Ismét elérkezett január elseje. A nap, amivel évről-évre nem tudok mit kezdeni. A nap, amely minden évben összezavar (http://www.euroastra.info/node/67481 ). A nap, mely miatt állandóan késve kezdem az újévet. Nem mellesleg BÚÉK.

 

Ismét elérkezett január elseje. A nap, amivel évről-évre nem tudok mit kezdeni. A nap, amely minden évben összezavar (http://www.euroastra.info/node/67481 ). A nap, mely miatt állandóan késve kezdem az újévet. Nem mellesleg BÚÉK.

 

Borzalmas éjszaka volt. Ha buliztam volna, most ezt nem így írom, de itthon voltam a családommal. Mivel egész nap durrogtak a petárdák gyermekem túlpörgött, nagyon nehezen aludt el. Majd elérkezett az éjfél, a zaj megsokszorozódott, és Ő felébredt. Egy óra körül nehezen visszaaludt. Örömünk nem tartott sokáig, hiszen fél kettőt mutatott az óra, amikor az egyik környékbeli kedveske rájött, hogy neki még rengeteg muníciója van….

 

Csörög az óra, menni kell dolgozni. Ismét csörög. Ismét. Basszus! Elaludtam. Rohanás fürdőbe, kávét nem is tudom mikor ittam meg, valamikor a fogmosás és a pólóm között lehetett, lényegtelen.

Nahmármost. Ha busszal megyek a buszig, és az egyik késik, akkor a másikra 20 percet várok. Nekiindulok gyalog. Hideg van, csíp. Petárdaszagú a hajnal.

Egy autó száguld ezerrel, még benne a bulihangulat. Egy másikban pedig olyan hangosan szól a zene, hogy 100 méterről tőle is hallom. Elhaladok egy busz végállomása előtt, a busz éppen beállt. Az emberek egy része mosolyogva, bár láthatóan fáradtan száll le a buszról. Ők lehettek a csendesen bulizók. Egy részük támolyog, nekik a józanodás még tart. És van néhány, akik nem szálltak le. Nem tudnak. Alszanak. Remélem…

 

A buszon nincsenek sokan, kivételesen le tudok ülni. Egy fiatal pár száll fel, láthatóan „jól" érzik magukat. Mióta veszekedhetnek, nem tudom, de elég szépen belemelegedtek már. Célállomásukat elérve, elcsendesedik a busz, én visszalépek gondolataimhoz, összegzem a tavalyi évem, elhatározom az ideit, és figyelek tovább.

A busz megáll, átszállásnál nem kell várnom, gyorsabban haladok a munkahelyem felé, mint hétköznapokon szoktam. Jó meleg volt a járműveken, most ismét fázom. Gyalogolok a hidegben. Csípi az arcom, bújok a kapucnimba.

Petárdaszagú a hajnal…

Németh Krisztina

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük