2022.szeptember.28. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Öszöndíj akadályokkal

2 perc olvasás

osztondij 2.

Kedves Szerkesztő Úr! Megtiszteltetésnek veszem szíves érdeklődését és eszem ágában sincs megkérdőjelezni az Ön munkáját, illetékességét. Természetes, hogy az újságíróknak és az olvasóknak joguk van tájékozódni a hátrányos helyzetű, tehetséges diákok külföldi ösztöndíjára befolyt pénzösszegek felhasználásáról az elmúlt évben. Ezt készséggel meg is teszem. Szeretném megjegyezni, hogy az ösztöndíjak kiosztásának elmaradása nincs összefüggésben a koronavírus járvánnyal, egészen másról van szó.

Közismert, hogy szervezetünk alapítványoktól és adományokból gyűjti össze bevételeit. 2020-ban származó bevételeink húsz százalékát költöttük a jogosult személyek és családok valamennyi adatának számítógépes nyilvántartásba vételére. Ez jóval kevesebb, mint a hasonló szervezetek erre a célra fordított összege.

Helyszíni szemlék, tapasztalatcserék, gépkocsi lízingelés, a másfél hónapig tartó helyzettanulmányok dologi kiadásai további húsz százalékos költséget jelentettek.

Az igényjogosultak végleges listáját kuratóriumunk állította össze. A kuratórium tagjainak szerény tiszteletdíja tíz százalékot vitt el a kasszánkból. Ha óradíjra számítanánk át az összeget, még az egy főre jutó hivatalos minimálbért sem érnénk el.

Alapítványi pénztárunk könyvelése, a pénz őrzése, éjszakai ügyelet, a fegyveres biztonsági őrök munkabére és közterhei, együttesen húsz százalékot vittek el, ideértve páncélszekrényünk időzárjának javítását és karbantartását is.

Szervezetünk épületének fenntartása, áramköltség, víz- és csatornadíjak, szemétszállítás, fűtés, takarítás, tisztítószerek, két munkatársunk szerény fizetése harminc százalékos költségrészt eredményezett.

Ezzel kasszánk kiürült. De tevékenységünk még nem ért béget. További adományok érkezésekor azonnal hozzálátunk az érdemi munkához, immár minden megkötöttség nélkül. A szponzorokkal való kapcsolat tekintetében számítunk támogatóink gazdag élettapasztalatára és karitatív készségükre.

Kérem válaszlevelem szíves tudomásul vételét. Őszinte nagyrabecsüléssel kíván Önnek további eredményes munkát szervezetünk helyettes szóvivője.

 

 

 

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.