A nívós buszos rendezvényen jelentették be az első Turisztikai Kerekasztal létrejöttét. A NiT Hungary által szervezett idei BUSEXPO-n a szektor legnagyobb hazai eseményén messze többen vettek részt, mint az első, tavalyi rendezvényen.

 

A nívós buszos rendezvényen jelentették be az első Turisztikai Kerekasztal létrejöttét. A NiT Hungary által szervezett idei BUSEXPO-n a szektor legnagyobb hazai eseményén messze többen vettek részt, mint az első, tavalyi rendezvényen.

 

Az ingyenes kiállításon a gyártósorról frissen legördült magyar busz mellett a külföldi gyártók újdonságai is bemutatkoztak Zsámbékon. Az ágazat legégetőbb szakmai kérdéseit feszegető konferencián pedig többek között bejelentették a 12 szervezetet magába tömörítő első magyar Turisztikai Kerekasztal létrejöttét is.

 

Az időjárás is kegyeibe fogadta az idei BUSEXPO-t, és a remek időben több mint félezer látogató érkezett a zsámbéki drivingcamp Hungary területére, felülmúlva ezzel hazánk legnagyszabásúbb buszos rendezvényének tavalyi sikerét. A NiT Hungary, azaz a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete egytől egyig izgalmas és vitatott témákat körbejáró előadásokat szervezett a konferenciára, ahol olyan szakemberek adtak elő, mint dr. Völner Pál, a NFM infrastruktúráért felelős államtitkára, aki egyben a rendezvény fővédnöke is volt, vagy Vitézy Dávid, a BKK Zrt. vezérigazgatója, Zsákay László, a BKC Zrt. turisztikai divízióvezetője, illetve Dr. Sárközi György, a VOLÁN Egyesülés elnöke.

 

A konferencia különjárati szekciójának legnagyobb bejelentése a Turisztikai Kerekasztal létrejöttéhez fűződik. A preambulumot április 24-én írják alá, akkortól lép életbe.

„Nagyon fontos volt számunkra, hogy az első magyar Turisztikai Kerekasztal létrejöttét nálunk, a BUSEXPO-n jelentse be Máté Gábor, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Nonprofit Kft. turisztikai divízióvezetője. A 12 alapító szervezet egyikeként ugyanis a NiT Hungary szívén viseli a budapesti turisztikai célú autóbusz-közlekedés problémáit. Ezzel a preambulummal egy konzultatív testületet hozunk létre, amely április 24-től egyfajta szakmai fórumként működik és olyan egyszerűnek tűnő, mégsem megoldott, égető kérdéseket tárgyal, mint például a főváros nevezetességeinek megközelítése busszal" – mondta Dittel Gábor, a NiT Hungary ügyvezető főtitkára, aki nagyon büszke arra, hogy látogatói rekordot döntöttek. „Az összes parkolót meg kellett nyitnunk, s a tavalyi siker után további megerősítést ad nekünk ez a rekord" – tette hozzá a rendezvény főszervezője.

 

A 2700 négyzetméteren felvonuló 33 kiállító között a legnagyobb hazai és külföldi buszgyártók és a beszállítóipar is képviselte magát. (lásd: http://euroastra.hu/node/79013)

A kiállított buszcsodák között a közönség először láthatta a magyar fejlesztésű, kétszárnyú Credo Inovell 12-t, (lásd: http://euroastra.hu/node/794889 és meg lehetett tekinteni a Mercedes-Benz Citaro G BlueTec®-Hybrid autóbuszát is, amilyenből Kecskeméten adtak át a közelmúltban 25 darabot. De a helyszínen volt egy MAN Neoplan Cityliner is, amely pontosan ugyanolyan jármű, mint amilyennel az FC Bayern München futballcsapata is utazik.

 

http://www.busexpo.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük