Török Ádám, a legendás Mini együttes frontembere rendhagyó elképzeléssel állt elő. Fő célja, hogy egy állandó zenei klub keretei között a fiatal tehetségek mellett rendszeres fellépési lehetőséget teremtsen a magyar nyugdíjas rockzenészek számára is. A magyar rock & blueslegendák klubja, az Old Buda 2014. január 23-án megnyílt!

 

Török Ádám, a legendás Mini együttes frontembere rendhagyó elképzeléssel állt elő. Fő célja, hogy egy állandó zenei klub keretei között a fiatal tehetségek mellett rendszeres fellépési lehetőséget teremtsen a magyar nyugdíjas rockzenészek számára is. A magyar rock & blueslegendák klubja, az Old Buda 2014. január 23-án megnyílt!

 

Old Buda néven új rock klub nyílt Óbudán – mesélte Hegedűs István rock szakértő és tájékoztatott az első napok eseményeiről:

„Végre, valahol valakik, vagy valaki gondolt azon kiérdemesült rock, blues, illetve progresszív muzsikusokra, akik a divattrendek változásai következtében ritkábban jutnak szóhoz, vagyis fellépési lehetőséghez. Török Ádám a különböző Mini-formációk atyja Óbudán exkluzív rock klubot létesített, ahol a Nagy Generáció máig aktív zenészei mellett a fiatal tehetségek is bemutatkozhatnak.

És ami cseppet sem mellékes: a rendezvények belépődíjmentesen látogathatók.

 

A jobb híján könnyűnek nevezett zenei műfaj lassan ötvenedik évfordulóját üli. Szándékosan említettem „ülést", hiszen mai, televíziós tehetségkutatókkal terhelt, „torta körüli tolongásos" világunkban aligha van okunk csillagszórók, vagy örömtüzek gyújtására, vagyis önfeledt ünneplésre.  Az elmúlt fél évszázadban stílusok jöttek és mentek, zenekarok alakultak és bomlottak fel, többen pedig – érdemeik elismerése mellett – nyugdíjba vonultak, azaz felhagytak az aktív muzsikálással; netán az Égi zenekarban folytatták pálya- illetve vesszőfutásukat. 

 

Azoknak a zenészeknek a száma sem kevés, akik annak idején rózsaszín álmokat szövögetve bábáskodtak a műfaj születésénél, elkeseredett harcokat vívtak a különböző korszakok kultúrbürokratáival, majd a jól végzett munka örömével a lelkükben úgy gondolták, hátradőlhetnek. Ehelyett ma is muzsikálnak. Igaz, többségük meg sem tudna lenni kedvenc hangszere, vagy zenéje nélkül. Még igény is volna rá. Ám a körülmények nem mindig a legkedvezőbbek…

Régi, dédelgetett álma a Mini frontemberének, Török Ádámnak, hogy fellépési lehetőséget, helyszínt biztosítson a Nagy Generáció, ma is élő, aktív zenészeinek, formációinak. Erre legalkalmasabbnak Óbudán, a III.kerület Bécsi út 38-42. szám alatti Old Buda klub bizonyult, ahol az igényes zene szerelmesei kultúrált környezetben, exkluzív körülmények között a csütörtöki, pénteki és szombati napokon rendszeresen találkozhatnak a rock, a blues és a progresszív műfaj jeles képviselőivel. És ami nagyon fontos: pénztárcakímélő okokból a rendezvények ingyenesek! 

 

Az Old Buda klub 2014. január 23-án, csütörtökön sajtótájékoztatóval indult 19 órakor.

20 órától „kapunyitás", a színpadon a Capricco Rockblues Band várta a műfaj rajongóit. Egy órával később pedig egy fergeteges „Rock & blueslegendák session" vette kezdetét többek között Török Ádám, Tátrai Tibor, Ferenczy György, Németh Károly, Gazdag Viktor és Zsoldos Tamás közreműködésével.

 

Pénteken hamisítatlan blues muzsikának adhatták át magukat az Old Buda klub látogatói: este 8 órától Fekete Jenő, Horváth Misi és Molnár Gábor, ezt követően pedig a Sonny & Wild Cow csapata gondoskodott a hangulat szinten tartásáról, s ha lehet, fokozásáról.

A szombati program is igazi csemege volt: 20 órától a Magyar Nyugdíjas Rockzenészek Klubjának első koncertjére került sor a Tengs-Lengs, majd a soul és funky muzsika mesterei a Wastaps zenekar, valamint Török Ádám adott koncertet." (Hegedűs István)

 

OLD BUDA

III. Bécsi út 38-42.