2024.május.24. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: A világ Kõbányára költözött ? (III. rész)

6 perc olvasás
  <p><span class="inline left"><a href="/node/441"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Tui.thumbnail.jpg" border="0" alt="TUI" title="TUI" width="100" height="75" /></a></span> Az Utazás Kiállítás harmadik napjának délutánján hirdették ki az eredményt, hogy a látogatók melyik kiállító megjelenését tartották a legszebbnek. Errõl minden évben szavazhat a közönség. Az idén a valóban teljesen pártatlan zsûrinek a Tui tetszett a legjobban.</p><p>

 

tui Az Utazás Kiállítás harmadik napjának délutánján hirdették ki az eredményt, hogy a látogatók melyik kiállító megjelenését tartották a legszebbnek. Errõl minden évben szavazhat a közönség. Az idén a valóban teljesen pártatlan zsûrinek a Tui tetszett a legjobban.

 

tui Az Utazás Kiállítás harmadik napjának délutánján hirdették ki az eredményt, hogy a látogatók melyik kiállító megjelenését tartották a legszebbnek. Errõl minden évben szavazhat a közönség. Az idén a valóban teljesen pártatlan zsûrinek a Tui tetszett a legjobban.

guletclub A jó hír éppen akkor érkezett, amikor Nemes Mariann sales managerrel az iroda által kínált újdonságokról beszélgettünk. A Tui mindig igyekszik valami újjal kirukkolni. Listájuk most két úti céllal is gyarapodott. Õk is szerveznek utazásokat Görögországba, Halkidikire, de nem az olcsó apartmanokba, hanem a 4 és 5 csillagos szállodákba. A másik helyszín Bulgária. Tavaly csak Burgaszba, az idén már Várnába is indítanak charter járatokat. Utasaiknak itt is a felsõ kategóriájú szállodákat kínálják.

A korábbiaknál nagyobb hangsúlyt kap a ?Gulet Holiday Club". Az elõre kiválasztott szállodákban mûködõ klubba elsõsorban a gyermekkel utazó családokat szeretnék meghívni. A szállodákból kettõ a Török Riviérán, egy Korfun és egy Tunéziában, illetve még egy, ugyancsak Törökországban, a Blue Waters Clubban található. Ez egy nagyon jó minõségû, 4 csillagos szálloda. A klubok közös jellemzõje, hogy az iskolai szünet idején, ott magyarul beszélõ, jól kiképzett ?gyermek animátorok" dolgoznak. Két-három korcsoportban foglalkoznak a gyerekekkel, délelõtt 10 és 13 óra között, valamint 15 órától vacsoráig.

dinoclub Bizonyos, hogy nem beszéltek össze, mégis valami hasonló szerepel a Medina Tours ajánlatában is. Náluk a jelszó: ?Gondtalan üdülést az egész családnak!" – mondta el Radics Lajos értékesítési vezetõ. Õk ?Dino Club"-nak nevezik, Egyiptomban, Törökországban és Tunéziában, összesen hét helyen mûködtetik. Az alapelv majdnem megegyezõ. A lényege, hogy a szülõk a gyerekeiktõl függetlenül szórakozhassanak, de úgy, hogy közben az apróságok tökéletes biztonságban vannak. A szervezõk 380 jelentkezõ közül választották ki azt a 15-öt, akik a jövõ utazóközönségével törõdni fognak. A foglalkozás akár egész napos is lehet, nem kell feltétlenül elvinni délben a gyereket. Õk még ebédet is kapnak – abban az esetben is, ha a szülõk csak félpanziós ellátásra fizettek be. Ennyi kényeztetés jár a kicsiknek. Érdemes felfigyelni, hogy Tunéziában, a Chiraz Club, all inclusive, 3 csillagos szállodában 16 éves korig adnak gyermek kedvezményt! A felsõ határ általában máshol 12, legfeljebb 13 év. Ez még nem minden. Az április 15-ig megszerezhetõ elõfoglalási kedvezmény a gyermek-árakra is vonatkozik.

Újdonságnak számít még, hogy megnyílt az online foglalás lehetõsége a http://www.medina.hu/  és a http://www.dinoclub.hu/  oldalakon. Az utas kiválaszthatja, mikor, hová kíván utazni, melyik szállodába? Még a tengerre nézõ szobát is kikötheti magának. A gép ekkor kalkulációt küld, azt bármelyik partner-irodában be lehet fizetni, a foglalás ettõl válik érvényessé.

tahiti A romantikus, nagy útról álmodozók Tahiti kiállítási pultja körül gyülekeztek. Dr. Sylva Santarová kelet-európai képviselõ mindenkinek készséggel adott felvilágosítást. A Tahiti Tourism Németországban, Olaszországban, Franciaországban tevékenykedik, mûködésüket szeretnék kiterjeszteni a volt szocialista országokra is. Prágában nyitottak irodát és máris felvették a kapcsolatot 11 magyar utazásszervezõvel. Tény, ami tény; Tahitire eljutni még ma sem egyszerû. A repülõút 23 óra. A Budapest – Párizs – Papete útvonal érinti az Egyesült Államokat is, ez tehát csak amerikai vízummal lehetséges. Akinek ilyen nincs, utazhat a Madrid – Chile – Papete vagy a Tokió – Papete útvonalon is. Tahiti valójában 118 szigetet foglal magába. Az átlaghõmérséklet soha sem süllyed 24 fok alá. A lagúnákban a víz hõmérséklete állandóan 26 fok. A látogatásra a legalkalmasabb a február végétõl októberig terjedõ idõszak. Máskor túl párás, esõs is lehet.

tahiti 2. Ám aki már egyszer megérkezett, azt programok hihetetlen gazdagsága várja. Jó néhány szigeten hegyek vannak, amiket meg lehet mászni. Ott sincs hideg. Sokak kedvelt szórakozása a cápaetetés, úszás a delfinekkel – persze máskor és máshol – de lehet búvárkodni, szörfözni, lovagolni. Kis hajók is bérelhetõk a szigetek közti kirándulásra, út közben egy kis piknikkel. Bora-Bora a nászutasok között népszerû. Esküvõt is lehet itt rendezni, de utána otthon érvényesíttetni kell a házasságkötést. Rangiroa abban különbözik a többi szigettõl, hogy egy gyûrû vesz körül egy nagy tavat. Középen a szárazföld ugyanis elsüllyedt az óceánba! A gyûrûn nagyszerû, 3 – 5 csillagos szállodák épültek. Manihi érdekessége a fekete gyöngy farmok sora. Az itt készült ékszereket nyomban meg is lehet vásárolni. Taha'a viszont a legjobb vanília termõhelye. Aki máris elindulna, bõvebb ismereteket a www.tahiti-tourisme.pf oldalon szerezhet.

bertók mihály méhészmester standja Az Utazás Kiállítás nemcsak arra való, hogy távoli (esetleg elérhetetlen) tájak után vágyakozzunk. Akadnak itt hazai különlegességek is. Bertók Mihály méhészmester egy egész sor különféle mézet hozott, mindegyik meg is vásárolható. A csinos kis üvegek némelyikében éppen csak egy reggelihez való, másokban akár egy egész család havi igényét kielégítõ mennyiségû méz rejtõzik. Az aprókat az igényes szállodáknak szánják, elvégre mégis csak másképp néz ki egy átlátszó, formás üvegedény, mint egy mûanyag skatulya az asztalon. Az sem vitás persze, hogy a külsõnél itt mégis csak fontosabb a belsõ! Bertók mester sajátos technológiával dolgozik, ennek köszönhetõen képes növényfajták szerint különbözõ mézet készíteni. Az akácméz, Európa-szerte híres hungaricum, nyugtató, jó fertõtlenítõ, gyulladáscsökkentõ hatású. A hársméz gyógyhatása nagyon régóta ismert, felsõ-légúti bántalmak ellen, köhögés csillapítására, görcsoldásra használják. A selyemfû-méz vanília utóízû, illata édes, parfümre emlékeztet. Hölgyek körében népszerû. Ezeknek a növényeknek a virágzási ideje eltérõ, a kaptárokat más-más idõpontban kell kihelyezni, hogy a méhek a meghatározott növény nektárját szállítsák. Ám ez még nem elég. Mód van arra is, hogy kellõ idõben a kaptáron belül is lezárjanak egy területet, megakadályozva ezzel, hogy a méhek késõbb oda mást is ráhordjanak.

A legértékesebb persze mégis a vegyes virágméz, a méhek által látogatott növények sokféleségébõl, a különféle nektár eltérõ beltartalmi értékébõl adódóan. Íze talán a legédesebb, élettani hatásai kiválóak. Nem csoda, ha a látogatók körében is roppant népszerû volt. A vásárlási lehetõségnek híre ment a külföldi kiállítók között is, többen igyekeztek ilyen különleges ajándéknak valót beszerezni maguknak.

(folytatjuk)

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.