2022.05.17.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Óbudai Családi- és Gyermeknap a Krisna-hívőkkel

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/80378"><img class="image image-preview" src="/files/images/krsna.jpg" border="0" width="202" height="153" /></a></span>2014. május 24-én, az Óbudai Családi- és Gyermeknap alkalmából a Krisna-hívők gyermekfoglalkozásokkal, kézműves és kreatív programokkal várják a családokat a Flórián téren, a „Faluház" előtt, 11-15 óráig.</p> <p> 

2014. május 24-én, az Óbudai Családi- és Gyermeknap alkalmából a Krisna-hívők gyermekfoglalkozásokkal, kézműves és kreatív programokkal várják a családokat a Flórián téren, a „Faluház" előtt, 11-15 óráig.

 

2014. május 24-én, az Óbudai Családi- és Gyermeknap alkalmából a Krisna-hívők gyermekfoglalkozásokkal, kézműves és kreatív programokkal várják a családokat a Flórián téren, a „Faluház" előtt, 11-15 óráig.

 

A cukormentes finomságok és az indiai édességek mellett többek között arcfestés, lufihajtogatás, bűvészbemutató, állatsimogató, kézműves alkotókuckó, tűzoltó autózás, és vattacukor-készítés vár a kicsikre. A rendezvényen a gyermekek olyan fontos témákról is hallhatnak, mint a felelős állattartás, a túlzott cukorfogyasztás elkerülésének lehetőségei, vagyis az okos táplálkozás és a megfelelő vitaminbevitel. Egyúttal megismerkedhetnek azokkal a kortársaikkal is, akik példamutatóan maguk is részt vesznek a legújabb kiemelt ételosztás lebonyolításában.

 

A családi nap kiemelt gyermeknapi ételosztással egészül ki. Az Ételt az Életért Szegényélelmezési Misszió a rendezvényen mintegy 800 rászoruló kerületi lakost lát vendégül meleg ebédre, valamint egy friss és tartós élelmiszerekből álló különleges segélycsomaggal is megajándékozzák őket.

A csomagban az alapvető élelmiszerek mellett joghurt, többféle gyümölcs, zöldség, müzliszelet, minőségi csokoládé, ropogtatnivaló, valamint gyerekvitamin is lesz. Az ellátás az óbudai családsegítő által kiértesített, leginkább rászoruló kerületi családok számára elérhető, a gyermeknapi rendezvény azonban számos más meglepetéssel is kiegészül, amit bárki igénybe vehet! Az eseményt jelenlétével tiszteli meg Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat polgármestere is, aki maga is segíti az ételosztást.

 

A Krisna-tudatú hívők gyermeknapi élelmezési missziója a 13600-as Adhat Adományvonalon keresztül támogatható, ahol a 33-as kód tárcsázásával, hívásonként bruttó 250 Ft-al, vagyis épp egy tál étel árával segíthetik a felajánlók a szükségben élő gyermekeket.

 

2014 a gyermekek éve

 „A gyermek Isten ajándéka" – ezzel a mottóval ünneplik 2014-ben a gyermekek évét a Krisna-tudatú hívők. Éves kampányuk keretében szeretnék felhívni a figyelmet a gyermekekről való felelősségteljes, áldozatos, és odaadó gondoskodás fontosságára, ezért egész évben előadásokkal és kiemelt rendezvényekkel várják a családokat. Szeretnének rávilágítani arra, hogy az embereknek, így a gyermekeknek a megfelelő testi táplálás mellett (tiszta, vegetáriánus, Istennek felajánlott egészséges ételek, vitaminok, nyomelemek) a lelki táplálásra is ugyanolyan nagy szükségük van, hiszen a testi egészség szoros összefüggésben áll a lelki egyensúllyal.

 

A gyermekek évéhez kapcsolódóan a soron következő előadást a nemzetközi szinten elismert pedagógus, Urmila deví dászí (Dr. Edith Best) tartja majd Lelki nevelés a hétköznapi gyakorlatban címmel a Lélek Palotájában (1039 Bp. Lehel u. 15-17.). A előadás június 1-én, vasárnap 15 órakor kezdődik, majd a szakértő 16:30-tól módszertani workshop foglalkozás keretében közös játékra invitálja a szülőket és a 0-6 éves gyermekeket. Ezalatt az idősebb korosztályt is szervezett program várja.

Gyermekek éve oldal: http://krisna.hu/gyermekekeve/

 

www.krisna.hu

www.karitativ.hu

 

(Kiemelt támogatók: Fővárosi Önkormányzat, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat, Összefogás Óbudáért Egyesület, Tűzkerék Kft., Kemence Kft., Magyar Élelmiszerbank Egyesület, Konnexió Kft., Cukor Labor, Biyovis Hungary Kft., Noé Állatotthon, JacKaraoke, Simba Toys)

Németh Krisztina

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.