2022.szeptember.26. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Pályázat: Vendégbarát Múzeum Program a kulturális Turizmus Évében

3 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/23568"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/question.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="81" /></a></span> <p>A Kulturális Turizmus Évében a Magyar Turizmus Zrt. ismét meghirdeti a Vendégbarát Múzeum Programot a hazai kulturális intézmények számára az Oktatási és Kulturális Minisztériummal, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatallal és az Önkormányzati Minisztérium Turisztikai Szakállamtitkárságával közösen. </p><p> 

 question.thumbnail

A Kulturális Turizmus Évében a Magyar Turizmus Zrt. ismét meghirdeti a Vendégbarát Múzeum Programot a hazai kulturális intézmények számára az Oktatási és Kulturális Minisztériummal, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatallal és az Önkormányzati Minisztérium Turisztikai Szakállamtitkárságával közösen.

 

 question.thumbnail

A Kulturális Turizmus Évében a Magyar Turizmus Zrt. ismét meghirdeti a Vendégbarát Múzeum Programot a hazai kulturális intézmények számára az Oktatási és Kulturális Minisztériummal, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatallal és az Önkormányzati Minisztérium Turisztikai Szakállamtitkárságával közösen.

 

A Program 2007-ben indult, és 2008-ban is sikerrel folytatódott, mindkét évben mintegy 40 múzeum pályázott. A Program célja, hogy segítségével az elmúlt években történt látogatóbarát fejlesztések „híre" eljusson mind a belföldi, mind a külföldi potenciális vendégekhez.

A pályázattal a kiíró Szervezetek azon kulturális intézményeket kívánják támogatni, amelyek képesek vendégbarát szolgáltatások kialakításával a látogatók megváltozott igényeinek eleget tenni. A vendégbarát múzeumok programkínálatuk bővítésével, újszerű, kreatív, interaktív bemutatási módszerek bevezetésével nem csupán a látogatók ismereteit bővítik, hanem felkeltik az érdeklődést a művelődés és a tanulás iránt is, ami mind a beutazó, mind a belföldi turizmus számára a növekedés lehetőségét biztosítja.

A Programra azok az érvényes működési engedéllyel rendelkező muzeális intézmények pályázhatnak, amelyek az elmúlt két évben (2007-ben és 2008-ban) nem nyertek támogatást a Vendégbarát Múzeum Program keretén belül. A pályázatot 2009. március 16-ig kell benyújtani. A muzeális intézmények három kategóriában versenyezhetnek egymással, – a besorolást a 2007-es és a 2008-as látogatószám alapján a kiíró intézmények végzik – és mindhárom kategóriában az első legtöbb szavazatot elnyerő muzeális intézmény részesül promóciós támogatásban.

A határidőig beérkezett pályázatokat a Magyar Turizmus Zrt. és a pályázatot kiíró társszervezetek (Önkormányzati Minisztérium, Oktatási és Kulturális Minisztérium, Kulturális Örökségvédelmi Hivatal) munkatársaiból álló ún. előzsűri értékeli. A feltételeknek megfelelő pályázók közül a nagyközönség választja ki szavazataival a nyerteseket.

A nagyközönség a Magyar Turizmus Zrt. által 2009-ben meghirdetésre kerülő internetes játék segítségével dönthet arról, hogy melyik muzeális intézmény érdemli ki a 2009. Vendégbarát Múzeuma címet és az ezzel járó promóciós támogatást. Az on-line szavazás 2009. április 1-én kezdődik a www.vendegvaro.hu internetes portálon (a szavazás a Magyar Turizmus Zrt. http://www.itthon.hu/  és az ÖM Turisztikai Szakállamtitkárság http://www.mth.gov.hu/  honlapjáról is elérhető lesz), és 2009. május 3-án zárul le. Az ünnepélyes eredményhirdetésre a Múzeumi Világnap alkalmából rendezett Múzeumok Majálisa rendezvényen kerül sor.

A www.vendegvaro.hu internetes oldalra minden múzeumról felkerül egy néhány soros, fotóval illusztrált bemutatkozó. A szavazásra a pályázó muzeális intézményekben a Magyar Turizmus Zrt. által készíttetett szórólapok és plakátok is felhívják a látogatók figyelmét.

A pályázati felhívás és a részvételi formanyomtatvány az alábbi link alatt érhető el: http://itthon.hu/szakmai-oldalak/felhivasok-palyazatok  (itthon.hu honlap, Szakmai oldalak>Felhívások, pályázatok menüpont).

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.