2022.november.29. kedd.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Ötödször indulnak a MikulásGyár telepei – szervezett formában, társadalmi összefogással segítsék a rászorulókat

5 perc olvasás
  <span class="inline inline-left"><a href="/node/35152"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/mikulas.thumbnail.jpg" border="0" alt="http://www.mikulasgyar.hu/" title="http://www.mikulasgyar.hu/" width="100" height="55" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.mikulasgyar.hu/">http://www.mikulasgyar.hu/</a> </strong></span></span><p>Az idei évben ötödik alkalommai kerül megrendezésre a MikulásGyár, a legnagyobb hazai jótékonysági ese­mény a Magyar Vöröskereszt bevonásával. A rendezvény elsődleges célja, hogy a rászoruló gyerekeknek és családoknak segítsük a karácsonyi ünnepet könnyebbé és szebbé tenni.</p><p>

  http://www.mikulasgyar.hu/http://www.mikulasgyar.hu/

Az idei évben ötödik alkalommai kerül megrendezésre a MikulásGyár, a legnagyobb hazai jótékonysági ese­mény a Magyar Vöröskereszt bevonásával. A rendezvény elsődleges célja, hogy a rászoruló gyerekeknek és családoknak segítsük a karácsonyi ünnepet könnyebbé és szebbé tenni.

  http://www.mikulasgyar.hu/http://www.mikulasgyar.hu/

Az idei évben ötödik alkalommai kerül megrendezésre a MikulásGyár, a legnagyobb hazai jótékonysági ese­mény a Magyar Vöröskereszt bevonásával. A rendezvény elsődleges célja, hogy a rászoruló gyerekeknek és családoknak segítsük a karácsonyi ünnepet könnyebbé és szebbé tenni.

A rendezvény 2009. december 11-én 11 órakor a hivatalos nyitó ceremóniával indul és egészen december 22. napjáig tart nyitva, naponta 12:00-től 22:00-ig.

A 11 -i megnyitó esemény több szempontból is érdekes lesz. Egyrészt folytatjuk a hagyományt: Habsburg György úr, a Magyar Vöröskereszt elnöke, a rendezvény fővédnöke, és Demszky Gábor Főpolgármester úr a MikulásGyár-szalag átvágásával ünnepélyesen és hivatalosan is megnyitja a MikulásGyárat a látogatók előtt, másrészt a megújult belső dekorációt először láthatják mind a sajtó képviselői, mind a Felvonulási térre látogatók. E heh/színre várjuk az adakozókat és az ajándékokat, a tartós élelmiszereket, a tisztító­szereket, a játékokat, a ruhákat, a könyveket és mindent, ami könnyen csomagolható és szállítható. Az ajándékokat nem szükséges semmibe sem becsomagolni, ezt a feladatot önkénteseink elvégzik.

Az adományokat, felajánlásokat azonban nem csupán a Felvonulási téren van lehetőség megtenni, hanem a legnagyobb európai és magyar Plaza lánc közreműködésével és támogatásával 12 hazai Plazában is. így lett/lesz szerves része rendezvényünknek az Alba (Székesfehérvár), a Csepel, a Debrecen, a Duna, a Győr, a Kanizsa, a Kaposvár, a Miskolc, a Nyír, a Szeged, a Szolnok és a Zala Plaza.

Idén megújult a MikulásGyár és csapata, ezáltal sokkal több lehetőséget kapott a szervezés a kreatív programokra, a megjelenésekre és az ajándéktoborzás módjára egyaránt. Igy idén rengeteg plusz program is várja majd a MikulásGyárhoz látogatókat. A tervezett program szerint kora délutánonként gyermek előadásokkal várjuk az érdeklődőket, I 7 órától pedig koncertekkel fogjuk szórakoztatni a vendégeket. A közismert művészek mellett (a teljesség igénye nélkül: Caramel, Somló Tamás, Miller Zoltán, Balázs Elem­ér Group, (amié Winchester, Tóth Vera, az United Együttes, a Belmondo Zenekar, a Paso Sound System stb.) teret adunk olyan tehetséges fellépőknek is, akiknek még nem volt lehetőségük megmutatni magukat a nagyközönség előtt.

Másik fontos újdonság, hogy a Magyar Posta közreműködésével idén a kisebb településen élőknek is lehetősége nyílik arra, hogy az ünnepek közeledtével, adományokkal segítsék a rászorulókat. Az adakozók bármelyik postán leadhatják csomagjaikat a Mikulásgyárnak, ahonnan a Magyar Vöröskereszthez juttatja azokat a posta. A becsomagolt adományokat az ország valamennyi postáján ingyen lehet feladni. A dobo­zokra csupán egyetlen szót kell ráírni nagybetűkkel: MIKULÁSGYÁR.

Rendhagyó módon idén lehetőséget biztosítunk a határon túl élők számára is. így olyan színes műsorral fog­juk szórakoztatni a hozzánk látogatókat, amellyel még soha nem találkoztak a MikulásGyár története során.

Természetesen nem csak színpadi produkciókkal találkozhatnak – hétvégenként a családosok számára tematikus napokat szervezünk. December 12-én a sportnap kerül megrendezésre, ahol a kilátogató aján­dékozók találkozhatnak és focizhatnak válogatott focistákkal. Bemutatásra kerül egy hazánkban még nem nagyon ismert sportág, a footsal. Emellett lehetőség lesz megtekintetni egy triál és egy alternatív sport be­mutatót a profik közreműködésével. Részt vesznek a rendezvényen – és ezzel támogatják azt – számos sportág jeles képviselői.

December 19-én a triatlonnal ismerkedhetnek meg közelebbről is a résztvevők: híres magyar triatlonosok fognak futni, biciklizni és úszni – ez utóbbit, a hidegre való tekintettel csak – a boldogságban, szere­tetben és odaadásban.

December 20-án a tánc körül fog forogni a MikulásGyár, a Madách Musical Tánciskola, a Tornádó Dance és még számos tánciskola bemutatójával. Az egyéni produkciókat követően az összes táncos – a Stockholmi mintára – egy közös táncot fog betanulni és bemutatni, a látogatók bevonásával.

Mivel a MikulásGyár elkötelezett híve a „gyerekek a gyermekekért" programnak, minden délután óvodás és iskolás csoportok látogatnak el a helyszínre, ahol találkozhatnak a Mikulással, részt vehetnek a kis mi-kulástoborzón, segíthetnek ajándékokat csomagolni. Ezzel már kisgyermek korban megmutathatjuk nekik, hogy mennyire fontos a „társadalmi szerepvállalás", és hogy odafigyeljenek egymásra.

A MikulásGyár természetesen megjutalmazza azokat a gyermekeket, akik elhozzák megunt játékaikat, ezért meghirdette az Év MikulásGyár-díját. E díjat az az iskola nyeri el, amely az akcióban a legtöbb aján­dékot hozza a MikulásGyárba, ezzel is ösztönözve a gyermekeket, hogy minél több ajándékot gyűjtsenek össze a nehéz helyzetben lévő családoknak.

Első díj – Bécsi kirándulás múzeumlátogatással egybekötve

Második díj – Hajókirándulás a Dunán

Harmadik díj – Belépő a Budapesti Nagycirkusz legnagyobb előadására

A MikulásGyár idei támogatói között szerepel sok médium, de a nagy cégek mellett számos kisebb vállal­kozástól is érkeztek már előre felajánlások, illetve támogatások. Ezúton köszönik az egész éves installá­ció raktározási lehetőségét a Valad Kft-nek.

Hisszik, hogy az emberek szeretetével és összefogásával sikeresen tudjuk zárni az idei évet, s reméljük, hogy sok rászoruló családnak szebbé tehetjük a karácsony meghitt pillanatait.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.