2023.február.06. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Öt nap India Balatonfüreden

2 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/42244"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/india.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span>Füredre második otthonomként tekintek. A város zarándokhely minden indiai vezető számára. Mindezt az Önök szeretete tette lehetővé - mondta Gauri Shankar Gupta, az Indiai Köztársaság magyarországi nagykövete az Indiai Napok megnyitóján. Öt nap India Füreden.</p><p>

india.thumbnailFüredre második otthonomként tekintek. A város zarándokhely minden indiai vezető számára. Mindezt az Önök szeretete tette lehetővé – mondta Gauri Shankar Gupta, az Indiai Köztársaság magyarországi nagykövete az Indiai Napok megnyitóján. Öt nap India Füreden.

india.thumbnailFüredre második otthonomként tekintek. A város zarándokhely minden indiai vezető számára. Mindezt az Önök szeretete tette lehetővé – mondta Gauri Shankar Gupta, az Indiai Köztársaság magyarországi nagykövete az Indiai Napok megnyitóján. Öt nap India Füreden.


– Balatonfürednek nagy érdemei vannak abban, hogy Magyarország és India között jelentős politikai-gazdasági és kulturális kapcsolat jött létre – mondta beszédében G. S. Gupta, akitől megtudtuk: jövőre Rabindranath Tagore születésének 150. évfordulójának évében  Budapest mellett Füreden lesz a legtöbb program az országban.

– Hihetetlen gazdag múltra tekinthetünk vissza, hiszen Tagore 1926-ban ültetett fát a sétányon, azóta már áll a Hindu liget, amely nagyon fontos szerepept játszott abban, hogy végül megvalósulhatott  a legutóbbi uniós városfejlesztési program. Füred volt az első város az országban, amelyik fontosnak tartotta India kultúráját. Bízom benne, hogy  ez a  kulturális-gasztronómiai rendezvényünk  tovább erősíti a Magyarország és India közötti barátságot – fogalmazott dr. Bóka István polgármester, aki Gupta nagykövettel közösen meggyújtott egy olajmécsest, ami az indiai hagyományok szerint különösen jó események kezdetét jelenti.
A köszöntők után Somi Panni táncszínháza a Sivasakti Kalánanda tartott klasszikus indiai táncbemutatót.

Az Indiai Napok egészen vasárnapig tartanak. A rendezvény csütörtökön indiai táncbemutatókkal folytatódik, a Kisfaludy színpad mellett felállított sátrakban illetve a Blaha étteremben pedig az egész programsorozat alatt indiai ételek kóstolhatók, kézműves termékek vásárolhatók, sőt az ayurvéda masszázs is kipróbálható.        

http://www.balatonfured.hu/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.