2024.február.23. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Részben vissza a reform elõtti miserendhez és a latinhoz:Szentszéki sajtóközlemény: új motu proprio jelenik meg

2 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/3105"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Vatikanizaszlo.thumbnail.png" border="0" alt="VATICAN" title="VATICAN" width="100" height="100" /></a></span>Összejövetelt tartottak a Vatikánban a pápa hamarosan megjelenõ motu propriojáról, amely a XXIII. János által 1962-ben közzétett Misekönyvre vonatkozik. <p>

 vaticanÖsszejövetelt tartottak a Vatikánban a pápa hamarosan megjelenõ motu propriojáról, amely a XXIII. János által 1962-ben közzétett Misekönyvre vonatkozik.

 vaticanÖsszejövetelt tartottak a Vatikánban a pápa hamarosan megjelenõ motu propriojáról, amely a XXIII. János által 1962-ben közzétett Misekönyvre vonatkozik.

A Szentszék sajtóközleményben adta hírül, hogy Tarcisio Bertone bíboros államtitkár elnökletével, június 27-én délután a Vatikánban összejövetelt tartottak, amelyen tájékoztatták a különbözõ püspöki konferenciák képviselõit a Szentatya korábban már bejelentett motu propriojának tartalmáról és szellemiségérõl.

Mint ismeretes, a dokumentum a XXIII. János által 1962-ben közzétett misekönyv használatáról szól. Ez volt a tridenti rítusú misekönyv utolsó hivatalos verziója a II. Vatikáni Zsinat liturgikus reformját megelõzõen.

A Vatikáni Rádió tudósítása szerint a Szentatya köszöntötte a jelenlévõket és közel egy órás elmélyült beszélgetést folytatott velük. A dokumentumot a Szentatya részletes levele kíséretében a tervek szerint néhány napon belül közzé teszik, és minden püspöknek elküldik, megjelölve az intézkedés életbe lépésének idõpontját.  

Magyar Kurír

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.