A Goldberg család a magyar humorcsatornán debütált. Elégedett mosollyal, a tévé-távirányítóval a kezükben dőlhetnek hátra a sorozatokért rajongó magyar fanatikusok: végre hazánkba is megérkezett A Goldberg család!

 

A Goldberg család a magyar humorcsatornán debütált. Elégedett mosollyal, a tévé-távirányítóval a kezükben dőlhetnek hátra a sorozatokért rajongó magyar fanatikusok: végre hazánkba is megérkezett A Goldberg család!

 

Az Amerikában évek óta sikert sikerre halmozó szitkom, amely az író-producer, Adam Goldberg saját családi videói alapján készült, a susogós melegítők, dauerolt frizurák, rövid shortok és csillogó-villogó videoklipek fénykorába, a „gondtalan" nyolcvanas évekbe repít vissza minket. A produkció országos tévépremierje november 9-én volt látható a Comedy Centralon.

 

A pennsylvaniai kisvárosban élő Goldbergék ugyanolyan hétköznapi család, mint a többi – csak talán egy kicsivel hangosabbak. „Állítsd le a kamerát!" – üvöltik folyton a kis Adamnak, a kelekótya família mindennapjait könyörtelenül rögzítő kiskamasznak. Mert a filmrajongó fiúcska a kazettás felvevőgépével izgága rokonai minden lépését követi, így megörökítve a minden lében kanál, a gyerekeit tyúkanyóként (túl)védelmező anyuka, a nevelést a hangerejével (általában alsónadrágot viselve) megoldó apuka, a testvéreit szekáló, menő tinilány, a könnyen dühbe guruló anti-tálentum báty, és az életművész nagypapa cseppet sem unalmas életét.

 

„Nézd azt a gyíkot, igen, az én vagyok, Adam Goldberg" – mutatja be a felnőtt Adam szerepét betöltő narrátor tizenéves énjét. A sorozat producere a saját archív videóinak eseményeit keltette életre az immáron modernebb kamerák előtt: „Felvettem az egész gyerekkoromat, mert magányos voltam és nagyon ráértem. A nézők többsége feltételezi, hogy túlzok, hogy ezek nem történhettek meg, pedig igazából még finomítanom is kellett a karaktereken" – nyilatkozta egy interjújában a sorozat szellemi atyja, aki számára a színészek kiválasztása során is fontos szempont volt az igazi családjával való hasonlóság: Wendi McLendon-Covey és a humorista Jeff Garlin a producer szerint kiköpött másai mániákusan gondoskodó édesanyjának és keménykezű, de aranyszívű édesapjának.

 

A furcsa kisfiú szemszögéből felelevenített régi szép idők egyszerre nosztalgikus visszatekintés az internet és okostelefonok előtti, „egyszerű" világra és a heves vérmérsékletű család életének komikus adaptációja. „Mindenféle közösségből és társadalmi csoportból gyakran érkezik olyan reakció, hogy valakinek pont ilyen volt az anyja vagy az apja. Azonosulni tudnak a sorozattal, és én csakis erre vágytam" – mesélte Goldberg.

 

https://www.facebook.com/ComedyCentralMo/videos/10154745896409433

http://www.comedycentral.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük