Augusztusban már a tizenhatodik alkalommal indul majd a Parlament elöl a Magyar Borok Útja Rallye. A rendezők legfontosabb célkitűzése annak bebizonyítása, hogy a kultúrált borivás és az autóvezetés összeegyeztethető egymással – persze nem ugyanazon a napon!

Augusztusban már a tizenhatodik alkalommal indul majd a Parlament elöl a Magyar Borok Útja Rallye. A rendezők legfontosabb célkitűzése annak bebizonyítása, hogy a kultúrált borivás és az autóvezetés összeegyeztethető egymással – persze nem ugyanazon a napon!

A szám, hogy ennyi év van már mögöttünk, önmagáért beszél – kezdte az ide verseny ismertetését Regőci Attila pr-üzletember, ennek az egész rendezvénysorozatnak kitalálója és kezdetektől fő szervezője. Soha még nem volt ilyen nehéz az előzetes szervezés, de annyi máris bizonyos: jövőre is lesz Magyar Borok Útja Rallye! Mint eddig bármikor, most is három csodálatos nap vár a versenyzőkre, arra a száztizenöt induló párosra, akik majd nekivágnak a hétszáz kilométeres távnak. Őket tizenhat borpince és két pálinkafőző várja. Lesz „Ki kormányoz a legjobban?" – politikus kupa, különdíjat kap a legjobb női páros és tervezik külön „borász kupa" meghirdetését is.

A verseny sportigazgatója most is, mint korábban mindig: Ferjáncz Attila, az ismert autóversenyző. Ő jelöli ki az útvonalat, előzetesen be is járja és feltérképezi az akadályokat. Idén a Dunántúlt kalandozzák be az autózók. Útjuk Neszmélyen, a Somló-hegyen, és sok más érdekes tájon vezet majd keresztül. Az első nap célállomása Zalakaros, a Hotel Karos Spa, a másodiké pedig Siófokon, a Hotel Azúr lesz. Közben felkeresik – sok másik mellett – a Konyári Pincészetet, végiglátogatnak egy sereg borászt Szekszárdon, tesztkérdésekre is válaszolnak és játékokban is részt vesznek.

A versenyzők biztonságára Komáromi Endre rendőrtábornok ügyel – cseppet sem vajszívű módon. Ő is végigkövetette az elmúlt éveket és bizonyítva látja, lehet borpincéket látogatni, el lehet menni pálinkafőzdébe úgy, hogy a gépkocsivezető nem iszik. Azért vesznek részt párok a rallyen, hogy feloszthassák egymás között a napokat; aki vezet, ne igyon! A felkeresett pincéknél mindenki ajándékot kap, aki aznap „feláldozta magát" este már gond nélkül kortyolhat, behozhatja a lemaradást. Persze egy dolog a bizalom, a másik viszont az ellenőrzés! Az út mentén számos helyen les majd sebességmérő a versenyzőkre és a szonda sem lesz hiánycikk ebben a három napban.

A verseny az idén is majd a Parlament előtt ér véget, a rajt egyben a célállomás is. A szervezők bíznak abban, hogy – csak úgy mint a korábbiakban – mindenki egyetlen karcolás nélkül teszi meg a távot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük