Első lemezét adja ki Magyarországon a latin zene népszerű képviselője, Patricio Baeza Barrera. Együtteséhez most egy tehetséges, új énekesnő is csatlakozott.

 

 Első lemezét adja ki Magyarországon a latin zene népszerű képviselője, Patricio Baeza Barrera. Együtteséhez most egy tehetséges, új énekesnő is csatlakozott.

 A nagy, nemzetközi lemezkiadó, az EMI képviselője, Szekeres Judit a bemutatón elmondta: ez a lemez egy sorozat első tagja, mely a Hunnia Records Kiadóval közös gondozásban jelenik majd meg. Az együttműködés célja, a magyar jazz hírnevének növelése idehaza és a határokon kívül is. Mivel a latin zene népszerűsége egyre nő, a kiadás sikeres vállalkozásnak ígérkezik. Ezzel a zenével eddig csak rendezvényeken találkozhatott a közönség. Az előzetes érdeklődés azt mutatja, hogy a lemezt bizonyára sokan meg is fogják vásárolni.

 A Hunnia Records Kiadó igazgatója, Hunka Róbert bejelentette: az idén összesen öt lemez jelenik majd meg, már a másik négy is készen van. Magyarországon nagyon sok jó muzsikus van, akik sajnos külföldön nehezen tudnak érvényesülni. Ez a lemez azért is fontos, hogy növelje az ő bemutatkozási lehetőségüket. Róluk ugyanis olyan vélemény alakult ki, hogy inkább „balladisztikus" zenét játszanak. Patricio muzsikája viszont csupa napfény és derű. Latin hangzásvilágú popzenét játszik, ahol a szólógitáros mellett három rézfúvós – szaxofon, harsona és trombita – valamint egy bőgős, klasszikus, dob, konga dob és egy zongorista alkotja a zenekart.

 A chilei származású Patricio Baeza Barrera a szüleivel együtt érkezett 1975-ben Magyarországra. Ő mesélte, hogy otthon szinte állandóan énekelnek, mindenki jókedvű. Hittel és szeretettel közeledik ehhez az országhoz, amelyik befogadta, ez van jelen minden szerzeményében. Szeretné a chilei emberek romantikus érzésvilágát becsempészni ide is. Ezért műsorukat gyakran egészítik ki egy latin táncokat bemutató chilei párral. A lemez anyaga kiérlelt, a tíz dal között olyan is van, amit már tizenöt ével ezelőtt kezdett el írni. Azóta javítgatta, finomította. Véleménye szerint a zeneszerzés olyan, mint egy gyerek nevelése, sok figyelmet, gondosságot igényel.

A nemzetközi együtteshez most egy fiatal magyar énekesnő, Vadász Alexa is csatlakozott. Első bemutató (demo) lemezét egy közös ismerős adta oda Patricionak, aki felfigyelt az énekes tehetségére. Alexa hatéves kora óta énekel, a jazz és a blues világából jött, a salsát csak most ismerte meg. Azóta ez a stílus nagyon közel került a szívéhez. A lemezen Ptricioval két duettet is énekel, ezek közül az első, a „Huracán" – egyben a lemez címadó dala – mindkettőjük kedvencének számít. A rapper szólam ellenére sok érzelem van benne. A közreműködők mindegyik a saját lelkivilágát is beleviszi – ez pedig a latin zenében elengedhetetlen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük