2022.november.28. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Öt esztendős az Electrolux nyíregyházi hűtőszekrénygyára

3 perc olvasás
<span class="inline inline-left"><a href="/node/36047"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/elektrolux%20jászberény.thumbnail.jpg" border="0" alt="Az Elektrolux jászberényi gyára Foto: Scheffer János" title="Az Elektrolux jászberényi gyára Foto: Scheffer János" width="100" height="66" /></a><span class="inline inline-left"><span style="width: 180px; height: 41px" class="caption"> <p><strong>Az Elektrolux jászberényi gyára </strong><strong><font size="1">Foto: Scheffer János</font></strong></p></span></span></span><p>Az Electrolux nyíregyházi hűtőszekrénygyára 5 évvel ezelőtt, 85 millió eurós beruházás eredményeként kezdte meg működését. 2005 óta 13,3 millió eurót fordítottak termékfejlesztésre, s várhatóan további 5,2 millió eurót költenek 2010-ben erre a területre.     </p><p>

az elektrolux jászberényi gyára foto: scheffer jános

Az Elektrolux jászberényi gyára Foto: Scheffer János

Az Electrolux nyíregyházi hűtőszekrénygyára 5 évvel ezelőtt, 85 millió eurós beruházás eredményeként kezdte meg működését. 2005 óta 13,3 millió eurót fordítottak termékfejlesztésre, s várhatóan további 5,2 millió eurót költenek 2010-ben erre a területre.    

az elektrolux jászberényi gyára foto: scheffer jános

Az Elektrolux jászberényi gyára Foto: Scheffer János

Az Electrolux nyíregyházi hűtőszekrénygyára 5 évvel ezelőtt, 85 millió eurós beruházás eredményeként kezdte meg működését. 2005 óta 13,3 millió eurót fordítottak termékfejlesztésre, s várhatóan további 5,2 millió eurót költenek 2010-ben erre a területre.    

A nyíregyházi hűtőszekrénygyár mérnökei számos olyan fejlesztést és újítást dolgoztak ki, amelyek előnyeit több millió család élvezheti nap, mint nap, szerte a világon. 2005-ben 4 új statikus alaptípust kezdtek gyártani, amelyek újdonsága, az azonos külső méret mellett kialakított nagyobb, hasznos belső tér.

Szintén ebben az évben kezdték meg a No Frost (jegesedésmentes)  modellek gyártását is, majd a következő évben a Global Design jegyében, teljesen megújultak a hűtőkészülékek.

Az Electrolux új design koncepciója új formákat, alkatrészeket, színeket és grafikákat hozott magával.   2007-ben kerültek ki a gyárból, a Magyarországon is kapható gyorshűtő rekeszes – Drinks Express – és ajtóba épített, Brita szűrővel ellátott vízadagolós modellek, illetve a külföldi piacokra tervezett, 3 színben kapható – ezüst, sárga, bronz – Arlekin modellek.  

Az elmúlt két év fejlesztéseinek eredménye, a vásárlói igények alapján átformált Zanussi design hűtőcsalád, a fekete színű, bar kilincses (az ajtók teljes hosszán végig futó alumínium kilincs) AEG-Electrolux modellek, illetve a zöldségeket és gyümölcsöket frissen tartó, alacsony hőmérsékletű hűtődoboz is.

A nyíregyházi gyárban tervezték és gyártják azon alulfagyasztós kombi hűtőszekrények egy részét, amelyeket az IKEA európai üzleteiben értékesítenek, valamint az A++ energiaosztályú, minimális energiafogyasztású modelleket is.  

Az Electrolux nyíregyházi hűtőszekrénygyárában készül az európai piacon értékesített, alulfagyasztós kombi hűtőszekrények 90 százaléka. 2005 óta a gyár megkétszerezte dolgozói létszámát, és a termelés hatékonyságának folyamatos fejlesztésével, közel két és félszeresére növelte a legyártott termékek számát. Jelenleg 3 szerelősoron, 1350 dolgozóval 580 különböző modell készül a gyárban.    

Idén új kihívások várnak az /Electrolux csoport legnagyobb európai alulfagyasztós kombi hűtőszekrénygyárára. A jelenleg gyártott modellek, közel 60 százalékát cserélik le új típusokra, s várhatóan 700 000 készüléket gyártanak majd év végéig.   A termékfejlesztések során, továbbra is meghatározó lesz az energiatakarékos megoldások alkalmazása, s ez a termékek mellett a gyártásra is vonatkozik. 2009 óta, szinte csak A, A+ és A++ energiaosztályú hűtőkészülékek hagyják el a szerelősorokat. A gyártással járó környezetterhelést a Green Spirit program keretében megfogalmazott irányelvek szerint csökkenti évről-évre az Electrolux.  

Idén, a 48 860 négyzetméteres gyártócsarnokban bevezetik az energiatakarékos LED világítást, a mosdók meleg víz ellátását, pedig napenergia felhasználásával fogják megoldani

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.