2022.november.29. kedd.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Petárdaszezon- kutyák ezrei szaladnak világgá

3 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/35623"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/petarda.thumbnail.png" border="0" alt="A petárda betiltva, de ettől még az állatok megőrülnek a szilveszteri zajtól, tűzijátéktól is." title="A petárda betiltva, de ettől még az állatok megőrülnek a szilveszteri zajtól, tűzijátéktól is." width="100" height="53" /></a><span style="width: 263px; height: 89px" class="caption"><strong>A petárda betiltva, de ettől még az állatok megőrülnek a szilveszteri zajtól, tűzijátéktól is.</strong></span></span>Hiába a szabályozás, a petárdázás nem korlátozódik szilveszter éjszakára, már elkezdődött a durrogtatás, ezzel együtt az ijedtükben világgá futott állatok tortúrája.</p><p> 

a petárda betiltva, de ettől még az állatok megőrülnek a szilveszteri zajtól, tűzijátéktól is.A petárda betiltva, de ettől még az állatok megőrülnek a szilveszteri zajtól, tűzijátéktól is.Hiába a szabályozás, a petárdázás nem korlátozódik szilveszter éjszakára, már elkezdődött a durrogtatás, ezzel együtt az ijedtükben világgá futott állatok tortúrája.

 

a petárda betiltva, de ettől még az állatok megőrülnek a szilveszteri zajtól, tűzijátéktól is.A petárda betiltva, de ettől még az állatok megőrülnek a szilveszteri zajtól, tűzijátéktól is.Hiába a szabályozás, a petárdázás nem korlátozódik szilveszter éjszakára, már elkezdődött a durrogtatás, ezzel együtt az ijedtükben világgá futott állatok tortúrája.

 

 Szeretnénk néhány tanáccsal hozzájárulni, hogy idén kevesebb áldozata legyen az ünnepeknek.Minden kutyán legyen nyakörv, és azon telefonszámos biléta. Nem szétcsavarható patron, mert az szétesik, annál a 20 forintos kulcsjelölő műanyag biléta is jobb. Bármilyen fegyelmezett is a kutyánk, ebben az időszakban csak pórázon sétáltassuk.

 Szilveszterkor 22 és hajnali 3 óra között ne vigyük ki a kutyákat, a kertben tartott kutyát zárjuk be. A félős kutyát ne hagyjuk magára, biztosítsunk neki védett helyet, ha szükséges, adjunk neki nyugtatót.

 

  spacer
    Még mindig nem késő mikrochippel ellátni az ebeket. Ellenőrizzük a http://www.petvetdata.hu/ oldalon, hogy a chipes ebünk regisztrálva van-e, az állatorvossal egyeztessük adatainkat.

A mikrochipről bővebben: http://www.m-a-x.hu/
A gyepmesteri telepeken, menhelyeken már most teltház van! Aki teheti, néhány napra fogadja be a talált kutyát, nézzen körül, hogyan tudja szükség esetén szeparálni. A kutyák 90%-a pár nap alatt hazajuttatható, a maradék 10%-ot a dömping múltával már fogadni tudják a gyepmesterek, menhelyek. Aki nem tud kutyát befogadni, az is segíthet: figyelje a netes fórumokat, tegye fel a látott kutyákat, a friss elveszettek, találtak plakátjait, és ha sikerült összepárosítani elveszettet a megtalálttal, akkor értesítse a gazdikat.

Korántsem teljes, de hasznos linkgyűjteményt találsz a http://www.lelenc.hu/ weboldalon.

Országos adatbázis http://www.allatok.info/, ahova három fotóval feltöltheted magad is, vagy a bejelentes@allatok.info címen tudod eljuttatni a hirdetésed.

Elveszett-talált kutyák adatainak gyűjteménye: http://www.allatrendorseg.hu/kutyak.xls bejelentés a j.zsuzsa@gmail.com email címen, vagy a 70/635-0780 számon SMS-ben Budapest gyepmesteri telepe a http://www.illatosut.hu/ oldalon, az adatokat 2-3 naponta frissítjük.

Gyepmesteri telepek országszerte: http://www.m-a-x.hu/onkorm/gyepmester.xls
Mikrochipes elveszett kutyák körözése http://www.m-a-x.hu/, bejelentés a max@m-a-x.hu címen.

Leggyakrabban használt netes felületek:
http://www.elvesztem.hu/ :: http://www.gazditkeresek.hu/ :: http://www.netboard.hu/

Önkéntesek hozzák-viszik a híreket a netes felületek között, de érdemes mindegyikre pakolni, mindegyiket olvasni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.