2024.május.23. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Pompás Napok – nevelés játékkal és mesével‎ – Jótékonysági Szakmai Nap Pedagógusoknak

3 perc olvasás

pompas.jpgA Pompás Napok és a Lippogó közös szervezésében 2017. november 11-én Jótékonysági Szakmai Napot tart pedagógusok részére. A belépő jegyekből származó bevétel teljes összegét felajánlják egy rászoruló intézménynek. Hogy melyiknek? Szavazással lehet eldönteni! Szavazni itt lehet: http://www.lippogo.hu/szavazas

 

A részvétel belépőhöz kötött, amelyet támogatói jegy formájában lehet megvásárolni a helyszínen. Lehetőség van 3000, 5000 és 7000 forintos jegyek vásárlására.

Regisztrálni itt lehet: http://tinyurl.hu/xYeh

A jótékonysági eseményen különböző szakmai előadások és interaktív foglalkozások keretében a következő témákat érintik: népmese, népi játék, néptánc az óvodában és az alsó tagozaton.

 

Előadók: Sándor Ildikó (Lippogó), Kovács Henrik (Lippogó), Kormos Rebeka (Pompás Napok), Zsótér Boglárka (Pompás Napok).

Játékos mesék, mesés játékok, míves táncok, táncos mívek! A jó hangulat garantált!

 

A Lippogó és a Pompás napok Jótékonysági szakmai napjának célja:

– Egyrészt, hogy anyagi támogatást adjon a nehéz körülmények között élő gyermekekkel foglalkozó szervezeteknek.

– A rendezvény másik célja, hogy szakmai támogatást nyújtson a kisgyermekekkel foglalkozó pedagógusoknak a népi játékok, a néptáncok, a népmese és a kézműveskedés módszertanához. A változatos programokon betekintést nyújtunk a hagyomány korszerű pedagógiai felhasználásába. 

 

A Lippogó elsősorban pedagógus továbbképzéssel foglalkozik.

A „Néptánc és népi játék alapú készség és képesség fejlesztés az általános iskolában és az óvodában” című 30 órás képzést 2015-ben akkreditáltatták. Cél, hogy támogassák a pedagógusokat a magyar néptáncok és népi játékok megtanításában. Hiszik, hogy táncaink, játékaink alapvető szerepet töltenek be gyermekeink testi és lelki fejlődésében. Hiszik, hogy táncaink, játékaik alapvető szerepet töltenek be gyermekeink testi és lelki fejlődésében.

 

Az akkreditált képzésben segítséget nyújtanak a pedagógusoknak néptánc és népi játék foglalkozások megtartásában; népi játék repertoár bővítésében; a néptánc tudás megalapozásában, bővítésében; módszertani sokszínűség kialakításában; motívumok, motívumfűzések lebontásában és újraépítésében. pedagógusi kompetenciáik fejlődésében: csoport és közösségfejlesztő, tanulói személyiség-, készség-, és képességfejlesztő, szakmai együttműködés, kommunikáció és önművelés kompetenciákban.

A pedagógus továbbképzés alapját az oktatók több évtizedes gyermek és felnőttoktatási tapasztalata alapozza meg.

 

A Jótékonysági Szakmai Nap célja, hogy a pedagógusokkal megismertesse mindezt érdekes témákon, módszereken keresztül és nyújtson szakmai segítséget, támogatást számukra. A belépőjegyekből befolyt összeggel pedig segítsenek egy rászoruló intézményt, melyet szavazással döntenek el.

 

  1. november 11. (szombat) 9:00–15:00

Pompás Napok

Dési Huber István Művelődési Ház

1098 Budapest, Toronyház utca 17/B.

 

https://www.facebook.com/PompasNapok

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.