban számos más meglepetéssel is kiegészül, amit bárki igénybe vehet! Az eseményt jelenlétével tiszteli meg Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat polgármestere is, aki maga is segíti az ételosztást.

 

A Krisna-tudatú hívők gyermeknapi élelmezési missziója a 13600-as Adhat Adományvonalon keresztül támogatható, ahol a 33-as kód tárcsázásával, hívásonként bruttó 250 Ft-al, vagyis épp egy tál étel árával segíthetik a felajánlók a szükségben élő gyermekeket.

 

2014 a gyermekek éve

 „A gyermek Isten ajándéka" – ezzel a mottóval ünneplik 2014-ben a gyermekek évét a Krisna-tudatú hívők. Éves kampányuk keretében szeretnék felhívni a figyelmet a gyermekekről való felelősségteljes, áldozatos, és odaadó gondoskodás fontosságára, ezért egész évben előadásokkal és kiemelt rendezvényekkel várják a családokat. Szeretnének rávilágítani arra, hogy az embereknek, így a gyermekeknek a megfelelő testi táplálás mellett (tiszta, vegetáriánus, Istennek felajánlott egészséges ételek, vitaminok, nyomelemek) a lelki táplálásra is ugyanolyan nagy szükségük van, hiszen a testi egészség szoros összefüggésben áll a lelki egyensúllyal.

 

A gyermekek évéhez kapcsolódóan a soron következő előadást a nemzetközi szinten elismert pedagógus, Urmila deví dászí (Dr. Edith Best) tartja majd Lelki nevelés a hétköznapi gyakorlatban címmel a Lélek Palotájában (1039 Bp. Lehel u. 15-17.). A előadás június 1-én, vasárnap 15 órakor kezdődik, majd a szakértő 16:30-tól módszertani workshop foglalkozás keretében közös játékra invitálja a szülőket és a 0-6 éves gyermekeket. Ezalatt az idősebb korosztályt is szervezett program várja.

Gyermekek éve oldal: http://krisna.hu/gyermekekeve/

 

www.krisna.hu

www.karitativ.hu

 

(Kiemelt támogatók: Fővárosi Önkormányzat, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat, Összefogás Óbudáért Egyesület, Tűzkerék Kft., Kemence Kft., Magyar Élelmiszerbank Egyesület, Konnexió Kft., Cukor Labor, Biyovis Hungary Kft., Noé Állatotthon, JacKaraoke, Simba Toys)

Németh Krisztina

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.