2022.augusztus.18. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Kétmillió éves vizet iszunk

5 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/22778"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/szent-1.thumbnail.jpg" border="0" width="89" height="100" /></a></span>A Szentkirályi Ásványvíz Kft. 2008-ban végzett kutatásából kiderült, hogy a Szentkirályi források kora millió években mérhető. A fúrások során megállapították, hogy a 206 méter mélyről feltörő Szentkirályi ásványvíz létrejötte a „középső" jégkorszak idejére tehető, ami több mint 1 millió évet ölel fel. Vagyis a hazai piacvezető ásványvíz forrása a vértesszőlősi Samunál is ősibb, és a jégkorszak korai szakaszában élő „homo erectus" faj megjelenésének idején képződött.</p><p>

szent 1.thumbnailA Szentkirályi Ásványvíz Kft. 2008-ban végzett kutatásából kiderült, hogy a Szentkirályi források kora millió években mérhető. A fúrások során megállapították, hogy a 206 méter mélyről feltörő Szentkirályi ásványvíz létrejötte a „középső" jégkorszak idejére tehető, ami több mint 1 millió évet ölel fel. Vagyis a hazai piacvezető ásványvíz forrása a vértesszőlősi Samunál is ősibb, és a jégkorszak korai szakaszában élő „homo erectus" faj megjelenésének idején képződött.

szent 1.thumbnailA Szentkirályi Ásványvíz Kft. 2008-ban végzett kutatásából kiderült, hogy a Szentkirályi források kora millió években mérhető. A fúrások során megállapították, hogy a 206 méter mélyről feltörő Szentkirályi ásványvíz létrejötte a „középső" jégkorszak idejére tehető, ami több mint 1 millió évet ölel fel. Vagyis a hazai piacvezető ásványvíz forrása a vértesszőlősi Samunál is ősibb, és a jégkorszak korai szakaszában élő „homo erectus" faj megjelenésének idején képződött.

balogh l.thumbnailRáadásul mindez csak az egyik kútra igaz. Balogh Levente, a cég tulajdonos – ügyvezetője ennél nagyobb horderejű bejelentést is tartogatott: van olyan kútjuk, amelyből a feltörő víz 2,2 millió éves rétegekből jut a felszínre! Mindezek ismeretében már nem tekinthető véletlennek a magyar ásványvíz világméretekben is mérhető sikere. Semmiféle pályázaton semmilyen támogatásért nem folyamodtak, kizárólag saját erőből másfél milliárdos beruházást hajtottak végre. Komoly kutatásokat folytattak és az eredmények hatására úgy döntöttek, az idén külföldön is elkezdik a terjeszkedést, több országban helyi cégeket hoznak létre.

matus.thumbnail Ennek érdekében január 7-től operatív vezérigazgató irányítja az éves belföldi operációs tervek elkészítését és végrehajtását a Szentkirályi Ásványvíz Kft.-nél. Balogh Levente tulajdonos-ügyvezetőtől Matus István veszi át az operatív feladatokat, a továbbiakban a tulajdonos főként a külföldi tevékenység irányítását végzi. Az új vezérigazgató kiemelkedő eredménynek tartja, hogy a világcégek hazai versenyében a Szentkirályi négy év alatt piacvezetővé válhatott. Most a cél: minden területen fenn kell tartani a jövedelmező működést, beleértve a termelés, a logisztika és a minőségőrzés feladatait is.

barabas.thumbnail A minőséggel valószínűleg még nagyon sokáig nem lesz gond. A kutatásokat irányító Barabás Imre geológus erről meggyőző bizonyítékokkal szolgált. A Szentkirályi Ásványvíz Kft. 2008-ban elvégzett kutatása kellőképp bizonyítja a kiemelkedő és meghökkentő adatot, miszerint hazánk piacvezető ásványvize több mint 1 millió éve lerakódott Duna-kavicsok környezetéből származik. A régióban már az 1960-as években elkezdődtek a feltárások, amely alapján a geológusok akkor felfedezték, milyen ősrégi vízforrásról van szó. 2005 végén volt a nagy áttörés, amikor a keresőfúrást 400 méterig mélyítették el, feltárva ezzel az alsó-pleisztocén (jégkorszaki) kavicsok egy részét. Ekkor bizonyították a vegyelemzések is, hogy ez a vízkészlet ivásra és öntözésre egyaránt alkalmas.

A cég 2008 elején új kutatófúrást kezdeményezett 426 méter mélységig, amelyből megállapítható, hogy a környék ősvízrajzi eseményei 2,4 millió évesek is lehetnek. A feltáráskor rétegesen vizsgálták a Szentkirályi III. kút geofizikai szelvényét és furadékmintáit, amely alapján egyértelművé vált a szakemberek számára, hogy ez a terület az Ős-Duna Budapesttől kiinduló, 160 kilométer hosszú és 60 kilométer széles, óriási hordalékkúpjának részét alkotja. Az Emese néven forgalmazott ásványvizet adó réteg 2,2 millió éves! Fölötte egy hétszázezer éves, száznyolcvan méter vastag agyagos záróréteg van, ami minden körülmények között megakadályozza bármilyen felszíni szennyeződés leszivárgását.

szent 2.thumbnail A Szentkirályi ásványvíz eddig elnyert díjai is bizonyítják a minőség megkérdőjelezhetetlenségét, de a tény, hogy a kavicsrétegek alatt fekvő víz ősrégi, növeli a márka rangját is. A termék közkedvelten kellemes, frissítő íze, ásványianyag-összetétele az ásványvíz és a tárolókőzetek több mint egymillió éves érintkezése során alakult ki. Az ásványvíz palackozását segítő magas színvonalú XXI. századi technológia lehetővé teszi, hogy az ősrégi Szentkirályi ásványvíz mindig kristálytiszta állapotban kerüljön a fogyasztók asztalára.

A minőség jelképezésére tervezték meg azt a 6500 euró értékű palackot is, melynek tetején a korona 18 karátos aranyból készített kicsinyített mása látható, féldrágakövekkel és egy 1 karátos briliánssal díszítve. A tervezők célja szerint ez a palack tükrözi a Szentkirályi ásványvíz valódi értékét.

http://www.szentkiralyi.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.