2022.december.01. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: London olcsóbb, mint Párizs

2 perc olvasás
  <p><strong><span class="inline inline-left"><a href="/node/35294"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/London2.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="64" /></a></span></strong> Meglepő eredménnyel rukkolt elő a közelmúltban a PriceRunner nevű nemzetközi ár-összehasonlító internetes oldal. A legfrissebb felmérések szerint az árak mélyrepülésbe kezdtek Londonban, így az már megfizethetőbb lett, mint Párizs, Amszterdam vagy Róma.</p><p>

 

london2.thumbnail Meglepő eredménnyel rukkolt elő a közelmúltban a PriceRunner nevű nemzetközi ár-összehasonlító internetes oldal. A legfrissebb felmérések szerint az árak mélyrepülésbe kezdtek Londonban, így az már megfizethetőbb lett, mint Párizs, Amszterdam vagy Róma.

 

london2.thumbnail Meglepő eredménnyel rukkolt elő a közelmúltban a PriceRunner nevű nemzetközi ár-összehasonlító internetes oldal. A legfrissebb felmérések szerint az árak mélyrepülésbe kezdtek Londonban, így az már megfizethetőbb lett, mint Párizs, Amszterdam vagy Róma.

london1.thumbnail Többről van szó, mint a nagyvárosokban szokásos karácsonyi árleszállításról. Egy év alatt huszonhat terméket vizsgáltak meg a világ harminchárom különböző országában. A tizenkét hónap alatt Londonban egy Nintendo Wii átlagára 179,99 fontról 166,65 fontra, esett vissza, egy csésze kávé ára pedig 1,83 fontról 1,63 fontra csökkent. A vizsgálat kimutatta, hogy a legdrágább város immár három éve folyamatosan Oslo, ahol egy doboz kóla 1,37 fontba kerül, egy liter tej pedig 1,47 fontba. A harminchárom ország tíz legdrágább városa között maradt Dublin is, míg Mumbai volt a legolcsóbb. London immár jelentősen olcsóbb, mint több, vele versengő, népszerű világváros, például Párizs, Amszterdam vagy Berlin. A vizsgálat szerint olyan városok, mint Moszkva vagy Isztambul, szintén drágábbak már, mint London. http://www.pricerunner.co.uk/

london harrods.thumbnailLondon 2007-ben még a világ második legdrágább városának számított, idén a huszadik helyre esett vissza, mivel az üzletek komoly árcsökkentésekre kényszerültek a vásárlók visszaszerzése érdekében. Hozzájárul még, hogy a font értéke 25 százalékot zuhant az elmúlt tizenkét hónapban, és ezzel majdnem egy szintre került az euróval. A jelentés azt bizonyítja, hogy megéri Nagy-Britanniába vinni a pénzünket, különösen így, a karácsonyi időszakban. „Míg Nagy-Britannia turisztikai szempontból továbbra is a világ egyik vezető országa maradt, kellemes meglepetések várhatják a látogatókat, és remek átváltási árfolyamokra számíthatnak, ha most ideutaznak." – nyilatkozott a VisitBritain egyik szóvivője, majd hozzátette: a turisták most még kedvezőbb árakon utazhatnak az országba és a pénzükért még többet kaphatnak, több szálláslehetőség közül választhatnak, több mindent láthatnak, valamint több helyen ehetnek és vásárolhatnak. Ilyen kiváló ajánlatok mellett persze tovább is tudnak maradni, hogy hosszabb ideig élvezhessék a rájuk váró élményeket."

http://www.visitbritain.hu/

http://www.visitbritain.org/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.