Az üzlet a nevét a cég saját szerkesztésű és kiadású lapja után kapta (Eduárd fapados képregényújság). Eduárd, Rejtő Jenő regényében – A tizennégy karátos autóban – az egyik főszereplő, akinek alakját Korcsmáros Pál rajzolta meg, és vált az üzlet névadó és emblematikus figurájává.

Az üzlet a nevét a cég saját szerkesztésű és kiadású lapja után kapta (Eduárd fapados képregényújság). Eduárd, Rejtő Jenő regényében – A tizennégy karátos autóban – az egyik főszereplő, akinek alakját Korcsmáros Pál rajzolta meg, és vált az üzlet névadó és emblematikus figurájává.

Két olyan speciálisan magyar hagyomány van, ami semmilyen multinaci licenccel nem pótólható. Egyik Rejtő Jenő, a másik az egykori Füles képregényei. Mindkettő annyira speciálisan magyar, speciaálisan helyi, hogy nincs az a multinacionális kiadó, akinek megérné, és főként hitelesen reprodukálni tudna. Nincs az a kínai rajzoló, aki bármily tehetséges eltalálná ezeket a figurákat, a légkört.

Így életképes lehet ebben a multinacionális áradatban – miként a sivatagi szeráj kinálatában is az orosz hússaláta – egy helyi speciálitás, különösen akkor, ha tehetséggel párosol. Igy született meg Eudárd a képregénybolt, és annak kiadója. A cél a klasszikus magyar képregénystilus továbbvitele, és megújítása.

A Budapest szívében lévő „vigalmi negyedben" egy olyan kulturális helyszín jött ezzel létre, amely a segít átlépni abba a világba a budapesti képregénykedvelő polgároknak, akik szeretnének a hétköznapi monoton életből kilépve,  ahol a kedvenc képregényeik helyszíne és hősei veszik őket körül.

A bolt hangulatvilágát, a stílus és dekorációs elemeinek alapjait a Korcsmáros Pál által készített Rejtő képregényadaptációk figurái, képkockái szolgáltatják. A falakon, a képeken, ajtókon az egyes képregényekből kiragadott jelenetek és figurák elevenednek meg, különböző megjelenítési formákban.

Mivel a pincének nincs külön bejárata az utca felől, ezért azt a képregénybolton keresztül lehet megközelíteni. A pincegaléria belsőépítészeti szempontból letisztult, egyszerű kialakítású, így lehetőség nyílik arra, hogy bármilyen stílust képviselő művész művei kerüljenek ott bemutatásra .

A földszinten van a képregénybolt, valamint az üzlet feletti galérián egy kis olvasó rész, ahol kényelmesen le tudnak ülni az érdeklődők, hogy belelapozzanak a látványos könyvekbe. A pincében található a kiállítóterem, valamint a képregénybolt raktára.

A bolt – inkább klub – kinálatában magyar- és külföldi képregények, művészati könyvek és dvd-k, természetesen antikvár képregény vétel és eladás, képregény figurákkal díszitett pólók ruhák, no meg az elmaradhatatlan presszó jelleg kávéval és teával várja a betérőt. Udvarias kiszolgálás, de sajnos nincsen napi verekedés, mert a széklábak a székhez kellenek. De rendkívüliek. Ülésre, nem verésre…. No meg kevés van belőle. Védett darabok.

http://www.eduard.hu/

Nyitva tartás:

Hétfő – Szombat             10.00 – 18.00 óra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük