PÁLFFY István MTVPÁLFFY István MTV

Új műsorvezetőkkel erősített a Magyar Televízió. Az MTV Híradója ma a leghitelesebb Magyarországon, műsorvezetője, Pálffy István a legfrissebb felmérés szerint a legnépszerűbb. Profi műsorvezetők és kiváló riporterek csatlakoztak tavaly az MTV csapatához, szereplésük új nézőket vonz a közszolgálati adóhoz.

 PÁLFFY István MTVPÁLFFY István MTV

Új műsorvezetőkkel erősített a Magyar Televízió. Az MTV Híradója ma a leghitelesebb Magyarországon, műsorvezetője, Pálffy István a legfrissebb felmérés szerint a legnépszerűbb. Profi műsorvezetők és kiváló riporterek csatlakoztak tavaly az MTV csapatához, szereplésük új nézőket vonz a közszolgálati adóhoz.

Nagy televíziósok, akik ma népszerűek, szinte kivétel nélkül a Magyar Televízióban kezdték pályafutásukat. A „visszavándorlás" első szakembere Pálffy István, aki hatéves kitérő után, 2002 óta vezeti az MTV Híradóját. A hírműsor, amely – a Századvég-Forsense és a Szonda Ipsos felmérései szerint – ma hazánkban a leghitelesebb, olyan új neveket tudhat magáénak, mint a nyomtatott sajtóban edződött D. Bányász Gergő, vagy a régi-új híradós D. Tóth Kriszta, aki nemzetközi porondon is bizonyított, három évig tudósította az MTV-t Brüsszelből. Szinte minden este élő adásban jelentkezett, Európa vezető politikusaival interjút készítve tájékoztatta az Uniós fejleményekről a hazai közönséget. A brüsszeli mellett új tudósítói irodát is alapított a köztévé, a tengerentúlról 2008. október óta Bombera Krisztina tudósít.   A fiatalokkal megerősített csapat élén az a Pálffy István áll, aki a legfrissebb felmérés szerint ma Magyarországon a legkedveltebb híradós (www.upc.hu/rolunk/sajto/sajtokozlemeny), aki tapasztalatával, higgadtságával példa lehet a hírműfajban dolgozók számára. Több ezer élő hírműsor vezetésével – a kereskedelmi televíziók megjelenése óta – rekorder a hazai televíziózásban.

Az MTV Híradója – a Szonda Ipsos minőségi érték kutatása szerint – mára a legmértékadóbb a piacon. „Az elmúlt bő egy év intenzív munkájának visszaigazolását látom abban, hogy immár minden komoly kutatás azt mutatja, a nézők az MTV Híradóját tekintik a leginkább kiegyensúlyozott, tárgyilagos hírforrásnak. Ma már minden néző számára világos a különbség az MTV által nyújtott minőségi hírszolgáltatás és az egyre inkább bulvár irányt célzó egyéb hírműsorok között"– mondja Kert Attila hírigazgató, aki 2006 júniusa óta vezeti az MTV Hír Főszerkesztőségét.

Átalakult Az Este című hírháttér műsor is, ahol a Híradóban szintén dolgozó D. Bányász Gergő mellett, Mészáros Antónia is új műsorvezető, aki a világ egyik legismertebb televíziós társaságánál, a BBC-nél riporterként ismerkedett a szakmával. Hozzáállását, felkészültségét az ottani vezetők is elismerték, és lehetőséget adtak neki, hogy önálló produkcióval jelentkezzen. Angliai televíziós munkájával párhuzamosan publikált a hazai írott sajtóban is, egyik írásáért 2005-ben minőségi újságírásért díjat kapott. Pályafutását 2007-ben folytatta az MTV-nél, ahol részt vesz A szólás szabadsága és a Pulitzer-emlékdíjas Az Este című műsorok szerkesztésében, utóbbinak tavaly március óta az egyik műsorvezetője. Bemutatja a napi hírek összefüggéseit, első kézből, a hiteles személyekkel interjút készítve informál, hiszen amire a Híradóban a rövid riportok alatt nincs idő, azt ő Az Este című hírháttér műsorban alaposan körbejárja.

A „visszavándorlást" a sportriporterként ismertté vált Gundel Takács Gábor folytatta, aki az elmúlt évben örömmel mondott igent a Magyar Televízió felkérésére, és az Örökös című vetélkedőműsorával ülteti képernyők mögé a legnagyobb múlttal rendelkező televízió nézőit. A szakmai kihívás Gundel számára mégis az, hogy a helyszínről jelentkezik az augusztusban kezdődő pekingi Olimpiáról és reményeink szerint számos magyar sikerről tudósít. A világ legjobb sportriportereihez hasonlóan – lexikális tudását felfrissítve – már ő is a közvetítésekre készül. Nagy visszatérő a gyakorlott sportriporter, Mérei Andrea is, aki tavaly májustól műsorvezető-riportereként folytatja pályafutását újra a Magyar Televízió Sport Főszerkesztőségén. Schulek Csaba, a TeleSport főszerkesztője szerint, Mérei Andrea leigazolásakor biztosra ment.

A Magyar Televízió fiatalokkal kiegészült tapasztalt szakemberei 2008-ban is a legjobb magyar televíziós műsorok előállításán dolgoznak a Nézők szolgálatában.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük