2024.június.14. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Óriási érdeklődés a Vesc-Art pályázata iránt

3 perc olvasás

erdirobertnihil.jpg

Érdi Róbert: Nihil

2018. április 4-én adják át a Vesc-Art díjat és nyílik kiállítás a pályázat finalistáinak munkáiból Vol.05 címen. A Barabás Villában látható kiállításon négy kiemelkedő fotóművész, Érdi Róbert, Földi Viktor, Olajos Ilka, és Varga Marietta alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők.

 

Több, mint 60 beérkezett pályamunkából a szakmai zsűri választotta ki a négy finalistát, akiknek alkotásai kiállításra kerülnek. A megnyitó keretein belül adják majd át a szervezők a fődíjat is. Az összművészeti eseményen többek közt fellép a Musica Moralia, illetve Maurer Milán, táncművész solo táncbemutatóját is láthatja közönség.

 

A Vol.05 című kiállítás négy tehetséges pályakezdő fotóművész munkáit mutatja be, válaszul a 2018-ban kiírt pályázatra, amelynek témája az ABSZURD volt.

„Normális. Egy szó, amellyel naponta találkozunk számos helyzetet, embert és körülményt jellemezve, anélkül, hogy pontos tartalommal tudnánk azt megtölteni. Egyátalán mitől függ és ki dönti el mi számít normálisnak? Önmagában van-e értelme ennek a szónak? A normalitás, mint fogalom az adott közösség saját nézőpontjának a kivetítése, az aktuális jelentését a társadalom, amiben szocializálódik határozza meg. Több szemszögből is megkérdőjelezhető már a szó létjogosultsága is. Ezen felül számos további tényező is szerepet játszik a szó életre keltésében, legyen az a történelem, a társadalmi helyzet, a vallási és politikai meggyőződés, szexuális orientáció, a velünk született és felvett társadalmi szerepek stb.” – olvasható a pályázati kiírásban.

 

A pályázatra olyan munkákat vártak a szervezők, amelyek a komfortzónából való kilépésre késztetik a nézőt és reflektálnak a társadalom jelenére elcsúsztatva az éles határokat a “fekete” és “fehér”, a “jó” és “rossz”, a “normális” és az “abszurd” között.

A zsűri tagjai, Auth Attila, Glázer Attila, Puskás Bea, és Tóth Pál Sándor választotta ki a több, mint 60 beérkezett pályamunka közül azt a négy alkotót, akiknek munkáit egy hónapon keresztül láthatják az érdeklődők a Barabás Villa galériájában.

 

Kiállító művészek: ÉRDI Róbert, FÖLDI Viktor, OLAJOS Ilka, VARGA Marietta

A kiállítás 2018. április 4. és 2018.április 30. között nyitvatartási időben látogatható.

Barabás Villa (galéria), 1122, Budapest, Városmajor u. 44.

 

A Vesc-Art díjat a Vescot Mérnökiroda Kft. alapította 2013-ban. Évente új és új témában hirdet pályázatot, amire várja a fiatal, pályakezdő fotóművészek jelentkezését. A díj célja, hogy kiállítási lehetőséget biztosítsanak pályakezdő művészek számára. Az évente bővülő programba résztvevő művészeknek ezen felül szakmai és önmenedzselési tanácsadást is biztosítanak.

 

Megnyitó időpontja: 2018. április 4. 18:00

 

http://vescot.hu

https://hu-hu.facebook.com/VescotKreativStudio

http://barabasvilla.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.