Az elmúlt évekhez hasonlóan 2016 nyarára is változatos programokkal várják az érdeklődőket.

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan 2016 nyarára is változatos programokkal várják az érdeklődőket.

 

Immár hatodik nyári szezonját kezdi meg június 17-én a Holt-Körös festői szépségű partján a közel ezerfős befogadóképességű, országosan is egyedülálló a Cervinus Teátrum tulajdonában lévő Szarvasi Vízi Színház, melynek programját a Magyar Teátrum Közhasznú Nonprofit Kft. ötödik éve szervezi és bonyolítja le, a Békéscsabai Jókai Színház szakmai felügyelete mellett.

 

Összeállt a Szarvasi Vízi Színház 2016-os műsora. Idén nyáron többek között olyan előadások láthatóak, mint a Boing, boing, a Hello Dolly, A Vörös Bestia, az Álmos legendája, a Gyöngyhajú lány balladája, a Vesztegzár a Grand Hotelben, a Monte Cristo grófja, vagy a Charley nénje. A Magyar Teátrum Közhasznú Nonprofit Kft. ötödik éve üzemelteti a szabadtéri színházat, ez alkalomból egész nyáron rengeteg meglepetés várja a vízi színház közönségét.

 

A jubileumi évadra tekintettel a koncepció kialakításánál arra törekedtek, hogy szinte minden műfaj teret kapjon a csillagos ég alatt: operett, táncjáték, próza, musical, koncert, mese, cirkuszművészet. Ebben a szezonban is sor kerül a Magyar Teátrum Nyári Fesztiválra, ahol a Magyar Teátrumi Társaság tagszínházai mutatkoznak be előadásaikkal.

 

A Szarvasi Vízi Színházban idén is minden este történik valami. A belépődíjas nagyszínházi produkciók közötti napokon ingyenes előadást láthatnak a nézők. A teátrum első évadától nagy sikerrel fut a Magyarországon egyedülálló Vers a víz fölött programsorozat, ami idén kiegészül a Film a víz fölött sorozattal, melyben a magyar mozi ünnepelt színészeivel találkozhat a közönség.

 

2016-ban lesz 10 éve, hogy az ENSZ elfogadta a Fogyatékkal Élők Jogairól Szóló Egyezményt. Az ünnepi évforduló remek alkalom arra, hogy világszerte megfogjuk egymás kezét, és egymást bátorítva, szenvedélyes közösségként dolgozzunk együtt. Ebben az évadban is lesznek akadálymentesített előadások a Szarvasi Vízi Színházban. A Légy jó mindhalálig és az Egerek című előadásokat jeltolmácsolással és audionarrációval játsszák, és egy verses estet színházi jeltolmács segítségével igyekszenek a hallássérülteknek is közösségi élménnyé tenni.

Teret kap a Halló (k) itt vagyunk! fesztivál, ahol siketek és nagyothallók, valamint a Jókai Színház Színitanházának színihallgatói közösen viszik színre a Rómeó és Júlia című Shakespeare klasszikust.

 

A Szarvasi Vízi Színházban fontos feladat a cigány nemzetiség gazdag kultúrájának, tehetségének, érzékenységének átadása a nagyközönségnek. Ezért tűzik műsorra a roma kultúra sokszínűségét jól tükröző első gipsy musicalt, a Somnakajt.

 

A házigazda, a szarvasi Cervinus Teátrum ismét összművészeti fesztivált rendez július 15-étől 24-éig. A szlovák nemzetiségi kultúrát is képviselő teátrum kínálatában szerepel többek között a Szigorúan Tilos című szlovák színmű, a Tótkomlósi Ifjúsági Koncert Fúvószenekar, a Lili bárónő című operett, valamint a Gombóc Artúr a nagy utazó című zenés meseutazás.

 

A nyár során gazdag kínálat várja a közönséget, ez a színpad egyfajta összművészeti játszóteret kíván biztosítani a hazai és a Kárpát-medencei színjátszásnak, a részletes műsort a weboldalukon tudják követni az érdeklődők. A kínálatot folyamatosan bővítik!

 

Az évadnyitó est Móricz Zsigmond – Kocsák Tibor – Miklós Tibor: Légy jó mindhalálig a Békéscsabai Jókai Színház előadásában 2016. június 17-én.

 

http://viziszinhaz.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük