2022.05.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Ez nem hecc

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/79475"><img class="image image-preview" src="/files/images/Hecc%201.preview.jpg" border="0" width="479" height="300" /></a></span> Pedig az! Sok szempontból különlegesnek ígérkező étterem nyílt Budapesten az V. kerületi József Attila utcában, a régi, Deák téri autóbusz állomással szemben. Nem kell nagy tehetség a megjósolásához, hogy rövidesen a fiatalok egyik kedvence lesz.

Pedig az! Sok szempontból különlegesnek ígérkező étterem nyílt Budapesten az V. kerületi József Attila utcában, a régi, Deák téri autóbusz állomással szemben. Nem kell nagy tehetség a megjósolásához, hogy rövidesen a fiatalok egyik kedvence lesz.

Pedig az! Sok szempontból különlegesnek ígérkező étterem nyílt Budapesten az V. kerületi József Attila utcában, a régi, Deák téri autóbusz állomással szemben. Nem kell nagy tehetség a megjósolásához, hogy rövidesen a fiatalok egyik kedvence lesz.

Igaz, az internet, Facebook és egyéb megjelenéseikben a címet – persze csak heccből – Sas utca 1.-nek tüntetik fel, de az a gazdasági bejárat. Az üzlet nem onnan, hanem a József Attila utcából nyílik. Gyanítható, hogy sokan már csak merő heccből is ide fognak járni – és ezzel az állítással egyet is ért Szabó Zoltán, a Hecc Café egyik tulajdonosa, aki turistabuszok üzemeltetésével is foglalkozik. Az ötlet is onnan jött – árulta el a nyitóünnepség során – hogy szinte kézenfekvő a repülőtérről behozott turistákat itt letenni, a város közepén, és persze akkor már garantáltan jó színvonalú étterembe vinni őket.

A Hecc-ben gondolnak minden nemzetiségre és ennek megfelelően állították fel az étel- és italválasztékot. Nem jönnek zavarba, bármilyen étkezési, vallási kívánság hallatán. Az italok sora a sörtől az örmény konyakon át a szekszárdi és vajdasági borokig terjed. Lehetőség van étlap szerinti rendelésre, de napi menü is készül. Ez utóbbi kétfogásos, ám a hétköznapok mellett szombaton és vasárnap is kapható 990 forintért. Jelenleg reggel hattól éjfélig tartanak nyitva, de már folyamatban van a „non stop" üzemmódba való átalakítás. A konyha – általánosságban – vegyes, nemzetközi jellegű, ugyanakkor egy kicsit magyaros jellegű is. Aki nem akar ebédelni vagy vacsorázni, kaphat pizzát, hamburgert hot dogot, szendvicseket, süteményeket, fagylaltot is.

A fiatalok körében mostanában egyre divatosabbá válnak a koktélok. Ezekben sem lesz hiány, ahogyan a szórakozási lehetőségekben sem. Őket csütörtök – péntek – szombaton a mai kornak leginkább megfelelő zenés est várja. Már a megnyitó napjának délutánján Lang Györgyi fogadta az érkezőket. Az árak kifejezetten olcsók, pont azért, hogy mindenki megtalálhassa a számára leginkább megfelelőt. Itt a turistákat sem akarják „kizsebelni". Ugyanakkor komolyabb vendégkörre is számítanak. Az emeleten van például egy technikai eszközökkel is jól felszerelt, kényelmes kis iroda, ahol az átutazó üzletemberek – akár politikusok is – nyugodt körülmények között tárgyalhatnak, közben, ha kell, meg is ebédelhetnek, vacsorázhatnak.

Most, a kezdeteknél tehát úgy látszik: egy megvalósult jó ötlet elindult a sikeresség útján – és ez már egyáltalán nem hecc!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.