Összesen száznál is több magyar utazási iroda képviselője és sok szakújságíró jelent meg azon a találkozón, amit a spanyol tulajdonban lévő, közelmúltban Budapesten megnyílt Eurostars szállodában rendezett Tenerife Idegenforgalmi Hivatala.

 

 Összesen száznál is több magyar utazási iroda képviselője és sok szakújságíró jelent meg azon a találkozón, amit a spanyol tulajdonban lévő, közelmúltban Budapesten megnyílt Eurostars szállodában rendezett Tenerife Idegenforgalmi Hivatala.

 A rendezvényt Tenerife Idegenforgalmi Hivatala a bécsi Spanyol Idegenforgalmi Hivatal, a Turespana együttműködésével szervezte, és azon a sziget északi és déli részéről számos négy- és ötcsillagos szálloda képviseltette magát. A workshop alatt a hazai ügynökségek a szakmai beszélgetések során igen sok új információt kaptak a sziget képviselőitől, majd a közvetlen találkozót követő előadáson az Idegenforgalmi Hivatal egyik vezetője bemutatta a sziget legújabb turisztikai kínálatát, új szállás- és szórakozási lehetőségeit.

 Kiállítóként volt jelen az estén a magyarországi Neckermann Utazási Iroda, mely a legtöbb magyar utast szállítja a szigetre. Közvetlen charter járataival télen – nyáron elérhető ez az üdülőparadicsom, ahol egész évben kellemes, nyárias idő uralkodik. Az iroda segítségével a legkitűnőbb szállodákban foglalhatunk szobát, ráadásul igen komoly kedvezményekkel. A hotelek között a tengerparti és a városi elhelyezkedésűek egyaránt megtalálhatók. Vannak közöttük olyanok, amit a kisgyermekes családoknak, másokat a „bulizós" kedvű fiataloknak, ismét másokat pedig a csendes, nyugodt pihenésre vágyóknak ajánlanak leginkább. (http://www.neckermann.hu/)

 Javier Rodriguez Mañas, a bécsi Turespana közelmúltban kinevezett igazgatója – a budapesti spanyol nagykövetség turizmusért felelős tanácsosa büszkén újságolta, az UNESCO elfogadta a flamenco-t a szellemi világörökség részének. Tenerife földrajzilag Afrikához, egyébként viszont Európához tartozik – mondta. Közvetlen repülőjárat köti össze 128 világvárossal. A sziget 48 százaléka természetvédelmi terület. Délen, ahol a homok aranyszínű, igen sok a strand és egész évben lehet fürödni az óceánban. Az északi partszegélyt a híres fekete homok alkotja. Az egész sziget körül, szinte az összes vízisport gyakorolható, a Tenerifét La Gomera szigetétől elválasztó tengerszorosban pedig igen barátságos, szelíd bálnacsoport él. A kirándulók csónakjait néhány méterre is megközelítik.

 Jaime Hecht Lombardo, Tenerife Idegenforgalmi Hivatala kelet-európai és olaszországi koordinátora a magyarokat különösen érdeklő szórakozási, vásárlási lehetőségekről beszélt. A sziget éghajlatának köszönhetően, januártól decemberig rengeteg trópusi gyümölcs megterem. Az itt készült borok olyan híresek, hogy már Shakespeare is megemlékezett róluk. Különleges ízüket a vulkáni talajnak köszönhetik. A konyhaművészet is ugyanolyan változatos errefelé, mint maga a sziget. Az étkezési hagyományok azoktól a hajós népektől származnak, akikkel évszázadokon át kapcsolatba kerültek az itt lakók. Ők is ismerik a hurkát és a töpörtyűt, de persze a főfogást a halételek adják. A Kanári-szigetek nagyrészt adómentes övezetnek számítanak, nincs jövedéki és sok más adónem, az ÁFA is csak 5 százalék! Ezért a parfüm, élelmiszer, alkoholos italok, luxuscikkek ára igen vonzó.

A bemutatón megjelent szállodacsoportok egyike a „The Tais Collection" A repülőtértől mindössze tizenöt kilométerre fekvő Grand Hotel Bahia del Duque Resort egyik különlegessége az a 63 ezer négyzetméter területű trópusi kert, melyben közel háromszáz növényfaj található. A hotelhez az Atlanti-óceánra néző szállodaszobákon kívül negyven különálló villa is tartozik, mindegyiknek saját kertje és úszómedencéje van. A szállodában kilenc étterem és ugyanannyi bár között válogathat a vendég, a nyolcszáz-méteres aranyhomokos strandon kívül öt medence – két sós- és három édesvizű, ebből kettő fűtött – valamint gyerekmedence várja a fürdőzőket. (http://www.thetaiscollection.com/)

 A H10 Hotels társasághoz világszerte harminchét szálloda tartozik, ebből hat van Tenerifén. Mind a tengerparton. Közülük kettő a Neckermann kínálatában is szerepel és az iroda tapasztalata szerint a Las Palmeras és a Conquistador is egyaránt kedvelt a törzsutasok körében. Tenerife egyik csodálatos lehetősége, hogy a látogató egyazon nap délelőttjén síelhet a 3718 méter magas Teide hegy lejtőin és délután pedig strandolhat az óceánban. Ha pedig valaki megelégszik a hegy alacsonyabb régióival, a Teide Nemzeti Park egyedülálló növény- és állatvilágában, erdőjében, különleges vulkáni képződményeiben gyönyörködhet. (http://www.h10hotels.com/)

 Aki a wellness és a kényeztetés örömeit szeretné élvezni, valószínűleg a Hotel Botanico-t fogja választani. Úgy is nevezi magát: The Oriental Spa Garden. A huszonötezer négyzetméteres, szubtrópusi kertben 3500 m2 vízterület várja a látogatót. Fűtött, nyitott és belső medencék, török fürdő, jacuzzik, tizenöt különböző masszázs, anti-cellulitis kezelés, szépségápolás és szolárium – ha a napfény nem volna elég- szóval itt minden rendelkezésre áll. A spanyol és ázsiai konyha mellett fogyókúrás program is választható. Ez utóbbiban az alacsony kalóriatartalmú ételek mellé személyre szabott edzésprogramot is összeállítanak, hogy a kilók biztosan távozzanak, de az egészség ne károsodjon, inkább javuljon. (http://www.hotelbotanico.com/)

A bemutató során a meghívott szakemberek meggyőződhettek arról, hogy Tenerife valóban ideális hely a vakáció eltöltésére. Óceán és hegy, strand és erdő, golfpálya és autópálya itt egyaránt megtalálható. Egész évben kellemes az idő, a középhőmérséklet 23 C fok és az árak is olcsók. Kiváló úti cél lehet – akár már a következő nyáron!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük