2023.december.10. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Ötlet Gyár – Új innovációs stratégia a GEFCOnál

3 perc olvasás

index_145.jpgA GEFCO, a komplex ipari ellátási lánccal kapcsolatos szolgáltatások globális szereplője, az autóipari logisztika vezető európai vállalata bejelentette új Innovation Factory azaz Ötlet Gyár elnevezésű innovációs stratégiáját. Az új stratégia mérföldkövet jelent a vállalat életében. A kezdeményezés elsődleges célja, hogy a GEFCO csapatain belül támogassa az új ötletek megvalósítását és a kreativitás kibontakozását.

 

Az innováció vállalaton belüli előmozdítása – fizetett alkotói szabadság járhat

Az új intézkedéssel a GEFCO minden munkavállalót találékonyságra, és innovatív ötletek megvalósítására szeretne ösztönözni. Az „Ötlet Gyár” keretein belül megvalósuló fejlesztések később az üzleti bővülést is elősegíthetik. A vállalat célja, hogy ezen belső inkubátorszervezet létrehozásával felkarolja a kreatív, új és ígéretes ötleteket.

 

Az „Ötlet Gyár” egész éven át várja az innovatív gondolatokat és projekteket a csapatoktól. A kezdeményezéshez a GEFCO bármely üzleti tevékenységével kapcsolatos újítással lehet csatlakozni, de a projektnek igazodnia kell a GEFCO innovációs irányaihoz, azaz konkrét vevői igényt kell kielégítenie, és alkalmasnak kell lennie arra, hogy a vállalat minden szegmensében bevezethessék.

 

A fenti követelményeknek megfelelő legjobb ötletek közül egy belső szakértőkből álló bizottság választja majd ki a megvalósításra szánt kezdeményezéseket. A kiválasztott öleteket előterjesztő csapatok meghívást kapnak az „Ötlet Gyárba”, ahol az adott projekt sikeres megvalósításához igénybe vehetik a vállalat erőforrásait és a belső szaktudást. A koncepció belső „próbáját” követően az innovátor csapat tagjainak fizetett alkotói szabadság jár, hogy maximálisan a tervek kidolgozására tudjanak koncentrálni.

 

„Nagy örömmel jelentjük be a GEFCO „Ötlet Gyár” megnyitását, melynek célja, hogy munkavállalóink körében előremozdítsuk a kreativitást és az innovációt.” – mondta Luc Nadal, a GEFCO igazgatótanácsának elnöke. „A GEFCO célja, hogy intelligens és rugalmas megoldásokat biztosítson ügyfeleinek az ellátási lánc minden területén., Meggyőződésem, hogy az „Ötlet Gyár” hozzájárul a korlátok lebontásához és a gyorsabb növekedéshez.”

 

Közös innováció

A GEFCO jelenleg is sokat tesz a cégen belüli innovációs ökoszisztéma fejlesztéséért. Ennek egyik példája a „My car is there” szolgáltatás. (lásd: http://euroastra.blog.hu/2018/06/22/europai_innovacios_nagydijat_kapott_a_gefco_applikacioja) Az okostelefonos alkalmazás lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy kövessék a legyártott gépjármű “háztól-házig” történő szállítását. Ide tartozik továbbá a 360 fokos járműfényképező rendszer, amellyel a vevők még a szállítást megelőzően, interneten tekinthetik meg az új autójukat.

 

A vállalat folyamatosan figyeli az innovatív fejlesztéseket, úgynevezett „tesztelni és megismerni” hozzáállást képvisel az új technológiák irányában, továbbá startup vállalkozásokkal is együttműködik. A GEFCO „Ötlet Gyár” koncepciója összhangban áll a vállalat évekkel ezelőtt bevezetett innovációs szabályzatával, melyet, több közelmúltbeli együttműködési megállapodás is megerősített. Ilyen a vállalat által 2018 márciusában bejelentett együttműködés a Techstars globális hálózattal, mely világszerte több mint 1000 startup fejlődését karolta fel. Az együttműködés révén a GEFCO a Partech Shaker nemzetközi startup kampusszal is kapcsolatba került, ahol a világ különböző részeiről származó technológiai vállalatok a lehető legjobb környezetben fejlődhetnek.

 

https://hu.gefco.net/hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.