A kijelentést a kiállítás főrendezője tette, és mindjárt meg is magyarázta. Az szeretnék, ha a második budapesti Főszezon című belföldi turisztikai kiállítást annyian keresnék fel, hogy el sem férnek a WestEnd tetőkertjében.

 

 A kijelentést a kiállítás főrendezője tette, és mindjárt meg is magyarázta. Az szeretnék, ha a második budapesti Főszezon című belföldi turisztikai kiállítást annyian keresnék fel, hogy el sem férnek a WestEnd tetőkertjében.

 A 2007. évi vendégforgalommal kapcsolatos, végleges adatokat nemrég hozta nyilvánosságra a Központi Statisztikai Hivatal. A belföldi turizmus térben és időben is ellensúlyozni tudta az idegenforgalomban tapasztalható ingadozásokat – hangsúlyozta dr. Kovács Miklós, az Önkormányzati Minisztérium turisztikai szakállamtitkára – és ez a vállalkozóknak is jó. Tavaly a belföldi vendégforgalomban az elmúlt 17 év (!) legmagasabb értékét regisztrálták. A magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken több mint négymillió hazai vendég csaknem tízmillió (9958 ezer) vendégéjszakát töltött el. Szeretnénk, ha ez a folyamat tovább erősödne és ezt a célt szolgálja a Főszezon kiállítás is, melyen az idén több kiállító jelenik meg,mint amennyi tavaly volt.

 Elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy a magyar kiállítási piacon önállóan is megjelenjen a belföldi turizmus – mondta el Galisz Tamás, a szervező G-mentor Kft. ügyvezetője. – A Főszezon kiállítás tavalyi sikere is bizonyította, hogy a turisztikai piac igényli az önálló bemutatkozási lehetőséget. A Westend Bevásárlóközpontból közvetlenül felkereshető Millennium Tetőkertben a kiállítás három napjára ismét valóra válik a tavalyi jelmondat: „Falu a város felett". A kiállításon – a szokásos standok helyett – csinos faházak idézik fel a vidék hangulatát, s mint minden rendes faluban, itt is lesz főtér, ahol kinyit a posta, a gyógyszertár, a templomban harangszó üti el a delet, a kávéházban megpihenhetnek a látogatók, a falusi kocsmában hideg sört is lehet kapni.

Igazi családi rendezvényt szeretnének létrehozni. A gyerekeknek biciklipályát is építenek, ahol versenyezhetnek. Abban, hogy ki a leglassabb! Aki a leglassabban megy végig a pályán, mozijegyet kap. A játszótéren mászófalon és függőhídon tehetik próbára bátorságukat.

 Az egyik legérdekesebb eseménynek az olimpikonok élménybeszámolója ígérkezik. A sportolókkal minden nap 15 és 16 óra között találkozhatnak a látogatók. A nagyszínpadon – ahogy tavaly is – neves előadók adják egymásnak a mikrofont. A Főszezon vendége lesz többek között Bartók Eszter, Caramel és Bognár Szilvia népdalénekes, a száztagú, Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar pedig szeptember 20-án, szombaton filmzenekoncertet ad. A kiállítás háziasszonya természetesen az „Itthon otthon van" televízióműsor, vagyis a belföldi turizmus arca, Magony Szilvia lesz.

 A Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese, Szűcs Zoltán azért tartja fontosnak a rendezvényt, mert ez az egyetlen olyan esemény, ahol kizárólag a hazai kínálatot mutatják be. Ősszel még sok embernek van szabadideje és ez egy igazán jó lehetőség átgondolni; mire használják fel. Az új szállásokkal, programlehetőségekkel itt egy helyre gyűjtve ismerkedhetnek meg az érdeklődők, mivel több, mint kétszáz kiállító jelenik meg. Itt lesz a novemberben nyíló budapesti Aquaworld és az Észak-Alföldön híres madárkórház is

http://www.foszezon.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük