2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Olyan fa vagyok – Historica lemezbemutató koncert

4 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/97031"><img class="image image-preview" src="/files/images/histori.preview.jpg" border="0" width="474" height="695" /></a></span>Sorrendben a negyedik albumának bemutató koncertjére készül a Historica zenekar. Olyan fa vagyok című vadonatúj lemezét a magyar történelmi rock letéteményesének számító hardrock formáció december 4-én, a Crazy Mama Music Clubban ismerteti meg közönségével. <p> 

Sorrendben a negyedik albumának bemutató koncertjére készül a Historica zenekar. Olyan fa vagyok című vadonatúj lemezét a magyar történelmi rock letéteményesének számító hardrock formáció december 4-én, a Crazy Mama Music Clubban ismerteti meg közönségével.

 

Sorrendben a negyedik albumának bemutató koncertjére készül a Historica zenekar. Olyan fa vagyok című vadonatúj lemezét a magyar történelmi rock letéteményesének számító hardrock formáció december 4-én, a Crazy Mama Music Clubban ismerteti meg közönségével.

 

A Hammer Records gondozásában megjelenő hanghordozót elsőként a koncert közönsége vásárolhatja meg. Ézsiás Péter zenekarával immár több, mint tíz esztendeje a magyar történelem jeles eseményeinek rockzenébe ágyazott felidézésén, megismertetésén munkálkodik. A Historica a kezdetektől többször is átalakult, jelenleg a zenekarvezető- énekes mellett Gönczi „Apuka" György és Németh „Csoki" László gitározik, Berkes Károly basszusozik, valamint Csikós Csaba dobol.

 

A magyar történelem magasztos, illetve árnyékosabb időszakait, eseményeit zászlajára tűző formáció – határainkon innen és túl – következetesen hirdeti a míves rock, s benne Wass Albert igéjét; az anyaországi településeken kívül Felvidéken és Kárpátalján is kirobbanó siker veszi körül a zenekart. A Tíz éve az úton jubileumi koncertsorozat a Nyerges-tetőről indult Erdélyből, majd folytatódott Kézdivásárhelyen, illetve Székelyudvarhelyen. Mindezek után következett Amerika meghódítása; a háromállomásos turné, közötte A kő marad című zenés irodalmi műsor, amely kitörölhetetlen nyomokat hagyott az ott élő magyarság lelkében. A jubileumi záróakkord Budapesten az Aranytíz Kultúrházban hangzott el.

 

A Historica a klasszikus értelemben vett rock koncertek keretein túlnyújtózkodva rendszeres szereplője az Új Színháznak, ahol erdélyi költők, írók műveiből idéznek, mindezt összekötve saját szerzeményeikkel. A produkcióban többnyire magasztos hangulatú versek kelnek életre.  Mindemellett jótékonyságra is futja a zenekar idejéből: koncertjeikkel a Holtmarosi Tulipán Gyermekotthont, valamint a Czegei Wass Albert Alapítványt is támogatták, de a halmozottan sérült lakókat összegyűjtő Reménysugár Habilitációs Intézet falai közé is sikerült néhány órára becsempészni a felhőtlen kikapcsolódást. 

 

2011 decemberében jelent meg Kis magyar historica című lemezük, amely töretlen népszerűségre tett szert – és nem csak – az igényes zene rajongóinak körében.

Két esztendővel később két album is napvilágot látott: az akusztikus hangszerelésű Erdélyi vallomás, valamint a Több ezer év album, amely épp harmadik a sorban.

 

2015. december 4-én újabb lemezbemutató koncertre készül a Historica, hogy Olyan fa vagyok című frissen megjelenő korongját is megismertesse, megszerettesse közönségével.

A címadó dal szövegét Thököly Vajk, fiatal erdélyi költő írta. A kiadványon szereplő – várhatóan – tizenkét szerzemény a megszokott alkotógárda, Németh László, Ézsiás Péter, Egerszegi Zsigmond, Gönci „Apuka" György, valamint Hegyi Károly munkáját dicséri. A zenekarvezető szerint elődeihez képest kissé „puhább" hangvételű lemez várható; a megszokott konkrét történelmi témák és életérzések mellett néhány személyesebb hangvételű dal is helyet kap a Historica negyedik albumán. Amelyet a koncert helyszínén elsőként vehet kézbe a vásárló közönség.

 

A friss album lemezbemutató koncertjén az évek során közönség kedvenccé lett Kis magyar historica, a Megsárgult kép himnikus melódiái, vagy éppen a Tíz éve az úton keményebb megszólalású opusa mellett a tizenkét tételes, sokatmondó című, vadonatúj Olyan fa vagyok lemezzel is megismerkedhet a nagyérdemű, amennyiben a Crazy Mama Music Clubba látogat. (Budapest, IX. ker. Gubacsi út 97.)

 

A Historica vendége a hortobágyi Chrome Rt., valamint a karcagi SenoR zenekarok lesznek. A belépők elővételben 2.200.-Ft-ért, a helyszínen 2.500.-Ft-ért válthatók. Jegy, illetve az új CD kiadvány megrendelése a szervezes@hitorica-zenekar.hu címen lehetséges.

 

http://www.historica-zenekar.hu

http://www.crazymama.hu

 

Lantai József                                                              

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.