2023.szeptember.25. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A kormány elfogadta az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégrõl szóló törvény koncepcióját

2 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/114"><img class="image thumbnail" src="/files/images/16073.thumbnail_0.jpg" border="0" alt="Magyar Köztársaság cimere" title="Magyar Köztársaság cimere" width="58" height="100" /></a></span>Egyszerûbben és olcsóbban lehessen vállalkozást, illetve egyéni céget alapítani ? ezt a célt szolgálja az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégrõl szóló törvény koncepciója, amelyrõl szerdai ülésén döntött a kormány. <p>

 Egyszerûbben és olcsóbban lehessen vállalkozást, illetve egyéni céget alapítani ? ezt a célt szolgálja az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégrõl szóló törvény koncepciója, amelyrõl szerdai ülésén döntött a kormány.

 Egyszerûbben és olcsóbban lehessen vállalkozást, illetve egyéni céget alapítani ? ezt a célt szolgálja az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégrõl szóló törvény koncepciója, amelyrõl szerdai ülésén döntött a kormány.

A kormány eltökélt abban, hogy olyan vállalkozói környezetet alakítson ki, amely növekedésre serkenti a gazdaságot, illetve ösztönzi az új vállalkozások piacra lépését.

Az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégrõl szóló törvény koncepciója egy olyan rugalmas vállalkozási forma kialakítására tesz javaslatot, amely azoknak kedvez, akik nem a társas vállalkozási formákat preferálják, hanem egyéni vállalkozóként akarnak boldogulni a piacon.

A koncepció szerint ugyanis egyszerûbbé és olcsóbbá válik a magánszemélyek vállalkozása, illetve az egyéni cég létrehozása.

Az egyéni céget alapító egyéni vállalkozók számára könnyebbséget jelenthet az az elképzelés, amely nem írja elõ kötelezõ tõkeminimum jegyzését. Az egyéni vállalkozó választhat, hogy korlátlan felelõssége mellett mûködteti az egyéni céget vagy meghatározza azt az összeget, amelynek erejéig kötelezettséget vállal, pótbefizetés teljesítésével.

Elõnyt jelent az is, hogy az egyéni cégek esetében nem lesz kötelezõ a jogi képviselet, nem lesz szükség vezetõ és ellenõrzõ testületekre. Olcsóbbá teszi a cégalapítást, hogy a koncepció alalpján az egyéni cégek létrehozásához nem lesz szükség közjegyzõ közremûködésére, ahogy illeték és közzétételi díj megfizetésére sem.

Hitelezõvédelmi szempontból van jelentõsége annak, hogy az egyéni cégekre kiterjedne a csõdtörvény és a számviteli törvény hatálya. A kormány döntése mintegy 450 ezer egyéni vállalkozót érint.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.