Igazi zenei stíluskavalkádra számíthatnak a látogatók a Budapesti Pálinkafesztiválon, 2013. május 16-19-e közt az Erzsébet téren. Fellép Sena, Péterfy Bori, a Belmondo, Tátrai Gitár Trió és a Colorstar is.

 

Igazi zenei stíluskavalkádra számíthatnak a látogatók a Budapesti Pálinkafesztiválon, 2013. május 16-19-e közt az Erzsébet téren. Fellép Sena, Péterfy Bori, a Belmondo, Tátrai Gitár Trió és a Colorstar is.

 

A színész-énekesnő nevével fémjelzett Péterfy Bori & Love Band a Budapesti Pálinkafesztivál nyitónapjának csalogatója. A szerepeit szemtelenül cserélgető Bori és a stílusok határmezsgyéit hasonló módon átugró zenekar minden bizonnyal nagy bulit csap majd május 16-án este, és pálinkáspoharuk fölött sokan dúdolják majd egymás hajába, hogy labamba.

 

A Belmondo plays Beatles project a gombafejűek kezdeti időszakától kezdve a késői, pszichedéliába hajló dalokig dolgozza föl a számokat úgy, hogy az egy mai koncertszínpadon is megállja a helyét. A Belmondótól egyébként sem áll messze ez a zenei világ, hiszen saját stílusukat beat-metálként határozzák meg. A koncerten szereplő 25-30 közismert dalfeldolgozás közötti konferálások és spontán zenei játékok még azokat is meggyőzik, akik eddig nem érezték magukat közel ehhez a zenei világhoz.

 

Péntek este, a Belmondo után az Intim Torna Illegál gondoskodik a jó hangulatról, és igyekszik beváltani ars poeticáját, azaz mindenkit „kívülről-belülről megmozgatni".

A változatos stílusok – ska, cigányzene, latin – hasonlóan olvadnak össze zenéjükben, mint ahogyan a blendelt év meggypálinkájának összetevői alkotnak páratlan ízorgiát.

 

A jazz és szving irányából a könnyedebb populáris stílus felé nyitó Zséda lesz a szombati program egyik kiemelt előadója. A művésznő legújabb, Ötödik érzék című albuma 2012 őszén jelent meg, legutóbbi kislemeze pedig egyenesen a táncparkettre invitálja hallgatóit.

A záróakkordokat többek közt a Colorstar játssza vasárnap este a nagyszínpadon. A pszichedelikus elemekkel teletűzdelt pop-rock zenében az elektronikus zene és a világzene is ugyanúgy fontos szerepet foglal el, mint a koncertjeiken megjelenő egyedi vizuális elemek.

 

Részletes program:

 

Május 16. Csütörtök

18:00 Sena

20:00 Péterfy Bori & Love Band

 

május 17. Péntek

18:00 Beatles – Belmondo

20:00 Intim Torna Illegál

 

május 18. Szombat

18:00 Zséda

20:00 Zsola és a Vad Orchideák

 

május 19. Vasárnap

16:00 Tátrai Gitár Trió

18:00 Colorstar

20:00 Kéknyúl

 

http://budapestipalinkafesztival.hu/

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük