Egy időben két olyan esemény is zajlott Budapesten, ami joggal tartott számot a közönség érdeklődésére. Nézzük először, mi történt a Nagycsarnokban?

 

 Egy időben két olyan esemény is zajlott Budapesten, ami joggal tartott számot a közönség érdeklődésére. Nézzük először, mi történt a Nagycsarnokban?

 Jellegzetes mediterrán dallamok fogadták a látogatókat, aki 2009. június 11-én a Nagyvásárcsarnokba léptek. Már elöljáróban elmondhatjuk a dalmát zenekar a hét végéig, minden nap megörvendeztette a hallgatóságot. A négy legismertebb dalmát város: Zadar, Sibenik, Split és Dubrovnik tartott bemutatót, térképeket, magyar nyelvű tájékoztató füzeteket hoztak. Megtudhatták az érdeklődők például azt, hogy Split, a háromszázezer lakosú város, Közép-Dalmácia kulturális és gazdasági központja Diocletianus római császár 1700 éves palotájából fejlődött ki. Trogir – a világörökség része – Trau néven a magyar történelemben is szerepet játszott.

A történelmi emlékek mellett a vidék természeti szépségekben is gazdag. A több kilométer hosszan elnyúló strandokat egyik oldalon a kék tenger, másik oldalon a zöldellő hátország foglalja keretbe. Az utazó errefelé a pihenés és a szórakozás bőséges kínálatával találkozhat.

 Ha pedig már a kínálatnál tartunk, nem mehetünk el szó nélkül a horvát emberek vendégszeretete mellett. Aki már járt arra, maga is tapasztalhatta, aki pedig még nem, annak érdemes személyesen kipróbálni. A Vásárcsarnokban rendezett bemutatón a közönség ebből is kapott ízelítőt. Méghozzá a szó valódi értelmében is, egy tapasztalt mixer kezéből. Lesznek szerencsések, aki Dalmácia szépségeivel maguk is megismerkedhetnek. A bemutató három napja alatt ugyanis Dalmácia egy – egy régiójába vezető utakat sorsoltak ki, a helyszínen kiosztott kérdőíveket helyesen kitöltők között.

http://www.horvatorszaginfo.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük