2022.július.03. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Önkéntes munkával és jubileumi kiadvánnyal ünnepli születésnapját az IBM

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--> <!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/51188"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image1_372.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="73" /></a></span>Önkéntes munkával és 100 év technológiai, üzleti fejlődését bemutató színes kiadvánnyal ünnepelt az IBM június 16-án, a vállalat születésnapján. A centenáriumi év kezdete óta az IBM munkatársai több mint 2,5 millió óra jótékony célú munkával segítettek a világ 120 országában, Nigériától Új-Zélandig. Ez lehet minden idők egyik legnagyobb önkéntes megmozdulása, a programhoz csatlakoztak az IBM hazai alkalmazottai is.   <!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--> <!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--></p><pre>Az IBM centenáriumi honlapja: <a href="http://www.ibm.com/ibm100">http://www.ibm.com/ibm100</a></pre>

image1 372.thumbnailÖnkéntes munkával és 100 év technológiai, üzleti fejlődését bemutató színes kiadvánnyal ünnepelt az IBM június 16-án, a vállalat születésnapján. A centenáriumi év kezdete óta az IBM munkatársai több mint 2,5 millió óra jótékony célú munkával segítettek a világ 120 országában, Nigériától Új-Zélandig. Ez lehet minden idők egyik legnagyobb önkéntes megmozdulása, a programhoz csatlakoztak az IBM hazai alkalmazottai is.  

Az IBM centenáriumi honlapja: http://www.ibm.com/ibm100

image1 372.thumbnailÖnkéntes munkával és 100 év technológiai, üzleti fejlődését bemutató színes kiadvánnyal ünnepelt az IBM június 16-án, a vállalat születésnapján. A centenáriumi év kezdete óta az IBM munkatársai több mint 2,5 millió óra jótékony célú munkával segítettek a világ 120 országában, Nigériától Új-Zélandig. Ez lehet minden idők egyik legnagyobb önkéntes megmozdulása, a programhoz csatlakoztak az IBM hazai alkalmazottai is.  

Az IBM centenáriumi honlapja: http://www.ibm.com/ibm100

 

Minden idők egyik legnagyobb önkéntes megmozdulása bontakozik ki az IBM június 16-i születésnapján csúcsához érkező centenáriumi akcióból, melyhez az ünnepi év kezdete óta több mint 120 ország 300 ezer IBM dolgozója csatlakozott.

 

A kezdeményezésben az aktív munkatársak mellett nyugdíjas IBM-esek, családtagok és üzleti partnerek is részt vesznek, összesen több mint 2,5 millió órát áldozva a helyi közösségeket érintő fontos ügyekre. Michelle Nunn, az egyik legnagyobb, civil együttműködést és önkéntességet felkaroló globális szervezet, a Points of Light Intézet elnöke szerint az IBM programjának legnagyobb értéke, hogy a vállalat speciális tudását, tapasztalatát, eszközeit kínálja a közösségeket legmélyebben érintő problémák megoldására.

 

 „A vállalat századik születésnapján szeretnénk megosztani a világgal tehetséges munkatársaink tudását, szeretnénk segíteni, fejleszteni közösségeinket. Partnereinkkel, régi és jelenlegi kollégáinkkal, sőt családjainkkal közösen megoldást találhatunk a kritikus problémákra is, és segíthetünk egy okosabb világ építésében." – fogalmazott Stanley S. Litow, az IBM alelnöke. Íme néhány példa az okosabb, élhetőbb bolygót szolgáló önkéntes programok közül:

Nigériában az IBM munkatársai száz napon száz helyi kisvállalkozást segítenek tanácsaikkal

– például üzleti tervek megfogalmazására, marketing fogások, könyvelési technikák elsajátítására. Új-Zélandon arra tanítják meg az időseket, hogyan használhatják mobil eszközeiket környezeti katasztrófák vagy egészségügyi vészhelyzetek esetén. Kínában az IBM dolgozói Wuhan város önkormányzatával együttműködve egy olyan „városfelhő" kiépítésén dolgoznak, mely a Quing dinasztiát megdöntő 1911-es forradalom kulturális örökségét segít feldolgozni virtuális eszközökkel. A vállalat Mexikóban az írástudatlanság elleni küzdelmet segítő projektet támogat, Uruguayban pedig a legszegényebb régiókban élő fiatalokat segíti munkához jutni helyi szervezettek közreműködésével indított képzésekkel.

A vállalat centenáriumi önkéntes programjához csatlakoznak az idén 75 éves IBM Magyarországi Kft. és az IBM magyarországi központjai is, év eleje óta több mint húszféle önkéntes munkát hirdettek meg a munkatársaknak. Az önkéntesek egy része a vállalat tudását és saját tapasztalatait továbbadva segít, de sokan vállalnak fizikai munkát is. A cég centenáriumi programjai három kiemelt téma, a társadalom, az állatvédelem és a környezetvédelem területei köré csoportosulnak. Az IBM-esek egy része speciális szakiskolák tanulóinak nyári táborozásához nyújt segítséget, az internetről, honlapkészítésről tart előadást gyerekeknek vagy éppen hajléktalanoknak oszt ételt. Többen óvodák, gyerekkórházak játszóterének, kertjének rendbetételében segítenek, mások állatotthonok lakóinak gondozásában vállalnak szerepet. Az IBM Magyarország dolgozói részt vettek a TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióban is, melyhez hazánk az Önkéntesség Európai Éve alkalmából csatlakozott. Mindeddig több mint kétszáz magyar IBM-es 555 órát áldozott önkéntes munkára, de a centenáriumi évnek még nincs vége, a dolgozók folyamatosan csatlakoznak a programhoz.

Az üzleti, tudományos és társadalmi szférát formáló tudás esszenciálisabb és látványosabb megtestesülése az IBM századik születésnapjára kiadott könyve, Making the World Work Better, The Ideas that Shaped a Century and a Company (Egy jobban működő világért – Gondolatok, melyek átformáltak egy évszázadot és egy vállalatot) címmel. A kiadvány 352 oldalon, fotókkal és értékes kordokumentummal illusztrálva mutatja be a huszadik század technológiai fejlődését és a fordulópontokat, melyeket az IBM innovációi, üzleti újításai jelentettek. Első fejezete a század információtechnológiai evolúcióján vezeti át az olvasót, az első lyukkártyás géptől a mesterséges intelligencia csúcsteljesítményét megtestesítő Watsonig. A második egy kis cég modern vállalattá fejlődésének útját követi nyomon, progresszív, néha saját korát megelőző vállalati politikájával és kultúrájával. A harmadik rész a szédítő technológiai fejlődés mögött meghúzódó tudás természetét, működését kutatja. A könyv tehát nem csupán egy nagy múltú vállalat színes krónikája, sokkal inkább egy értékes, a 21. század menedzserei számára is használható tanulságokat, gondolatokat megfogalmazó kiadvány, mely üzleti kézikönyvként is forgatható.

„Bízunk abban, hogy az IBM történelmének, az első száz év korszakalkotó újításainak megismerése közelebb hozza az olvasókat az IBM alapvető értékeinek elsajátításához, s ezzel talán a következő évszázad okos formálásához is." – emelte ki a centenáriumi ünnepen Veres Zsolt, az IBM magyarországi vezérigazgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.