2022.05.18.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Panasonic „Sharing the vision” -konferencia és átfogó termékbemutató Budapesten

9 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/80657"><img class="image image-preview" src="/files/images/index_285.jpg" border="0" width="256" height="197" /></a></span>A Budapesti Vasúttörténeti Múzeum adott otthont 2014. május 29-én a Panasonic „Sharing the vision" című  szakmai konferenciasorozata budapesti állomásának, ahol a cég bemutatta teljes üzleti audiovizuális gyártmányválasztékát a sajtó, ill. azt követően a magyar partnerek és végfelhasználók, és a meghívott délkelet-európai érdekeltek számára.     </p> <p> 

A Budapesti Vasúttörténeti Múzeum adott otthont 2014. május 29-én a Panasonic „Sharing the vision" című  szakmai konferenciasorozata budapesti állomásának, ahol a cég bemutatta teljes üzleti audiovizuális gyártmányválasztékát a sajtó, ill. azt követően a magyar partnerek és végfelhasználók, és a meghívott délkelet-európai érdekeltek számára.     

 

A Budapesti Vasúttörténeti Múzeum adott otthont 2014. május 29-én a Panasonic „Sharing the vision" című  szakmai konferenciasorozata budapesti állomásának, ahol a cég bemutatta teljes üzleti audiovizuális gyártmányválasztékát a sajtó, ill. azt követően a magyar partnerek és végfelhasználók, és a meghívott délkelet-európai érdekeltek számára.     

 

A rendezvényen a cég legújabb színpad-, és rendezvénytechnikai, vállalati-üzleti, oktatási, szabadidős, szórakoztatóipari, műsorszolgáltatási, biztonsági és a kiskereskedelmi szektoroknak szánt műszaki fejlesztései,  az idevágó termékek és rendszerek kerültek bemutatásra, kipróbálási lehetőséggel. 

 A hazai média számára tartott bemutatón Petr Likes, a Panasonic System Communication Company Europe (PSCEU) Közép-, és Dél-Európáért felelős country menedzsere elmondta, első alkalommal kezdték európai bemutató sorozatukat Kelet-Európában, a sorozat második állomása Budapest, ahová a sikeres bukaresti rendezvény után érkeztek.  A következő héten Prágába látogat a bemutató, s onnan indul útjára Nyugat-Európába.  

 A Panasonic belső struktúrájáról szólva, a vezető elmondta, a PSC a vállalat professzionális üzleti megoldásokkal foglalkozó részlege, amely a B2B üzlet egyik legnagyobb platformját jelenti. Mintegy 400 alkalmazottal dolgoznak, s európai szinten 500 millió eurós forgalmat bonyolítanak. Az európai központ a Frankfurt közelében lévő Wiesbadenben található, innen történik a marketing és műszaki támogatás, ezen túlmenően, országonként, ill. régiónként működnek helyi központok.  

 Három részlegre oszlik a szervezet; vizuális kommunikáció, professzionális kamera-megoldások és számítógépes megoldások. A köztudatban a Panasonic brand-el kapcsolatosan a szórakoztató elektronika él leginkább, de a Panasonic hatalmas szervezetében a PSC a többi részlegtől eltérő partnersorral, értékesítési csatornákkal, stb. rendelkezik.

 A PSC részleg 13 termékkategóriája: nyomtatók, telefonok, telefonközpontok, professzionális szkennerek, vizuáltechnikai kijelzők, projektorok, másoló-táblák (copy-board), (az interaktív táblák gyártását időközben befejezte a cég), számítógépek, mobil nyomtatók, pénztári terminálok (Magyarországon ezek nem alkalmasak a NAV-hoz való közvetlen kapcsolódáshoz, de kiterjedt európai piaccal bírnak), biztonságtechnika, tűzjelzők, professzionális kamerák és kórháztechnika.  

 A bemutatón videofalakat, interaktív kijelzőket, 4k-s kijelzőket mutattak be, melyek mindegyikére alkalmazási példával is szolgáltak.Jelen rendezvény elsősorban a vizuáltechnikai megoldásokat célozta, különös tekintettel a projektorokra, ahol a Panasonic 30 éves gyártási tapasztalattal bír. A termékválaszték a belépő szintű kivetítőtől a hatalmas rendszerprojektorokig terjed.   

 A PT-DZ870-es kivetítő sorozatban kedvező ár-érték arányú, nagytudású, FullHD, 6.000 lumenes készüléket jelentetnek meg, amely un. digital link kapcsolódást tud létrehozni. Ez egy Cat5-ös kábelen keresztül az összes jelet (vezérlőjel, hang, video, PC) kezeli olcsón, nagy távolságon (100 méter). Minden gyártócég vezérlőjével kompatibilis.  

http://panasonic.net/avc/projector

 A kijelzők kategóriájában korábban a Panasonicot egyértelműen a plazma-tévékkel azonosították. A cég két éve kezdett LCD kijelzőkkel foglalkozni, miután a piac ebbe az irányba mozdult el. Az elmúlt év végén meg is szűnt a plazma gyártása a Panasonicnál, bár szerviz-szolgáltatást még 10 évig biztosítanak az ilyen készülékekre.

Az LCD kijelzők palettája mára a 42 hüvelykestől a 84 hüvelykes, 4k felbontású készülékig terjed. A 98 hüvelykes változat szeptemberre várható. Ezeket a készülékeket speciális igények kielégítésére, tervezők, tv-stúdiók, filmszínházak, autógyártók számára készítik. Hazai alkalmazási példát jelent a Suzuki gépkocsigyártó üzeme, ill. a Suzuki szalonok, kb. 85 helyre telepítettek ilyen berendezést az autótervező szoftverek támogatására. Szervizüket a hazai Panasonic biztosítja. Hasonló projekt fut a Skodánál és a Toyotánál.     

A kijelzők kétféle, matt és csillogásmentes (csökkentett tükröződésű, élesebb) változatban készülnek, egyes alkalmazások számára az előbbi változat a szerencsésebb.

 Az új interaktív tábla 6-pontos, multitouch-os rendszert jelent, melyhez saját, telepített interaktív tábla-szoftvert biztosítanak, ez működik a Panasonic korábbi tábláiban is. USB csatlakozása van a képek megjelenítésére, videót kivéve. Sokrétű hálózati, ill. vezeték nélküli csatlakozási lehetőségei támogatják a middle-cast-ot, az android alapú vezeték nélküli kapcsolódást, ami lehetővé teszi FullHD videók kezelését, valamint a Mc iOS operációs rendszert, ill. további két Panasonic WiFi megoldást. Egy kis USB stick is van rajta, ami külső telepítés nélkül vezeték nélküli kapcsolatépítést tesz lehetővé (Linuxot jelenleg nem támogat).

 A professzionális kamera-megoldásokon belül találhatók a profi stúdió kamerák, az analóg és IB alapú biztonsági-, és a kórháztechnikai megoldások (műtétek közvetítésére alkalmasan), valamint a tűzvédelmi megoldások.   

Különleges megoldást jelent az a szoftver, amely panoráma vetítést tesz lehetővé geometrikus korrekcióval, a kamera kommunikál a pc-vel, s a projektorokkal és gyakorlatilag a szoftver állítja be őket. Más megoldásoktól eltérően, ahol a szoftver a képet manipulálja, itt a projektorokba beépített szabályzási lehetőséget használják ki a panoráma-hatás elérésére. A beépített teszt ábra kivetítésével felvétel készül, ez szolgál alapul a továbbiakban a szabályzáshoz, csak be kell állítani a színt és a fényerőt, a többit a szoftver elvégzi. Az egész beállítás így 5 percre rövidül.  

 A Panasonicnál kibocsátásra kész az első hordozható, „cloud ready" ENG kamera, az AJ-PX270, amely vezeték nélküli csatlakozással a felvett anyagot bármely jogosult számára, bárhonnan elérhetővé teszi.  

A Panasonic új broadcast minőségű, első 2ME video-vezérlő pultja az AV-HS6000, amelynek könnyű vezérlését az újratervezett GUI kifinomult kapcsoló-üzeme biztosítja.

http://panasonic.net 

 

A Panasonic biztonságtechnikai termékek a cégnél alkalmazott képalkotási, képfeldolgozási eredményeket, megjelenítési eljárásokat használják, különleges képfeldolgozási eljárásokkal kiegészítve. Széles látószögű optikáknál a torzítás-kiegyenlítés, a dinamika-tartomány elmélyítése, a gyenge megvilágítási körülmények közötti képalkotás bír jelentőséggel. A Panasonic erőssége a gyenge megvilágításban elért jó felbontás, akár FullHD-ben, teljes panoráma képpel. Nagy területről képesek átfogó képet nyújtani. Beépített intelligenciájú berendezéseik képesek felfigyelni, riasztani a megfigyelt területen hagyott tárgyakra, biztonsági határ átlépésére, a gépkocsi-forgalommal ellentétes irányú mozgásra. Nagyon gyors mozgású, gyenge megvilágítású helyeken (pl. kaszinókban) zajló események megfigyelésére is létezik különleges kamera, amely a szokásos, másodpercenként 25 képes képalkotás helyett 60 képpel képes jelet szolgáltatni, beépített infrasugárzója javítja a fényviszonyokat. Automatikusan kapcsol át nappali és esti üzemmódba. Ez a kamera többféle jelfolyamot tud egyszerre kiadni; élőképre, rögzítésre, mobiltelefonos elérésre. A kamerák vandálbiztos kivitelben is készülnek, az IK5, IK10 szabványnak megfelelően.    

 A Panasonic biztonságtechnikai területen mintegy 50 éve szerepel globálisan. 

Arcfelismerő rendszere polgári és rendőrségi alkalmazásokban is szerepel, a személyiségi jogok figyelembe vételével súlyozva. Alkalmazható stadionokban, pályaudvarokon, repülőtereken, ahol hivatalos személyzet tudja kezelni. Bevihető a rendszerbe pl. körözött bűnözők arcképe, s a kamera fel tudja őket ismerni. Egyetlen kamera egyidejűleg nyolc arc-információt tud küldeni az arcfelismerő szerver felé, amely egyszerre 5 millió arcot tud regisztrálni, ezen belül ezer arcot képes körözöttként azonosítani, adatbázisában rákeresni. Egy-egy személyhez 8 különböző kép rendelhető az azonosítás számára.  

Polgári alkalmazásban a szoftver meg tudja becsülni, hogy férfit, vagy nőt lát, milyen életkorú az illető, 10 éves bontásban regisztrálja ezeket az adatokat. A kimenő adatokat a szokásos formátumokban bocsájtja ki, bármely tipikus marketing alkalmazás számára. Egyazon kamera szolgálhat biztonsági és marketing célokra pl. egy áruházlánc számára.   

 A Panasonic kb. 20 éve gyárt tűzjelzőt, ez idehaza kevéssé ismert, bár egy magyar cég 6-7 éve foglalkozik vele.  

Ma Panasonic néven futnak a Korábban Matsushita logójú berendezések, amelyek Svédországban készülnek, érzékelőik pedig Japánban. A magyarországi forgalmazáshoz szükséges összes minősítéssel rendelkeznek.  

 Az összes Panasonic biztonságtechnikai rendszer felügyeleti kezelő szoftvere integráltan alkalmas a Panasonic kamerarendszerek, tűzjelző rendszerek és beléptető-, betörésjelző rendszerek kezelésére. Így a Panasonic teljeskörű biztonságtechnikai szolgáltatást tud nyújtani.

 A terméksorba tartozó, különleges körülményekre tervezett Panasonic számítógépek a Thoughbook és Thoughpad márkanevet viselik.  www.toughbook.eu   

 

Hana Gruzova, a Panasonic regionális marketingvezetőjének megfogalmazása szerint a termékek célterülete minden olyan vállalat, amely az intelligens, biztonságos munkavégzéshez keres megoldásokat és súlyt helyez rá, hogy őt magát ügyfelei a profi megoldások szállítójaként tartsák számon.

 

Összefoglalva, a megjelent szakágak: 

professzionális kameratechnológia,  

bel- és kültéri digitális reklámkijelzők,  

Full HD-s hálózati biztonsági kamerák,  

új termékként tűzjelző megoldások és  

a világ első, szélsőséges igénybevételre tervezett, Intel Core i5 processzoros, ventilátor nélküli, 7 hüvelykes, Windows 8.1 Pro-alapú táblagépe.  

 

Különleges újdonságok:

4K felbontású, 84 hüvelykes LED-es kijelzők,  

nagy rendezvényhelyszínekre ajánlott, 16 ezer lumenes projektor,

a világ első 4K felbontást nyújtó 20 hüvelykes táblagépe

a Panasonic biztonsági és marketingmegoldásokat támogató arcfelismerő technológiája    

 

 

http://business.panasonic.co.uk/visual-system

http://business.panasonic.eu

 

Harmat Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.