2022.01.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Októberfeszt magyar módra

2 min read
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/44703"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/OKtfeszt.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span> <p>A Multikulti rendezvénysorozat első lépéseként 2010. október 30.-án az Eiffel téri U26-ban német mintára épített, de magyarosított Októberfeszten vehetünk részt.

 

A Multikulti rendezvénysorozat első lépéseként 2010. október 30.-án az Eiffel téri U26-ban német mintára épített, de magyarosított Októberfeszten vehetünk részt.

 

A Multikulti rendezvénysorozat első lépéseként 2010. október 30.-án az Eiffel téri U26-ban német mintára épített, de magyarosított Októberfeszten vehetünk részt.

A djuice beindítja a multikulti rendezvénysorozatát. A cél egy adott nemzet kulturális és gasztronómiai különlegességeire fókuszálva betekintést engedni más országok mindennapjaiba és szokásaiba. Első megálló október végén természetesen Bajorország, és a müncheni mintára megálmodott Októberfeszt, ahol a sör, a bajor jellegű ételek és a jó hangulat az úr.

A kiindulópont és az ötletet adó rendezvény természetesen a müncheni Oktoberfest, mely a világ egyik legnagyobb népünnepélye. Évről évre több millió ember látogatja a Theresienwiesén megtartott eseményt. Erre az alkalomra a müncheni sörfőzdék különleges sört főznek, melynek alkoholtartalma jóval magasabb, mint általában. Az Oktoberfest történelme messzire nyúlik vissza, hiszen először 1810. október 12-én rendezték meg, I. Lajos király az esküvőjének apropóján. Az Oktoberfest ma már évente több mint 6 millió látogatót vonz. Átlagosan minden évben nagyjából 60 000 hektoliter fogy a kesernyés nedűből.

Az U26 djuice clubshopban október 30-án különleges sörkóstolón ismerkedhet meg minden vállalkozó kedvű a különböző fajtájú itókák elkészítésével és történetével. A bajor jellegű ételek mellett, koraeste lesz sörcurling, beerpong, és korsó pimpelés. Aki nem tudja, hogy ezek pontosan mit is takarnak? Semmi gond! Jöjjön, próbálja ki, imádni fogja! Az este hangulatáért a Németországból érkező lemezlovas Alex Barck (Sonar Kollektiv, Jazzanova) és további hazai dj-k, Crimson, Jagist, Grgfr gondoskodnak.

Koccints barátaiddal és élvezd a müncheni hangulatot itthon!

Németh Krisztina

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük