Egy holland-olasz szerelmespár hosszú távkapcsolat után Budapesten költözött össze. A két művész arra vállalkozik, hogy a számukra idegen országban és városban zajló mindennapjaikat, életük eseményeit gyúrják össze egy előadásfolyammá. Non-stop lakásszínház a PLACCC Fesztiválon.

 

Egy holland-olasz szerelmespár hosszú távkapcsolat után Budapesten költözött össze. A két művész arra vállalkozik, hogy a számukra idegen országban és városban zajló mindennapjaikat, életük eseményeit gyúrják össze egy előadásfolyammá. Non-stop lakásszínház a PLACCC Fesztiválon.

 

A ONE IN ONE: BUDAPEST című különleges színházi produkciót szeptember 24. és 27. között az otthonukban láthatja a PLACCC Fesztivál közönsége.

 

A rendhagyó lakásszínházi előadásairól ismert Ördög Tamás és Kiss-Végh Emőke ötlete alapján születik meg a ONE IN ONE: BUDAPEST című produkció az őszi PLACCC Fesztiválon. A főszereplő egy valódi szerelmespár, Malu Peeters holland hang designer és David Power olasz színész. A fiatalok Budapestre költözése minden szempontból hatalmas változást hozott számukra. A semmiből kell megszervezniük új életüket, alkalmazkodniuk az új helyzetekhez, beépülni egy idegen közösségbe, munkát és barátokat találni. Malu és David ebben a speciális helyzetben a saját nemzeti identitását keresi, összehasonlítva a magyarokéval, kutatva annak sajátosságait.  Mindennapjaikat és élményeiket folyamatosan dokumentálják az interneten naprakész fotókkal, videókkal és blog bejegyzésekkel.

 

A művészpár a PLACCC Fesztiválon arra vállalkozik, hogy a saját életük valós élményeit egy 86 órás előadásfolyammá gyúrják össze, amit az albérletükben láthat a közönség. Malu és David szeptember 24. és 27. között megnyitja a látogatók előtt József Attila utcai otthonát.

A közönség ezen a négy napon bármikor, bármennyi ideig vagy akár több alkalommal is bekapcsolódhat az előadásba, annak különböző jeleneteit láthatja. Ehhez csupán rájuk kell csörögni a belépőjegyhez kapott telefonszámon. A látogatóknak alapszintű angol nyelvtudás ajánlott, de a produkció egy része nyelvtudás nélkül is élvezhető.  

 

A ONE IN ONE: BUDAPEST egyfelől a mai európai társadalmakat foglalkoztató kérdéseket igyekszik feltenni, másfelől arra törekszik, hogy megtalálja a problémafelvetéshez illő színházi formát. A produkció ötlete és munkamódszere fiatal magyar művésztől származik. Kiss-Végh Emőke és Ördög Tamás a Kaposvári Egyetem Művészeti Főiskolai Kar színész szakán diplomázott. Alapítói a Dollár Papa Gyermekei nevű színházi csoportnak, amellyel helyspecifikus és lakásszínházi előadásokat hoznak létre Budapesten és külföldön.

 

Belépőjegyeket a PLACCC Fesztivál honlapján (www.placcc.hu), az InterTicket hálózatában (www.jegy.hu), valamint elővételben a Trafó pénztárában (1094 Budapest, Liliom u. 41.) lehet váltani.

Helyszíni jegyvásárlás: Cake Shop (1051 Budapest, József Attila u. 12.), az üzlet nyitvatartási idejében.

Jegyárak: felnőtt 1500 forint, diák/nyugdíjas 1200 forint

Elővételes jegyárak szeptember 23-ig: felnőtt 1200 forint, diák/nyugdíjas 1000 forint.

A belépők a produkció négy napján bármikor, akár többszöri belépésre jogosítanak, de az elővételes jegyvásárlás ajánlott.

 

2013. szeptember 24. (kedd) 8.00 – szeptember 27. (péntek) 22:00

ONE IN ONE: BUDAPEST

V., József Attila utca – a pontos címért hívja a jegyen feltüntetett telefonszámot

 

www.oneinonebudapest.tumblr.com

https://www.facebook.com/oneinonebudapest

www.placcc.hu

www.facebook.com/placccfesztival

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=EgKgs2iJZsI

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük