Igazi zenei különlegességekkel várja látogatóit a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál 2011. október 6-9 között. A fellépők között ott lesz a Kerekes Band, a Maszkura és a Tücsökraj, a Karaván Família és barátai, illetve további színvonalas előadók, akik garantáltan megfűszerezik a gasztronómiai fesztivál programját.

Igazi zenei különlegességekkel várja látogatóit a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál 2011. október 6-9 között. A fellépők között ott lesz a Kerekes Band, a Maszkura és a Tücsökraj, a Karaván Família és barátai, illetve további színvonalas előadók, akik garantáltan megfűszerezik a gasztronómiai fesztivál programját.

A nyitónapon a Kerekes Band, majd a Karaván Família és barátai, így Harcsa Veronika, Péterfy Bori, Szűcs Krisztián (Heaven Street Seven), Kowa (Kowalsky meg a Vega), KRSA (PASO), Tanka Balázs (Turbo), Papp Szabi (Supernem), Czutor Zoltán, Csongor Bálint és Tilk Máté (Subsribe) táncoltatja meg a közönséget.  Péntek este a Suhancosból megismert Szabó Balázs Bandája húzza a talpalávalót, akiket a Punnany Massif Akusztik követ.

De a hétvége zenei csemegéje is garantálja a felhőtlen szórakozást. A Maszkura és a Tücsökraj, és az Ocho Macho „huppogása" teszi hangulatossá a langyos őszi szombat estét a Budai Várban. Vasárnap Fábián Juli & Zoohacker után, a PASO zenekar egy hatalmas akusztikus koncerttel zárja az idei őszi Pálinkafesztivált.

A négynapos Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál zenei programja:

 

2011 Október 6. Csütörtök

18:00:00               Kerekes Band

20:00:00               Karaván Familia és barátai

 

2011 Október 7. Péntek

18:00:00               Szabó Balázs Bandája

20:00:00               Punnany Massif Akusztik

 

2011 Október 8. Szombat

18:00:00               Maszkura és a Tücsökraj

20:00:00               Ocho Macho

 

2011 Október 9. Vasárnap

18:00:00               Fábián Juli & Zoohacker

20:00:00               PASO Akusztik

 

További információ: http://palinkaeskolbasz.hu/

 

Bálizs Anett és Kondákor Zsófi együtt pálinkázik a Várban. A félig orosz származású Bálizs Anett nosztalgiázni indul a Várba, hogy felidézze gyermekkora kedvenc ízeit és újra megkóstolja a borscs levest, na meg a többi orosz finomságot. Nem mellesleg néhány kupica pálinkát is iszik majd a Pálinka- és Kolbászfesztiválon, főképp a kedvenceiből, a szilvából és barackból. A Jóban Rosszban sikersorozat színésznői a Csillagvirág Klinikán túl is szeretik együtt tölteni az időt, pláne, ha szórakozásról van szó, s nem utolsó sorban gasztronómiai élvezetet is nyújt a program. Miután az idei Budavári Pálinka – és Kolbászfesztiválon Oroszország vendégeskedik, és terítékre kerülnek a nemzeti ételek, és italok, Anett elhatározta, kollégáival együtt kilátogat a rendezvényre. Édesanyja révén ugyanis, aki orosz származású, gyerekkora óta szereti a hamisítatlan orosz ízeket.

„Kiskoromban imádtam anyukám borscs levesét és a többi „otthonról" hozott ételét. Viszont már olyan régen ettem ilyen finomságokat, hogy alig várom a rendezvényt, ahol végigkóstolom az összes kaját. A vodka helyett viszont inkább pálinkát iszom, a barack és a szilva nagy kedvencem" – mondta Anett, akihez több kollégája csatlakozik az október 6-i hétvégén. Köztük Kondákor Zsófi, aki hasonlóan barátnőjéhez kedveli a pálinkát.

Néhány nappal ezelőtti ismertetőmben már említettem, hogy van élet, akarom mondani, van étel a pálinka után. De akár előtte is. A látogató kedvük felcsigázása érdekében belemélyednék ebbe a gasztro-gyönyörbe. Nos, válogathatunk az alábbi menükből:

 

Hagyományos tál:

Füstölt főtt tarja, babraguval

Mangalica hurka, kolbász, kovászolt kenyérrel

Főtt marhanyak, sült káposzta

Kemencében sült csülök kacsazsíros burgonyával

 

Orosz tál:

Gravlaxolt, azaz sóban, cukorban és borsban pácolt füstölt fehérhal sült cékla salátával

Szoljanka leves cipóban – az orosz levesek királynője sok hússal

Zharkoye  – marharagu salátával, savanyú káposztával

Plov – rizses hús

Pelmenyi – hússal töltött tészta

Orosz fekete kenyér

 

Kortárs magyar tál:

Sous-vide kacsamell ropogós bőrébe forgatva vajas szilva raguval

Zsíros kenyér 2011 8 – liofilizált, azaz fagyasztva szárított libazsír, lilahagyma ropogós, gyökér kenyér, azaz rusztikus kovászolt mediterrán kenyér

Franciás májas kakas mousse füstölt fürjtojással

Bencés meggyben pácolt bélszín hagymás tört burgonyával

Konfitált báránycomb almaboros rizottó pogácsával, almaecet zselével.

 

Ugye fantasztikus? Ez a felsorolás már nyomós ok a találkozásra, tehát október 6-9. Budavári Pálinka – és Kolbászfesztivál a Várban.

 

Lantai József

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük