2024.május.20. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Orvosi műhiba

2 perc olvasás
fogorvos

fogorvos

Az Egyesült Államokban az adó eltitkolása, megfizetésének elmulasztása a legkomolyabb bűncselekmények közé tartozik. Ennek ellenére az ügyeskedők mindig új és új trükköket igyekeznek alkalmazni. De a revizorok is résen vannak. Erről szó a következő történet.

Élt Denverben egy dúsgazdag fogorvos, módos pácienseinek kizárólag aranyból és porcelánból készítette a fogpótlásokat. Ha a bal felső hármas és hetes fog közötti hídért nyolcezer dollárt kapott, akkor nyolcszázról állította ki a számlát, gyökérkezelésért. Az érdekelt szájába nem nézhetett be az accountant (adórevizor), mert személyiségi jogot sértet volna. Az adócsalás gyanúját pedig hitelt érdemlően kell bizonyítani.

Mikor a doktor a második Shelby Ford Mustangot vette meg, hogy húszéves fia is tudjon furikázni, egy fiatal nyomozónak elege lett a sok átverésből. Kitalált valamit. Társával beállított a rendelőbe. Nem mondta, hogy adónyomozó, csak annyit, hogy a rendőrségtől jöttek és segítséget kérnek. Ismeretlen személyt kellene azonosítani. Bemutatnánk felvételeteket a fogazatáról.

Nézzük csak, szólt az orvos, türelmüket kérem, megnézem a feljegyzéseimet. Semmi kétség uraim, a koronákat és a hidakat én készítettem egy spanyol páciensemnek. Antonio Martinez Campos, lakcíme Montballo, Jefferson Park 40.

Köszönjük szépen, ha megengedi felveszünk egy rövid jegyzőkönyvet, egyik tanúnak megkérjük az asszisztensnőjét, másik a kollégám lesz. Köszönöm, így hiteles, már készen is vagyunk.

Óhajtanak még valamit az urak? – kérdezte az orvos. Igen. Legyen szíves a Campos úrnak adott számlájának másolatát megmutatni.

A fogorvos okos ember volt. Rögtön rájött arra, hogy lebukott. És a szigorú büntetést még a legjobb Colorado-i ügyvéd segítségével sem tudta elkerülni.

 

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.