2024.július.14. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: A szépség belülről fakad

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/78904"><img class="image image-preview" src="/files/images/donto%201.preview.jpg" border="0" width="462" height="300" /></a></span> Lezajlott a III. Miss Colours International Kerekesszékes Szépségverseny döntője Budapesten, a Larus Étterem és Rendezvényközpontban. A korábbi évektől eltérően a verseny ezúttal már nemzetközivé bővült.

donto%201.preview Lezajlott a III. Miss Colours International Kerekesszékes Szépségverseny döntője Budapesten, a Larus Étterem és Rendezvényközpontban. A korábbi évektől eltérően a verseny ezúttal már nemzetközivé bővült.

donto%201.preview Lezajlott a III. Miss Colours International Kerekesszékes Szépségverseny döntője Budapesten, a Larus Étterem és Rendezvényközpontban. A korábbi évektől eltérően a verseny ezúttal már nemzetközivé bővült.

donto%202.thumbnail Sokszor, sokféle alkalommal tesszük fel magunknak a kérdést: ki a szép, mi az emberi szépség? Elég végignézni néhány híres festményt, hogy megállapíthassuk: koronként mást és mást tartottak szépnek. Bizonyára sokan egyetértenek azzal, hogy az alak, az arc külső jegyei mellett legalább annyira fontos a belső nyugalom, a kiegyensúlyozottság, a lelki béke tükröződése. A szépség sokszínű. Ám egy verseny végén mégis dönteni kell és ez a feladat a zsűrire – no meg a szépségverseny közönségére várt. A zsűri tagjai voltak: Kárász Róbert, televíziós műsorvezető; Vasas Vanda, a 2012. évi szépségverseny győztese; Pál Kata, A Rotary Budapest-Center képviselője; Szekeres Pál, világ- és olimpiai bajnok, a sportért felelős helyettes államtitkár; Takács Nóra, műsorvezető, szépségszakértő; és Katus Attila, sportaerobik világ- és Európa-bajnok.

donto%203.thumbnail A verseny során a résztvevők három, előre betanult koreográfia szerinti mozgásformát mutattak be a színpadon. Pontosabban, a divatbemutatókon már megszokott kifutó volt a helyszín, ahová hátul, lejtős rámpán juthattak fel. Kezdetben utcai ruhában jelentek meg és előbb egyenként majd csoportosan mozogtak. Később estélyi ruhában mutattak be változatos gyakorlatokat. Az egyenlő esélyek megteremtése érdekében nem a saját székeikben ültek. A versenyen egyforma, könnyű, mozgékony széket kaptak. Mindegyikükről készült egy néhány perces rövidfilm, melyet le is vetítettek a zsűri és a közönség tájékoztatására.

donto%204.thumbnail A versenyre hat országból, több mint 50 jelentkezés érkezett. A döntőbe került nyolc versenyzőt korábbi cikkünkben (http://www.euroastra.info/node/78178) mutattuk be. A róluk szóló kisfilmekben néhány érdekes gondolatnak is hangot adtak. Elmondták: van még mit tennünk az akadálymentesítés elterjesztése, kiszélesítése érdekében. Egy ilyen rendezvénynek az is célja, hogy az emberek jobban fogadják el a korlátozottsággal élőket. A Bosznia-Hercegovinából érkezett, 30 éves Eminna Mirna Fejzovich szerint az igazi cél nem is győzelem. Mi nagyon diszkrimináltak vagyunk – mondta, és ez borzalmas. Változtatni kell rajta.

donto%205.thumbnail Mások arról szóltak: az is egyfajta szépség, ha az ember jó dolgok mellé áll, segít másokon. Itt vagyunk együtt ezen a földön. Együtt élünk és szeretnénk, ha az emberek elfogadnának minket, és nem pedig ránk csodálkoznának. Olyan életet élhessünk, ahol befogadnak minket és függetlenek vagyunk. A segítésre, a jó dolgok mellé állásra a rendezvény során számos példa kínálkozott. A versenyzőket bemutató katalógusban negyvenöt támogató céget soroltak fel. A résztvevők egynek a nevét egészen bizonyosan megjegyzik. Az adottságokat figyelembe vevő estélyi ruhákat egyenként külön-külön megtervező és elkészítő Halász Éva a ruhákat mindenkinek ajándékba adta.

donto%206.thumbnail Ajándékokban a továbbiakban sem volt hiány. A rendezők ötletes módon szavaztatták meg a közönséget. Mindenki kapott egy lapot a nyolc versenyző fényképével, és azon megjelölhette, kinek adná a közönségdíjat. A néhány száz lapot gyorsan begyűjtötték és a szavazatok összeszámlálása is hamar megtörtént. Az Etyeki Kúria Borpincészet által felajánlott díjat a Romániából, Hargita megyéből érkezett, 31 éves Ilyés Kinga kapta. Számos különdíj, köztük külföldi nyaralások, szépségápolási csomagok is gazdára találtak.

donto%207.thumbnail Végül a zsűri döntött. A királynő koronáját a 22 éves Illés Fanni vehette át a tavalyi győztestől és ugyancsak ő nyerte az igencsak sok különdíj közül a legsportosabb hölgynek járót is. Nem véletlenül. Noha lábak nélkül, összenőtt ujjakkal született, már nyolc éve úszóversenyző. Megjárta a pekingi és a londoni paraolimpiát is. Első udvarhölgye a szintén 22 éves romániai Hadarag Paula Andrea, a második udvarhölgy pedig Eminna Mirna Fejzovich lett. Az eredményhirdetés után a Bosnyák – Magyar Társaság alelnöke bejelentette: a kerekesszékes szépségverseny következő fordulójára idén októberben, Szarajevóban kerül sor.

www.misscolours.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.