A Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatóinak év végi szakmai kiállítását kísérő rendezvény és eseménysorozat. A Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) minden évben megrendezi a hallgatók év végi szakmai kiállítását.

 

A Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatóinak év végi szakmai kiállítását kísérő rendezvény és eseménysorozat. A Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) minden évben megrendezi a hallgatók év végi szakmai kiállítását.

 

Ebben a két hétben az egyetem kitárja kapuit a látogatók előtt, megnyílnak a műtermek az Andrássy úton és az Epreskertben, a nagyközönség képet alkothat az intézményben folyó alkotó munkáról, a szakma pedig felfedezheti a jövő tehetségeit.

A műtermekben rendezett mini-kiállításokon – Csejdy Réka (Kommunikáció, sajtókapcsolatok MKE) tájékoztatása szerint – elsősorban az I-től IV-es éves hallgatók munkáival találkozhatnak az érdeklődők, hiszen a végzősök művei a szintén most zajló diploma kiállításokon láthatók.

A Magyar Képzőművészeti Egyetem nyilvános szakmai bemutatkozóját idén immár második alkalommal izgalmas rendezvény- és eseménysorozat kíséri, amelyet OPEN UP! 2016 címmel szerveztek meg a Képzőművészet-elmélet Tanszék hallgatói.

Az Open Up! 2016 keretében múzeumpedagógiai foglalkozások, tárlatvezetések, filmvetítések és prezentációk egészítik ki a tanszékek kiállításait.

 

Az Open Up! 2016 programsorozat egy portfólió workshoppal veszi kezdetét május

24-én, kedden 15.00-18.00-ig, melyet Timár Katalin művészettörténész, a Ludwig Múzeum kurátora vezet. Ennek keretében a résztvevők szakember segítségével vehetik végig, hogyan is épül fel egy portfolió, mi az, ami nem maradhat ki belőle, hogyan lehet ilyen formába sűríteni mindazt, amit a művész magáról közölni akar.

(Helyszín: Magyar Képzőművészeti Egyetem Főépület, Nagyelőadó)

 

Május 27-én, pénteken délelőtt 9.00-13.00-ig Gyuk Krisztina, Karl Fruzsina, Kocsis Barbara, Krausz Dániel Csaba szobrász hallgatók tartanak múzeumpedagógiai foglalkozást az Epreskertben. A Szobrász Tanszéken tartott kreatív mesés foglalkozás keretében lesz vezetés a szobrász kiállításon, szoborkeresés színes sziluettek alapján, élőszobor játék, gyurmázás, kis színes plasztikák készítése, sziluett rajzok kiszínezése, zárásként pedig mini kiállítás a kálváriában.

(Részvétel előzetes regisztráció alapján: openupmke@gmail.com).

 

Szintén pénteken 16.00-tól Monory Ráhel III. éves hallgató vezeti körbe a látogatókat Radák Eszter festőművész osztályának év végi kipakolásán, a kiállítók személyes elbeszélését használva alapul a munkák bemutatásához. Ezt teázás és a kiállításhoz kapcsolódó beszélgetés követi a kiállítás alatt fórumként működő 2/18-as teremben, ahol többek között az osztály egyfajta öninterpretációjával is találkozhatunk.

 

Az MKE év végi kiállítása megtekinthető

Május 23. – június 3.

Hétfő – péntek: 10-18 óra

Szombat: 10-13 óra

 

FŐÉPÜLET – Budapest, VI. Andrássy út 69-71.

Grafika Tanszék, Képgrafika specializáció

Grafika Tanszék, Tervezőgrafika specializáció

Festő Tanszék

Művészeti Anatómia, Rajzi és Geometria Tanszék

Restaurátor Tanszék

 

EPRESKERT – Budapest, VI. Kmety György u. 26-28.

Festő Tanszék

Szobrász Tanszék

Látványtervező Tanszék

Restaurátor Tanszék

 

INTERMÉDIA – Budapest, VI. Kmety György u. 27.

Intermédia Tanszék

 

LABOR – Budapest, V. Képíró u. 6.

 

A további programokról az Open Up! 2016 weboldala és Facebook-oldala nyújt tájékoztatást.

 

http://openupmke2016.tumblr.com

https://www.facebook.com/Open-Up-1702793926657365

www.mke.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük