Már a tizenkettedik Ezoterikus Karácsonyi Fesztiválját rendezte meg a Természetgyógyász Magazin, ezúttal a Villányi úti Konferencia Központban.

 

 Már a tizenkettedik Ezoterikus Karácsonyi Fesztiválját rendezte meg a Természetgyógyász Magazin, ezúttal a Villányi úti Konferencia Központban.

 A meglepően nagy érdeklődéssel kísért, egész napos program egyidejűleg három tanteremben és a Kongresszusi Központ aulájában zajlott. Az épület szinte teljesen megtelt, nemcsak az árusok, kiállítók jelentek meg nagy számban, de a látogatók létszámára sem lehetett panasz. A kínálat nem nélkülözte a látványos elemeket sem. Az ilyenkor szokásos könyvek, folyóiratok garmadáján túl, textíliák, ékszerek, kézműves munkák bőséges választéka sorakozott a pultokon. Volt közöttük néhány igen szemet gyönyörködtető is.

 A szépség mellé a hasznosság is társult, például a meditációs ülőpárnák esetében, melyek különlegessége az arany és ezüsthímzéssel díszített külső huzat, valamint a párnák tölteléke volt. A töltet ugyanis a tönkölybúza héjából készült. Egyik legősibb – és mostanában ismét egyre inkább divatba jövő – gabonafajtánkról azt tartják, hogy pelyvája mintegy kilencven százalékban kovasavból áll, mely a bőrön keresztül behatol a kötőszövetbe, oldja a görcsöket és gyulladáscsökkentő hatású. Forgalmazója szerint a párnát huzamosabb használat után nyolc óráig a mélyhűtőben tartva fertőtleníthetjük.

A kiállításra családok együtt is jöttek, a rendezők ezért gondoskodtak a karácsonyi hangulat megteremtéséről. A kicsik valódi télapóval találkozhattak, de azon már a felnőttek is meglepődtek, amikor egyszer csak szembejött velük egy angyalka. Talán nem lettünk tőle jobbak, minden esetre alkalom nyílott egy kis gondolkodásra, amit a Brahma Kumaris Szellemi Egyetem munkatársai is igyekeztek elősegíteni. A jelenleg már száztíz országban működő oktatási intézmény „a világ megértését kínálja a hanyatló világ normái, a széteső értékrend, valamint a rendkívül gyors és ezért gyakran már megjósolhatatlan változások ellensúlyozására." Ezen a fesztiválon kis kártyákat osztogattak. Jó tanácsok álltak rajtuk, például: „A problémák egyszerűen csak kihívások, amik megoldásra várnak".

 Aki a hasznosság és a szépség között ingadozott, megtalálhatta mindkettőt azoknál a pultoknál, ahol a különféle teakeverékeket mutatták be, illetve árusították is. A kínai teázó készlet a hozzá illő díszgyertyákkal, helyet kaphatna bármelyik otthonban és jó szolgálatot is tenne egy délutáni összejövetel alkalmával. A látogatók itt a különféle teák tucatjaiból válogathattak, de néhány asztallal odébb kaphattak búzafű, zabfű, lucerna, árpafű és borsmenta összetételű Varázsfű teát, a változó korba lépett nők panaszainak enyhítésére viszont a céklateát ajánlották hibiszkusszal és csipkebogyóval.

 Csöppet sem volt feltűnő és talán éppen ezzel tudta mégis magára irányítani a figyelmet egy aprócska készülék. A VOLCANO márkanévvel jelzett, mindössze néhány centiméteres berendezés valójában egy hármas hatású mosó és fertőtlenítő rendszer. Egyesíti az ultrahangot, a víz mágneses kezelését és a Silver nanotechnológiát. Jelentősen csökkenti a mosás energiaigényét, mert az ezüstionok fertőtlenítő hatása fölöslegessé teszi a kifőzést. Az ultrahang a szövetszálak között tisztít, a mágneses tér pedig a víz keménységén változtat. Akár egy lavórban is kimoshatunk vele 1,5 – 2 kiló ruhát.

 Nem lenne fesztivál, ha nem kapott volna benne helyet a szórakoztatás. A rendezvényen több, jól ismert együttes és művész is megjelent. Siménfalvy Ágnes, Laár András és Egedi Kovács Melinda fellépését a bátran európai hírűnek nevezhető Princess együttes „Hegedűvarázs" című műsora követte. Hazai ezoterikus körökben ugyancsak nevet szerzett már magának Fehérholló Öskü, itt most a Táltosdobolás a Tűzmadár Táltos Dobkörrel volt hallható. Már késő délután volt, amikor a Dilber együttes Szerelemzene összeállítása került sorra, míg a napot – este hattól hétig – a Kivo-Kito Taiko japándob csoport „Szív tánca" koncertje zárta.

(fotó: Kovács Krisztina)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük