2024.március.03. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Portyázás, vér, erőszak és történelem: megjöttek a Vikingek

2 perc olvasás

viking.jpgTavaszi pezsgés a mínuszokban az RTL Spike műsorán. Március 2-án, pénteken Ragnar Lothbrok és a vikingek történetéről szóló nagysikerű kanadai-ír kalandfilmsorozat az első évaddal debütált az RTL Spike-on. Történelem, portyázás, erőszak, rengeteg vér, nagy csaták és nem utolsó sorban, szenvedély: a látványos és izgalmas széria tökéletesnek bizonyul arra is, hogy kissé felpezsdítse vérünket ebben a fagyos időben.

 

Ha kedveled a borzongást, a kendőzetlen valóságot, a harcias férfiakat és a kemény nőket, akkor a Vikingeket neked találták ki. A sorozat történelemrajongók számára is kitűnő választás: a Vikingek ugyanis Ragnar Lothbrok felemelkedését meséli el, aki elsőként hajózik nyugatra, hogy felfedezze ős-Angliát. A sorozat korhűen enged betekintést a vikingek kultúrájába és szokásaiba, miközben megismerhetjük Ragnar és családja történetét.

 

Az első évadban kilenc epizódon keresztül követhetjük nyomon a dán történelem egyik legismertebb karakterének felemelkedését és hatalomra kerülését, visszarepülve az időben a 8. és a 11. század Skandináviájába. A kilences szám nem véletlen, hiszen misztikus jelentése van a skandináv mitológiában: többek között a világfa ágai is kilenc világig érnek, valamint Heimdallnak, Asgard kapuőrének és a Bifröszt őrzőjének is kilenc édesanyja volt.

 

Gigantikus csatajelenetek, misztikum és a történelem egyvelege szegez a képernyő elé, miközben egyszerre szerethetjük és gyűlölhetjük a norvég, dán és svéd vonásokkal rendelkező karaktereket. A meglepő és olykor meghökkentő sorozatot az emberek, helyszínek és nyelvek keveredése teszi igazán különlegessé, valódi történelmi hangulatot teremtve.

 

A tökéletes hatáshoz megfelelő zenei hangulat is dukál, amelyre szintén nagy hangsúlyt fektettek az alkotók. A hangeffektusok nagyban hozzájárulnak a hatáskeltéshez, majd tovább feszítik a nézők idegeit.

 

Ne maradj le! Vikingek első évad március 2-ától az RTL Spike műsorán!

 

http://rtlspike.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.