1 millió forint értékben ajándékozott újrapapír termékeket – kéztörlőt és orvosi papírlepedőt -és FSC® minősítésű papírt a Tetra Pak a Tűzoltó Utcai Gyermekklinikának, negyed évre fedezve a kórház szükségleteit. A világ vezető italos kartondoboz gyártó vállalata immár ötödik éve támogatja újrapapír termékekkel az intézményt.

 

1 millió forint értékben ajándékozott újrapapír termékeket – kéztörlőt és orvosi papírlepedőt -és FSC® minősítésű papírt a Tetra Pak a Tűzoltó Utcai Gyermekklinikának, negyed évre fedezve a kórház szükségleteit. A világ vezető italos kartondoboz gyártó vállalata immár ötödik éve támogatja újrapapír termékekkel az intézményt.

 

A vállalat idén FSC® minősítésű színes papírokkal is megajándékozta a klinika Játszóházát, ezzel is könnyebbé és vidámabbá téve a beteg gyerekek gyógyulással töltött idejét. Az 1 millió forint értékű, 13 raklapnyi ajándék kb. 4 hónapra fedezi a mindennapi működéshez szükséges, a kisbetegek ellátását segítő papírtermékeket. 

 

Több ezer beteg gyermeket ellátó klinikának segít az újrapapír.

„Klinikánkon negyedévente több mint 20.000 fekvő és ambuláns beteg gyermeket kezelünk, Magyarországon nagyjából minden második daganatos és leukémiás gyermek is nálunk gyógyul. A Tetra Pak felajánlása rendkívül nagy segítséget jelent intézményünknek, hiszen a papírtermékeken megtakarított összeget gyógyszerekre és orvosi eszközökre fordíthatjuk" – mondta a Tűzoltó Utcai Gyermekklinika igazgatója, Prof. Dr. Szabó András.

 

Vidámabb gyerekek, egészségesebb és tisztább jövő.

 „A nem ritkán elhúzódó kezelések során nagy jelentősége van annak, hogy eltereljük a gyerekek figyelmét az esetleges fájdalmakról" – mondta Mina Katalin, a Játszóház vezetője. „Játékkal, rajzolással, origamizással igyekszünk megkönnyíteni a klinikán töltött időt a kicsik számára, így papírból soha nincs túl sok. Ezért is örülünk annyira a színes papíroknak, mert ezzel hónapokra biztosítva van a „mesterművekhez" szükséges alapanyag."

 

A Tetra Pak kiemelten fontosnak tartja, hogy italos kartondobozai a gyártási ciklus elejétől az újrahasznosításig környezetbarát életutat járjanak be. A vállalat tejes és gyümölcsleves dobozainak 99%-a FSC minősítésű, vagyis felelős erdőgazdálkodásból származó papírból készül, a hulladékká vált italos kartondobozok pedig szelektíven gyűjthetők és 100%-ban újrahasznosíthatók.

 

„A papíralapú áruk, köztük az italos kartondobozok is értékes alapanyagok, amelyek szelektív gyűjtésével és újrahasznosításával olyan fontos termékek fenntarthatóbb előállításához járulhatunk hozzá, mint az újrapapír kéztörlők vagy az orvosi papírlepedők" – mondta Molnár Zita, a Tetra Pak Hungária Zrt. kommunikációs igazgatója.

 

Az adománnyal a cég az Újrapapír Világnapja alkalmából a szelektív hulladékgyűjtés és a környezettudatosság fontosságára is szeretné felhívni a figyelmet.

 

Március 1-je az Újrapapír Világnapja

A legtöbb papírtermék, köztük az italos kartondobozok csomagolása is értékes alapanyagot jelent, amiből számos újrapapír termék (pl. másolópapír, toalettpapír, füzet) készíthető. 1 tonna újrapapír 12 felnőtt fát ment meg a kivágástól, megelőzi 280 liter olaj elégetését, megspórol 4.000 kW energiát és 31.500 liter vizet.

 

Amint a Tetra Pak megbízásából a GfK Piackutató Intézet által végzett országosan reprezentatív lakossági felmérésből kiderül, a magyarok több mint 80%-a gondolja szelektíven gyűjthetőnek az italos kartondobozt. Ennek ellenére az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesület adatai szerint ma Magyarországon az ilyen típusú csomagolóanyagnak még mindig csak 24%-a kerül szelektív hulladékgyűjtőkbe.

 

http://www.tetrapak.com/hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük