2023.február.06. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Önnön dugájukba dőltek az EU urai, avagy Orbán és a kötelező-magán nyugdíjkassza

3 perc olvasás
  <span class="inline inline-left"><a href="/node/40164"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/advoc.thumbnail.jpeg" border="0" width="100" height="100" /></a></span> <p>Magyarország illedelmesen kérte az EU-t. Ugyan ránk erőltetettetek egy olyan nyugdíjreformot, hogy most is nyögjük annak terheit. Kapjunk lehetőséget arra, hogy ezt elszámoljuk a hiányban. Mert akkor a hiány nem is olyan nagy hiány.

  advoc.thumbnail

Magyarország illedelmesen kérte az EU-t. Ugyan ránk erőltetettetek egy olyan nyugdíjreformot, hogy most is nyögjük annak terheit. Kapjunk lehetőséget arra, hogy ezt elszámoljuk a hiányban. Mert akkor a hiány nem is olyan nagy hiány.

  advoc.thumbnail

Magyarország illedelmesen kérte az EU-t. Ugyan ránk erőltetettetek egy olyan nyugdíjreformot, hogy most is nyögjük annak terheit. Kapjunk lehetőséget arra, hogy ezt elszámoljuk a hiányban. Mert akkor a hiány nem is olyan nagy hiány.

Mintha a Kreml urai lennének Brüsszelben, egy ilyen kis ország kérésére akkor is nem a válasz, ha esetleg igaza lenne. (Ha nem akkor is automatikusan a nem lép életbe.) Nos az Eurokraták nem válaszára Orbán huszáros választ adott. Pedig előtte fenyegették: Ha államosít akkor a sarokba kell állnia és (génkezelt) kukoricán térdepelnie.

A válasz amolyan magyaros volt. Volt már tapasztalatunk sok idegen érdek elleni harcban. És ha harcolni AKARTUNK, akkor igencsak rossz alvást tudtunk neki okozni. Nos Orbán harcolni akart. De nem akart kukoricán térdepelnie sem. Ezért kisütötte a következő magyaros megoldást.

Az állam nem ad egy buznyákot sem tovább a kötelező magán kasszának. Hiszen az tőle hiányzik, becsületesen beforgatja a nyugdíj rendszerbe. Ettől az finanszírozható marad. És a deficit ráeső igencsak nagy része eltűnik, mintha ott sem lett volna. Nem ügyeskedik, nem kozmetikáz. A legeslegszígorúbb brüsszeli szabályok szerint az bizony a költségvetés bevétele.

Igen ám, de akkor mi lesz azokkal, akiket fel lehet tüzelni a kormány ellen. Hiszen nem a csúnya bankár bácsik, hanem a te pénzedet einstandolta Viktor királyunk! Hogy nem a szivarom csutkájából szopom mindezt, bizonyítja az online sajtó: a kárálókórus már megindult, sőt a netes blogok egy részén sokszor durvább cikkek jelennek meg Viktorunkról, mint amiért a bíróság most Budaházy-nak kiosztotta a felfüggesztettet. (Ezt nem kellett volna….)

Hogy kirúgják a sámedlit a kárálók alól, asztaltársam itt a klubban már megjegyezte – miközben a szokásos bélelt kávéját kortyolgatja – aki nem ismerné:egy dupla bele egy feles konyak – már készül a jogszabály másik fele. Aki nem hülye és tud számolni, az egy későbbi időpontban visszaléphet a teljes állami rendszerbe. Így nem károsul, mert nyugdíját teljesen az állami pillérből megkapja.

A valódi magántulajdon az az önkéntes nyugdíjpénztár önkéntes ága. Ehhez természetesen nem nyúlnak, miként az előtakarékossághoz sem. Ez ugyanis a szavazópolgárok pénze. Megvalósult egy dupla csavarral a klasszikus mese. Adjon ajándékot meg nem is. A költségvetés visszakapta kiénekelt bevételét, az egyén nem károsodik. És senki sem államosítja a liberális magán-kötelező nyugdíjalapot. Akinek van esze ezek után az első lehetséges alkalomkor mint a kisnyuszi otthagyja. És magán megtakarításait továbbra is hízlalhatja a kedvenc bankja által üzemeltetett magán nyugdíjpénztárban.

Advocatus Diaboli

Egy huhogány a sokkból:

http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?hn=1&k=5&i=139858&is=1

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.