Az online multi-eszköz kereskedő és befektetési specialista Saxo Bank a tegnapi napon bejelentette, hogy white label kínálatát 2015 áprilisától részvényopciós kereskedési lehetőséggel bővíti ki. A Saxo privát és intézményi ügyfelei számára már korábban, 2014-től elérhetővé váltak a részvényopciók – ezt követi a mostani, a white label partnerek szintjén megvalósuló bővítés.

 

Az online multi-eszköz kereskedő és befektetési specialista Saxo Bank a tegnapi napon bejelentette, hogy white label kínálatát 2015 áprilisától részvényopciós kereskedési lehetőséggel bővíti ki. A Saxo privát és intézményi ügyfelei számára már korábban, 2014-től elérhetővé váltak a részvényopciók – ezt követi a mostani, a white label partnerek szintjén megvalósuló bővítés.

 

A részvényopciók bevezetése lehetővé teszi a white label partnerek ügyfelei számára, hogy akár egyetlen összevont számlán több eszközosztály termékeivel is kereskedjenek, a kereskedés során részvényeket és kötvényeket is használhassanak fedezetként, és az opciókat online hívják le. A bővítés másik előnye, hogy a különböző termékek egymás fedezeteként is használhatók, így például az ügyfelek részvényeket is használhatnak fedezetként a határidős kontraktusokra kiírt opciókra, amelyek se minimális szállítási díjjal (ticket fee), se tartási költséggel nem járnak.

 

A white label partnereket a Saxo Bank teljes körű marketing és kommunikációs csomaggal is támogatja annak érdekében, hogy a partnerek hatékonyabban tudják bevezetni az új terméket saját ügyfeleik körében.

 

A white label kínálat részvényopciókkal történő kibővítése újabb állomása a Saxo Bank azon stratégiájának, hogy egy igazán széleskörű multi-asset kereskedési platformot alakítson ki. A Saxo kerekedési felületén jelenleg harmincezernél is több pénzügyi termék érhető el, beleértve a deviza ügyleteket (spotokat, tőzsdén kívüli határidős ügyleteket és opciókat), a részvényeket, a CFD-ket, az árupiaci termékeket, a tőzsdei határidős ügyleteket, a határidős kontraktusokra kiírt opciókat és a részvényopciókat.

 

A bejelentést a következőképpen kommentálta Patrice Henault, a Saxo Bank tőzsdei határidős és opciós üzletágának vezetője:

 

„A bővítést az intézményi és magánbefektetőknek a részvényopciók iránti növekvő érdeklődése indokolja, amelyet a tőzsdei származékos termékek számának 2014. évi 4%-os növekedése is jól mutat. Különösen a közelmúltban tapasztalt piaci volatilitás kínált vonzó befektetési lehetőségeket az opciós kereskedőknek, és ezzel párhuzamosan a befektetők is egyre tudatosabban használják az opciókat arra, hogy az egyes eszközosztályokban fedezzék a kitettségüket, vagy éppen biztosítsák a már megtermelt profitjukat.

 

„A Saxonál folyamatosan arra törekszünk, hogy hatékony és könnyen használható kereskedési platformot kínáljunk, amely a képességeivel és funkcionalitásával versenyelőnyt biztosít partnereink számára a multi-asset kereskedés területén. A white label platform részvényopciókkal történő kibővítése fontos eleme a Saxo stratégiájának, különösen egy olyan környezetben, ahol erőteljesen nő a kereslet az opciók iránt."

 

A white label üzletág a Saxo Bank intézményi szegmensének alapkövévé vált. 2014-ben a bank több új megállapodást kötött, amelynek eredményeképpen a white label partnerek száma mára meghaladja a százhúszat. A partnerek között tíz nemzetközi pénzügyi tevékenységet végző bank is található. A white label partnerek számának növekedése több tényezőnek is köszönhető: folyamatos nyomás nehezedik a szolgáltatók költségeire, akik házon belüli megoldásokkal nem bírják tartani a kereskedési technológiák fejlődésének ütemét, ugyanakkor szükségét érzik annak, hogy ügyfeleik számára több eszközosztályt is átfogó kereskedési lehetőséget biztosítsanak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük