Pinceszínház metszet – tetszett?

Egy hét, öt előadás – május utolsó és június első napjaiban öt, ebben az évadban bemutatott, új előadását tűzi egymás után műsorra a repertoárjából a Pinceszínház, alkalmat teremtve arra, hogy, akinek nem volt ideje, lehetősége eddig, még a nyári szünet előtt bepótolja őket.

 

Egy hét, öt előadás – május utolsó és június első napjaiban öt, ebben az évadban bemutatott, új előadását tűzi egymás után műsorra a repertoárjából a Pinceszínház, alkalmat teremtve arra, hogy, akinek nem volt ideje, lehetősége eddig, még a nyári szünet előtt bepótolja őket.

 

Május 31. kedd 19.00

Egy rózsaszál szebben beszél

Fény derül a János vitéz titkaira!

Felfedjük Kacsóh Pongrác János vitéz című daljáték keletkezésének titkait, felidézzük a kor hangulatát, szellemét. Minderre három színész szövetkezik, számtalan szerepben: Almási Sándor, Molnár Gyöngyi és Széll Attila. A szellemes, sok öltözéssel járó játékukat Nyitrai László kíséri zongorán, hiszen elhangzanak a mindannyiunk által ismert, csodálatos dalok is.

 

Június 2. csütörtök 19.00

Kék róka

Kíváncsiak egy leleményes nő titkaira?

Elegancia, polgári tartás és könnyed játék a férfiakkal. Cecile, a budai úriasszony házasságtörés gyanújába keveredik, ám ő mesterien bánik nem csak a szavakkal, hanem a férfiakkal is. Herczeg Ferenc elbűvölő szalondarabjában Szalay Mariann, Széles Tamás, Szanitter Dávid, Juhász Réka és Szirtes Balázs szerepel, Kőváry Katalin rendezésében.

 

Június 3. péntek 20.00

Fej nélküli holttest – Maigret különös esete

Mit rejt a bőrönd mélye?

Fény derül Georges Simenon Fej nélküli holttest című krimijének talányára, Maigret felügyelő nyomozásának eredményére. Vörös Róbert rendező azt ígéri, nem csak a bűntény, hanem a gyanúsítottak személyisége és életútja ugyanolyan izgalmas a darabban. Az előadás szereplői Kaszás Gergő, Egri Márta, Szatory Dávid, Székely B. Miklós, Hábermann Lívia, Széll Attila és Csákvári Krisztián.

 

Június 6. hétfő 19.00

Finito

Szatíra a kert végéből.

Az idei évad egyik legnagyobb sikere Tasnádi István Finito című szatírája, amely  a IV. Humor Fesztiválon a legjobb előadás díját kapta a Thália Színházban, sőt, a Magyar Televízió rögzített is. A barokkos verselésben előadott, kacagtató darabban mindenki az életét megunt, kertvégi budiba bezárkózott, 44 éves nagyábrándi, egykori húsüzemi dolgozó vesztét akarja, ha már az életéből nem tud profitálni. Az előadás szereplői: Bajomi Nagy György, Györgyi Anna, Szabó Éva, Felhőfi Kiss László, Kocsó Gábor, Balázsovits Edit, Molnár Csaba, Tóth József, Kedvek Richárd, Juhász Réka, Georgita Máté Dezső.          

 

Június 7. kedd 19.00

Hamlet

Játékos Shakespeare

Zajos sikerrel játssza a bemutató óta a Pinceszínház a Hamlet előadását. Horgas Ádám mozgás- és látványszínházi elemeket használó rendezésében a négy színész számtalan szerep bőrébe bújik, a kellékek és jelmezek cseréjével gyakran váltogatják karaktereiket. Jaskó Bálint, Juhász Réka, Szirtes Balázs, Gerner Csaba játéka teszi élvezetessé az estét.

www.pinceszinhaz.hu

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük